Legfontosabb Szerencsejáték Mit kell keresni egy játék egérben

Mit kell keresni egy játék egérben

Új játék egeret vásárol? Itt van minden, amit szem előtt kell tartania, ha meg szeretné találni az igényeinek megfelelőt.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 Mit kell keresni egy játék egérben

Mint minden alkatrész vagy periféria esetében, a megfelelő egér kiválasztása is gondot okozhat.

Végtére is, nagyon sok különböző egér közül lehet választani, és egyetlen egér sem a legjobb minden területen – tehát mit kell szem előtt tartania, és hogyan választja ki az igényeinek leginkább megfelelőt?

Ma pontosan erre a kérdésre adjuk meg a választ, áttekintve mindazt, amit figyelembe kell vennie, amikor új játékhoz való egeret keres!

TartalomjegyzékElőadás

Az érzékelő – optikai vs lézer

Mit kell keresni egy játék egérben

Az egyik első dolog, amit az egérrel kapcsolatban észrevesz, az az általa használt érzékelő típusa. Ma kétféle érzékelőről olvashat: optikai és lézeres. Tehát mik azok előnyei és hátrányai?

Az optikai érzékelők sokkal gyakoribbak, és az esetek többségében ők lennének a jobb választás. Igaz, a lézeres érzékelők korábban jobbak voltak, mert érzékenyebbek voltak, de ez évekkel ezelőtt volt. Fokozatosan a technológia azt tette, amit a technológia – fejlődött, és elég hamar utolérte az optikai érzékelők.

A lézeres egereknek azonban még mindig van egy előnye az optikai egerekkel szemben, mégpedig az, hogy bármilyen felületen használhatók, még átlátszó felületeken is, például üvegen. A negatív oldal azonban észrevehető remegést tapasztalhat a lassú egérmozgások során, mivel a lézeregerek mélyebben elemeznek egy felületet, mint az optikai egerek. Valójában pontosabbak a kelleténél.

A nap végén, 2020-ban nincs jelentős különbség az optikai és a lézeres egerek között sem a pontosság, sem az ár tekintetében. Természetesen a lézeregerek technikailag még mindig pontosabbak, de ez nem az a fajta különbség, amelyet a játék során észrevesz. Ugyanígy, a lézeregerek általában drágábbak, ha csak kicsit is.

Érzékenység – DPI

Mitől jó egy játék egér

Az egyik konkrét bejegyzés a specifikációs lapon, amellyel sok gyártó csak úgy büszkélkedhet, a DPI, vagyis pont per hüvelyk, és ez írja le az egér érzékenységét. Szóval, mennyi az elég? Egy pont egy pixelnek felel meg a kijelzőn, tehát tényleg van értelme 16000 DPI-s egérnek még 4K-s képernyőn is?

Nos, ha a rendszeres asztali használatról van szó, nem, nem. A játékban azonban az extra DPI valóban jól jöhet.

Ugyanis a nagy DPI-s egér fő előnye az érzékenység menet közbeni beállításának lehetősége. Ez nagyon hasznos lehet, különösen lövöldözős játékokban, ahol fontos a pontosság. Alapértelmezés szerint használhat magas DPI-beállítást, de váltson alacsony érzékenységű beállításra, ha pontosabbra van szüksége, például mesterlövész puska használatakor.

Ne gondolja azonban, hogy a magas DPI feltétlenül a minőséget jelzi. Valószínűleg sok olcsó egeret fog látni, amelyek szokatlanul magas DPI-vel rendelkeznek, és ha túl szépnek tűnik, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg az is. A magas DPI csak azt jelenti, hogy az érzékelő érzékeny, nem azt, hogy pontos vagy megbízható.

Ami a minimális DPI-t illeti, amire egy egérnél törekedni kell, úgy gondoljuk, hogy nagyjából meg kell felelnie a kijelző vízszintes felbontásának. Így például körülbelül 2000 egy Full HD kijelzőnél, 2500 egy QHD-nél és 4000 egy 4K-nál. Amint azt valószínűleg Ön is tudja, az ilyen típusú DPI-vel rendelkező játék egerek nem ritkák, így nem kell attól tartania, hogy az adott részleg alulmarad.

Végső soron a DPI-beállítások nagyrészt a személyes preferenciákon alapulnak, nem pedig a megfelelő hardver kiválasztásán, mivel a legtöbb játék egér több mint elegendő DPI-vel rendelkezik a modern kijelzőkhöz. Ennek ellenére mindaddig, amíg ragaszkodik a megbízható gyártók megbízható modelljéhez, nincs miért aggódnia.

Csatlakozás – Vezetékes vs vezeték nélküli

Mire figyeljen játék egér vásárlásakor

Továbblépve egy másik fontos kérdéshez érkezünk: vezetékes vagy vezeték nélküli?

Természetesen mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai.

A vezetékes egerek határozottan népszerűbbek, különösen a játékosok körében. Valamivel olcsóbbak, stabilabb kapcsolatot biztosítanak, és soha nem kell aggódnia a töltés miatt. A vezetékes egerek elsődleges hátránya – sejtitek – a kábelkezelés.

Másrészt a vezeték nélküli egerek saját extra előnyöket kínálnak. A vezeték nélküli egér első és legnyilvánvalóbb előnye a kellemetlen kábelek hiánya. Ez tisztább asztalfelületet jelent, de egy egeret is, amelyet szabadon mozgathat, és akár távol is használhatja a számítógép asztalától.

Ennek azonban ára van – szó szerint. Egyrészt a vezeték nélküli egerek általában drágábbak, bár az árkülönbség már nem olyan jelentős, mint korábban. Továbbá, ahogy fentebb említettük, a vezeték nélküli kapcsolat nem olyan stabil és olyan késésmentes, mint a vezetékes, és ott vannak az akkumulátorok is, amelyeket újra kell tölteni vagy cserélni kell.

vezetékes vs vezeték nélküli játék egér

Vagyis melyik a jobb játékhoz?

Hajlamosak vagyunk a vezetékes megoldásra ezen a fronton. A vezetékes egerek megfizethetőbbek (ha csak kicsit is), jobb ár-érték arányt kínálnak, és mindig ott van a tény, hogy a kábel megbízhatóbb, mint a vezeték nélküli hardverkulcs.

Nem javasoljuk, hogy költsön többletet egy vezeték nélküli egérre, hacsak nem tervezi kihasználni az általa kínált hordozhatóság előnyeit, azaz ha távol kívánja használni az asztalától, vagy több eszközön szeretné használni az egeret.

Természetesen továbbra is beszerezhet vezeték nélküli egeret, csak a kábelmentesség kedvéért, de ne feledje, hogy egy viszonylag olcsó egér bungee az is nagyban megkönnyítheti az életét, ha elege van abból, hogy az egérkábel állandóan az íróasztal szélén akad.

Programozható gombok (MOBA/MMO egerek)

Mitől lesz jó egy játék egér

A legtöbb egér egyszerű elrendezésű: bal és jobb kattintás, kattintható kerék, DPI gomb és két extra gomb az oldalán. Néhány egér azonban tovább viszi ezt az utat.

A kiváló Razer Naga Trinity A fenti képen látható, az emberek általában MOBA vagy MMO egérként emlegetik. Ezeket az egereket az extra programozható gombokról lehet felismerni, és általában valamivel nagyobbak és nehezebbek, mint a hagyományos játék egerek.

A fontos kérdés: kell-e egy?

A legjobb játék egér

Nos, amint az a névből is következtethető, ezek az egerek olyan játékosok számára a legalkalmasabbak, akik elsősorban MOBA és MMO játékokat játszanak. Az összes kiegészítő gomb különféle funkciókat vagy funkciósorozatokat (makrókat) tehet elérhetővé a hüvelykujj hegyén, lehetővé téve az összetett parancsok gyors és egyszerű végrehajtását.

Ráadásul a munkához is nagyon hasznosak lehetnek, hiszen az extra programozható gombok valamelyikéhez számos billentyű- és gyorsbillentyű köthető. Mondanom sem kell, hogy ezek az egerek nem csak a MOBA-k és MMO-k segíthetnek az egyszerűsítésben!

Természetesen ezeknek az egereknek a nyilvánvaló hátránya az extra tömeg és potenciálisan az ár. A nagy, nehéz egerek nem túl jók a gyors tempójú játékokhoz, sem a kis kezű emberekhez, de erről lentebb olvashat bővebben.

A MOBA/MMO egerek lényege az, hogy ha az összes extra programozható gombot ki tudja használni, akkor mindenképp érdemes megfontolni őket.

Méret és súly

Játékos egér

És végül eljutunk az egér másik fontos, de nem olyan könnyen mérhető aspektusához – a méretéhez és a súlyához. Ahogy az várható volt, ez többnyire szubjektív kérdés.

Általánosságban elmondható, hogy a kisebb és könnyebb egerek jók a gyors tempójú játékokhoz. Eközben a nagyobb egerek összességében ergonomikusabbak lehetnek, de kevésbé kényelmesek a hosszabb ideig tartó használatuk, különösen, ha nehéz oldalon vannak, és ha sok az egérmozgás.

De ahogy fentebb említettük, ez mind erősen szubjektív. A nagy kezű emberek nagyon kényelmetlennek érezhetik a kis egereket, míg a kis kezűek valószínűleg ugyanígy éreznék a terjedelmes MMO/MOBA egereket. A súly nagyon szubjektív dolog is lehet, ezért sok egér eltávolítható súlyokkal rendelkezik, amelyek segítségével a felhasználó testreszabhatja az egér súlyát.

Mindenesetre nincs sok más mondanivaló erről a témáról, ezért az egér méretét és súlyát illetően ragaszkodjon ahhoz, ami a legjobban bevált tapasztalata szerint.

Következtetés

Játékos egerek

És ez lenne az összes fontos információ, amit szem előtt kell tartanod, amikor játék egér vásárlásnál! Ha úgy érzi, hogy hibáztunk, vagy kihagytunk valami fontosat, nyugodtan tudassa velünk, és meglátjuk az útmutató frissítését.

Továbbá, ha most vásárol egy új egeret, javasoljuk, hogy nézze meg 2022 legjobb játék egereiből álló válogatásunk - Lehet, hogy találsz valami kedvedre valót!

Ezek is tetszhetnek neked