Legfontosabb Szerencsejáték Milyen RAM sebességre van szükségem?

Milyen RAM sebességre van szükségem?

A RAM modulok különböző sebességűek, MHz-ben vagy Mbps-ben. De melyik RAM sebesség a legjobb? Megéri a gyorsabb RAM? Ebből az egyszerű útmutatóból megtudhatja!

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 RAM sebesség

Bármilyen darab vásárlása számítógép hardver gyorsan zavarba ejtő tevékenységgé válhat, amit minden számmal és specifikációval együtt szem előtt kell tartania. Amikor arra kerül sor RAM , a sebesség potenciálisan az egyik ilyen bejegyzés a specifikációs lapon.

Az általában 2133 MHz-től akár 4800 MHz-ig terjedő sebességeknél hogyan válasszuk ki a megfelelőt, és valóban számít-e a RAM sebessége?

Ebben az útmutatóban elsősorban ezt nézzük meg, ezért olvass tovább!

TartalomjegyzékElőadás

Mi a RAM sebessége?

Ram Speed ​​játékhoz

Először is válaszoljunk a legalapvetőbb kérdésre – mi a RAM sebessége?

Nos, amikor azt mondjuk, hogy sebesség, akkor itt valójában az órajelet értjük, akárcsak a CPU vagy a GPU . Meg lehet fejezni MHz-ben és GHz-ben is (általában az előbbi), és egy Hz másodpercenként egy órajelnek felel meg.

Ezek azonban memóriamodulokról beszélünk, nem processzorokról, tehát nem ugyanaz az üzlet. A RAM nem dolgoz fel adatokat, hanem csak továbbítja azokat az összetevők között, azaz a CPU , a GPU , a SSD , a HDD , külső tárhely stb.

Tehát lényegében a RAM sebessége valójában sávszélesség. Minél nagyobb az órajel, annál több adatot tud a RAM rövidebb idő alatt átvinni az összetevők között.

Miért számít a RAM sebessége?

Mennyire fontos a ram sebesség

Most, hogy megállapítottuk, hogy a RAM órajele lényegében sávszélesség, viszonylag nyilvánvalóvá válik, hogy miért lenne jó a magasabb órajel. Alapvetően nem szeretné, hogy a rendszer lelassuljon a RAM szűk keresztmetszete miatt, vagyis az, hogy a RAM nem képes elég gyorsan átvinni az adatokat ahhoz, hogy lépést tartson a többi összetevővel.

Ez azt jelenti, hogy hogyan határozhatja meg a RAM megfelelő órajelét anélkül, hogy félne a RAM alul- vagy túlköltésétől?

Nos, a legegyszerűbb módja annak, hogy megnézze a CPU és az alaplap által támogatott RAM sebességét. Ha az órajel alacsonyabb, mint az alaplap által meghatározott minimum, a rendszer kiszámíthatatlanul viselkedhet – egyszerűen gyengébb teljesítményt eredményezhet, vagy a számítógép teljesen megtagadhatja a rendszerindítást. Mindenesetre új RAM-modul vagy RAM-készlet kiválasztásakor az alaplap és a CPU minimumának teljesítése kell, hogy legyen.

Ami a nagyobb sebességet illeti, ezek gyakran nyújthatnak teljesítménynövekedést olyan professzionális programok és alkalmazások esetében, amelyek rengeteg RAM-ot igényelnek, de ha játék PC-ről beszélünk, akkor a fent említett minimum lesz a legjobb és költségesebb. hatékony választás. Ha túllépi ezt a küszöböt, a gyorsabb RAM által kínált teljesítménybeli előnyök többé-kevésbé észrevehetetlenek maradnak a játékokban.

CPU és RAM sebesség

Számít-e a ram sebessége?

A két vezető asztali processzorgyártó, az Intel és az AMD részletes specifikációkat biztosít minden CPU-jához, beleértve a RAM specifikációit is. Például a Intel i9-7900x A CPU támogatja a 2666 MHz-en működő DDR4 RAM-ot. Ez az a minimális sebesség, amelyet be kell tartani ahhoz, hogy a CPU optimális kapacitással működjön, de nem ez a maximális sebesség, amelyet a CPU képes kezelni.

Mind a CPU, mind a RAM túlhajtható, ami észrevehető általános teljesítménynövekedést biztosít. Ahogy már említettük, a DDR4 RAM akár 4800 MHz-es órajelet is elérhet, bár nem mindenki akar és nem kell ilyen szélsőségesre menni.

Természetesen a RAM teljesítményét továbbra is korlátozza a CPU és az alaplap, és ha a RAM-modult túllépik a tervezett órajelen (és azon a sebességen, amelyet a CPU és az alaplap támogatni képes), az instabil rendszerhez vezethet. teljesítmény és/vagy rendszerindítási problémák.

A RAM sebessége javítja a teljesítményt?

Ram sebesség

A technikai szempontokat leszámítva, a nagyobb RAM órajele javítja a teljesítményt? Nos, a válasz talán kiábrándító.

Ha játékról van szó, az elsősorban a játéktól függ, vagyis attól, hogy a játék valójában mennyi RAM-ot használ. Általában a kapacitás fontosabb, mint a sebesség, ha játékról van szó, és ha egy játék valóban profitálhat a magasabb RAM órajelből, akkor a teljesítménynövekedés néhány képkocka mennyiségére csökken, amelyeket könnyedén meg tud nélkülözni. Szokás szerint a GPU a fő összetevő, amelyre figyelni kell, ha Ön olyan játékos, aki a legjobb ár-érték arányt szeretné elérni.

Ez azt jelenti, hogy ha filléreket csíp, ne fektessen túl sokat a RAM-ba. Nem fog kézzelfogható teljesítménynövekedést elérni, és azt a pénzt, amit erre költene, valószínűleg jobb lenne egy jobb GPU-ra vagy CPU-ra költeni.

Ár

Milyen Ram sebességre van szükségem

Amint azt valószínűleg előre gondolta, a magasabb órajel magasabb árat jelent.

Ahogy fentebb említettük, a RAM kapacitása fontosabb a játékteljesítmény szempontjából, mint a RAM sebessége, ezért általában nem a legjobb lépés extra pénzt fektetni a gyorsabb RAM-ba, mivel ezt a pénzt valami lényegesebb dologra, például a GPU-ra, a CPU-ra lehetne költeni. , vagy SSD-t. A több VRAM-mal rendelkező GPU, a több magos CPU vagy a nagyobb SSD előnyei sokkal nagyobbak, mint amit egy 4266 MHz-es 2666 MHz-es RAM-készlet helyett kapna.

Ennek ellenére azt javasoljuk, hogy használjon 16 GB RAM-otjáték PC építése2020-ban, a CPU-hoz és az Ön által szem előtt lévő alaplaphoz ajánlott sebességgel együtt. Így nem költesz túl a RAM-ra, és vagy marad egy kis készpénz a zsebedben, vagy csak plusz pénzed lesz egy másik alkatrészre.

Az utolsó szó

A fentiek figyelembevételével a címkérdésre adott válasz továbbra is nyilvánvaló: a legjobb RAM-sebesség játékhoz az alaplap és a CPU-gyártók által meghatározott minimális sebesség.

Nyilvánvaló, hogy mindig túllépheti a megadott minimumot, de az előnyök valószínűleg nem lesznek észrevehetők, ha a játék az elsődleges szempont.

Ezek is tetszhetnek neked