Legfontosabb Szerencsejáték Hogyan tisztítsuk meg az egérpadot

Hogyan tisztítsuk meg az egérpadot

Íme egy egyszerű útmutató az egérpad tisztításához, hogy tiszta és szép legyen! Ez az útmutató a legegyszerűbb, amit valaha is találhat.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 8 Hogyan tisztítsuk meg az egérpadot

A hónapokig felgyülemlett bőrtüszőkkel, időnként kedvenc játékitalodtól kiöntve, és a számtalan gyors tankolásból származó morzsákkal tarkítva az egérpad gyakran elfelejtett, de mégis kulcsfontosságú része bármilyen játékbeállítás .

A magányos egérpad ritkán kap ugyanolyan figyelmet és törődést, mint a drágább alkatrészek, annak ellenére, hogy a felülete számtalan órányi játékélményért és a képernyőn megjelenő akciók epicentrumáért felelős.

Útmutatónkban végigvezetjük a legbiztonságosabb és leggyorsabb módszereket, amelyekkel megtisztíthatjuk az egérpadot a szennyeződéstől és szennyeződéstől, hogy visszanyerje korábbi fényét, vagy legalábbis nagyon közel hozzá.

TartalomjegyzékElőadás

1. módszer – Könnyű szennyeződés

Az általában tiszták, de porréteget felhalmozott egérpadok esetében a legegyszerűbb módszer az, ha előveszi a megbízható porszívót, és óvatosan felszedi a törmeléket.

Hogyan tisztítsuk meg az egérpadot

Ha nincs kéznél porszívó, a gyári mikroszálas kendő megfelelő munkát végez, de nem távolítja el a beágyazott port, szennyeződést, izzadságot vagy kézi olajmaradványokat. Az egyértelmű oda-vissza említések több mint elegendőek.

2. módszer – Piszkos szövetű egérpad

A puha szövet egérpadok könnyen tisztíthatók, még akkor is, ha több hónapos használat során jelentős mennyiségű szennyeződést halmoztak fel rajtuk.

Hogyan tisztítsuk meg az egérpadot

Kezdésként gyors öblítéssel tisztítsa meg a nagy mosogatót vagy fürdőt a szennyeződésektől, és töltse fel annyi meleg vízzel, hogy ellepje az egérpadot. Bármilyen melegebb, károsíthatja az egérpadot, míg a hidegebb hőmérséklet nem segít eltávolítani a berögzült szennyeződéseket.

Ne akarja teljesen elmeríteni a párnát, de engedjen annyi vizet, hogy az egész felületet könnyen megnedvesítse.

Innentől kis mennyiségű sampont, mosószert vagy háztartási mosogatószert fröcsköl a vízbe, és bőségesen keverje össze. A tiszta víz használata nem vágja le a mustárt, különösen, ha ragacsos üdítőt vagy cukros ételt öntött az egérpadra.

Hogyan mossunk egérpadot

Engedje az egérpadot a vízbe, és hagyja állni néhány percig. Vigyen fel egy kis mennyiségű tisztítószert a választott tisztítóeszközre vagy közvetlenül az egérpadra. Használjon ruhát, törülközőt, puha súrolókefét vagy szivacsot a szennyeződések masszírozásához és súrolásához a felső rétegről.

Tudsz-e mosni egy egérpadot

Az ötlet az, hogy fellazítsa a párna anyagába ágyazott szennyeződést. Különösen szennyezett egérpadok esetén ne habozzon többször dörzsölni.

Ha egy ideje először tisztítja az egérpadot, számítson arra, hogy a szappan meglehetősen beteges zöld vagy barna színű lesz. Ne izzadjon, mert ez annak a jele, hogy megfelelően eltávolítja a szennyeződést.

Hogyan tisztítsuk meg az egérpadot

Kerülje az egérpad alsó részének dörzsölését, mert ez elhasználhatja a markoló gumimintázatot, és befolyásolhatja, hogy mennyire marad a helyén az asztalon. Semmi sem olyan, mint egy mozgó egérpad, amely felhőt helyez a játékmenet fölé.

Hogyan mossuk az egérpadot

Miután az összes szennyeződést letörölte, távolítsa el az egérpadot, és öblítse le a szennyezett vizet. Ezután öblítse le az egérpadot közvetlenül a csapból származó vízzel, ügyelve arra, hogy eltávolítsa az összes szennyeződést, vagy más módon töltse fel tiszta vízzel a fürdőt vagy a mosogatót.

Ezután forgatja körbe az alátétet, hogy eltávolítsa az ottmaradt szennyeződéseket, majd vegye ki az egérpadot a vízből.

Ha az összes sár elpárolgott, próbáljon meg annyi nedvességet eltávolítani az egérpadról, amennyit csak lehetséges, hagyja, hogy a víz lecsepegjen, és finoman hajlítsa meg, hogy a lehető legtöbb nedvességet kicsengesse.

Ha az egérpad különösen rugalmas, úgy csengetheti, mint egy kendőt, de ha ellenállást tapasztal, azonnal álljon meg, nehogy megsérüljön.

Mossa-e az egérpadokat

Csomagolja be az egérpadot egy tiszta, száraz törülközőbe úgy, hogy a széleit hajtsa össze, és törölje le a lehető legtöbb nedvességet. Ne habozzon ésszerű mennyiségű erővel kinyomni a vizet. Akár törölközőbe csavarva hagyhatod pár percig, hogy segítsd a folyamatot.

Ezután tegye fel az egérpadot, hogy megszáradjon egy jól szellőző helyen, például a fürdő fölött nyitott ablak mellett. Nem javasoljuk, hogy erős napfényben akassd fel, mert ez elszíneződést okozhat, bár a kora esti órákban a legtöbb helyen megfelelőnek kell lennie.

Figyelmeztetjük, hogy ne szárítsa radiátoron, mert az erős hő hatására ropogós tapintású lehet, vagy a szélei enyhén felfelé görbülhetnek.

Alternatív megoldásként egy hajszárító segíti a szárítási folyamatot. Ügyeljen arra, hogy biztonságos távolságot tartson a szárító és a párna között, hogy elkerülje a hőkárosodást, és mindig hagyja utána levegőn megszáradni, még akkor is, ha száraznak érzi magát. A nedvesség hajlamos a textília mélyén elhúzódni.

Kellemesen meg fog lepődni az eredményeken, és a legtöbb esetben ez a módszer új életet kelt még a legmocskosabb egérpadokban is.

3. módszer – Kemény felületű egérpad

Tisztító egérpad

A kemény felületű (gumi vagy műanyag) egérpad esetében az eljárás nagyon hasonló a szövetből készült egérpadhoz, kivéve, hogy kevesebb nedvességre van szükség. Ennek az az oka, hogy a kemény fedőréteg ne leváljon az alatta lévő habpárnáról.

Nedvesítsen meg egy ruhát vagy szivacsot, és karikázza ki, hogy nedves legyen, de ne ázzon át. Vigyen fel néhány spray univerzális háztartási tisztítószert az egérpadra, és óvatosan dörzsölje le a felületet a szennyeződésektől és szennyeződésektől.

Ha attól tart, hogy eltorzul vagy megsérül a felület, vigyen fel egy kis mennyiségű tisztítószert az egyik sarkába, hogy ellenőrizze, nem erodálja-e a párnát.

Miután alaposan megdörzsölte a felületet, öblítse le a rongyot vagy szivacsot, és karikázza fel, majd törölje le az egérpadot a benne maradt szennyeződéstől és tisztítószertől. Többször is eltarthat a tisztítás, ezért öblítse le, és szükség szerint ismételje meg.

Törölje le a felületet a nedvességtől egy száraz, tiszta törülközővel. Használat előtt hagyja az egérpadot alaposan megszáradni úgy, hogy jól szellőző helyen vagy szellőzőszekrényben hagyja. Az egérpadnak néhány órán belül üzemkésznek kell lennie, ha nem kevesebben.

A gyors, felületes tisztításhoz a baba-/egészségügyi törlőkendők kiváló megoldást jelentenek, és megfelelően eltávolítják a szennyeződéseket, de nem helyettesítik a fent részletezett megfelelő tisztítási eljárást.

4. módszer – Mosógép

Vannak, akik szívesebben dobják be a piszkos egérpadot a mosógépbe egy kényes ciklus során, hideg víz beállításával, és gyenge mosószert öntöttek bele. Ennek ellenére azt tapasztaltuk, hogy ez a legtöbb esetben az egérpad szélei kopását okozta.

Ha szíve a mosógép használata, akkor tegye be az egérpadot néhány törülközővel, és futtasson egy ciklust rövid, finom, hideg vízben. A törölközőknek védőburkolatként kell működniük, és meg kell akadályozniuk, hogy a betét beleütődjön a fémdobba.

Legyen óvatos, ez még mindig károsíthatja az egérpadot, és ezt csak erősen szennyezett egérpadokhoz ajánljuk, amelyek alapos tisztítást igényelnek. Azért némi kárra számíts. De lehet, hogy ez egy előrelépés egy teljesen használhatatlan egérpadhoz képest, tehát győzelem.

5. módszer – Ki a régivel, be az újjal

Tisztítsa meg az egérpadot

Engedjen fogyasztói vágyainak, és vegyen egy vadonatújat. A fenti módszerek a legtöbb esetben csodákat tesznek, de az egérpadoknak megvan az élettartama, mint minden terméknek.

Néha az ok annyira elveszett, hogy az egyetlen megoldás a csere vásárlása. Az egérpad manapság egy fillért sem ér, vagyis nem fogsz pénzt verni egy újért.

Az utolsó szó

Nem tudjuk alábecsülni, hogy az egérpad gyors, rendszeres tisztítása mekkora különbséget jelent nemcsak a szennyeződések eltávolításában, hanem abban is, hogy az egérpad mennyivel jobban reagál az egér mozgására. A legjobb az egészben, hogy nem kell házi istennek/istennőnek lenni ahhoz, hogy helyes legyen.

Ezek is tetszhetnek neked