Minecraft vs Terraria

Minecraft vs Terraria
„Az embereknek meg kell érteniük, hogy a Minecraft már nem játék” - állította Andrew „Redigit” Spinks, a Terraria indie sláger megalkotója, „ez egy műfaj”. Természetesen pusztán a saját alkotását védhette volna a Minecraft klón vádjaival szemben. De szerintem van értelme. Ha gyors pillantást vet az Xbox LIVE Arcade legnépszerűbb játékaira, világossá válik, hogy a Minecraft már nem az egyetlen blokkos homokozóépítő játék.

A Terraria Minecraft -kopogtatásnak nevezése pedig óriási rossz szolgálatot tesz. Lehet, hogy nem teljesen másról van szó, de a különbségek elég nagyok ahhoz, hogy mindkét játék kitöltse saját réseit. És soha nem volt több, mint barátságos rivalizálás a kettő között. Valójában a Minecraft megalkotója, Notch elismerte, hogy néhány ötletet kapott a Terrariától.

Mindazonáltal azok, akik azon gondolkodnak, hogy felveszik egyiket vagy másikat, hasznosnak találhatják egymás összehasonlítását, hogy kiderüljön, melyik illik leginkább a játékstílusához. Előrehaladtunk és ezt megtettük helyetted. Szívesen.

Minecraft vs Terraria

Méretek

A legnyilvánvalóbb különbség e játékok között az a tény, hogy a Minecraft 3D világban játszódik, míg a Terraria beállítása 2D. Ez óriási hatással van az egyes játékok játékmódjára. Például a Minecraft lehetővé teszi teljes 3D épületek építését, míg a Terraria egy keresztmetszeti perspektívára korlátoz. A Minecraft lehetővé teszi tágas házak építését hatalmas szobákkal. A Terraria lehetővé teszi, hogy Ön is ezt tegye, de a 2D korlátaival az épületei soha nem fogják úgy érezni, hogy rendelkeznek ezzel a nagy léptékkel.

A felfedezést ez is nagyban befolyásolja: a Minecraftban könnyű reménytelenül eltévedni; a Terraria -ban hazatérve emlékezzen arra, hogy balra vagy jobbra. Most erről eltérőek a vélemények. Néhányan csalódottak lehetnek a Minecraft világának hatalmas ereje miatt, különösen azután, hogy találtak valami félelmeteset, például egy gyémántbetétet, és nem tudták hazatérni a nehezen megszerzett szállítmányukat. Természetesen mások számára az eltévedés fele szórakozás.

Világ méretű

Mindkét játék lehetővé teszi a játékosoknak, hogy felfedezzék a véletlenszerűen generált világokat, így két játékosnak soha nem lesz ugyanolyan élménye. A Minecraft világa végtelen. Szó szerint. Bármely irányba folytathatja a gyaloglást, és a játék folytatja a táj felfedezését. Ha több erőforrásra van szüksége, lépjen tovább, hogy több világot teremtsen, ahol ásványi lelőhelyeket találhat.

A Terraria azonban korlátozott világot biztosít a játékosoknak. Kiválaszthat egy világméretet - kicsi, közepes vagy nagy -, és bizony, a kis világok maguk is hatalmasak. Pedig ezek közel sem végtelenek; még a legnagyobb világnak is lesz végpontja. Egyrészt ez megalapozza az élményt, és nem teszi lehetővé, hogy tucatnyi mérföldre kanyarodjon a kiindulási helytől. Másrészt korlátozott erőforrásokra van korlátozva, és nem biztos, hogy mindegyikük kényelmesen elhelyezhető.

Erőforrás átvitel

Ha már az erőforrásokról beszélünk, a Terraria valójában rendelkezik egy ügyes funkcióval, amely lehetővé teszi az erőforrások egyik világból a másikba történő átvitelét. Ez azt jelenti, hogy ha a játék legjobb páncélzata van, és úgy dönt, hogy egy ideig szeretne játszani egy barátja szerverén, akkor magával viheti ezt a páncélt. Ez azt is jelenti, hogy például egy tonna démonitércet pontozhat a barátja világában, majd visszahozhatja a sajátjához. Ez valójában segít ellensúlyozni a „véges erőforrások” problémáját. Ha egyszerűen nem sikerül elegendő ércet találnia egy világban, akkor csak készítsen egy újat.

Természetesen vannak emberek, akik ezt csalásnak tekintik, és nem hajlandók semmilyen tárgyat hordani a világok között. Azt hiszem, ha nem tetszik ez a funkció, akkor szabadon nem használhatja. El kell ismernem, hihetetlenül hasznos, és a Minecraftnak nincs semmi hasonlója.

Kézműves

A mindkét játékban való kézműves készítés sok tudást igényel, amit valószínűleg nem fog bejutni a játékba. Így akárhogy is, egy kis időt fog tölteni az online oktatóanyagok olvasásával. A Terraria -ban azonban sokkal könnyebb felfedezni a recepteket, mivel az összetevők sorrendje/elhelyezése nem számít. Ha például a vascsákány összes hozzávalója megtalálható a készletében, akkor készíthet egyet. A Minecraftban vascsákányt készíthet, de ismernie kell az egyes összetevők pontos mintáját.

Most egyik rendszer sem felsőbbrendű; mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. A Terraria csak alábecsüli a kézművesség fontosságát, így gyors és egyszerű folyamat. A Minecraftban a ravaszkodásnak óriási szerepe van, így a játékosok hihetetlenül mély rendszert kapnak, hogy dicsérjék ezt a játékstílust.

Minecraft vs Terraria

Egy másik dolog, amit figyelembe kell venni, hogy a Terraria őrülten sok kézműves tárgyat tartalmaz - sokkal többet, mint a Minecraft. A Terraria még a csúcson is túlmegy, lehetővé téve a játékosok számára, hogy olyan sci-fi fegyvereket készítsenek, mint a Phaseblades és az Space Guns, míg a Minecraft ragaszkodik a legegyszerűbb kard- és nyilak választékához.

A Minecraft építési jellemzője azonban sokkal összetettebb. Redstone áramkörével és különleges jegyzetblokkjaival például a Minecraft játékosok hihetetlenül kreatív dolgokat készíthetnek. Szeretne olyan zenei dobozt építeni, amely egy teljes daljegyzetet játszik le? Biztos. Mit szólnál elektromos ajtócsapdák készítéséhez? Jelölje be. Valaki épített egy működő hozzáadógépet (alapvetően egyszerű számítógépet) a Minecraft belsejébe, ezt a teljesítményt egyszerűen nem lehetett megvalósítani a Terraria -ban.