Legfontosabb Szerencsejáték Overwatch útmutató: tippek és trükkök kezdőknek

Overwatch útmutató: tippek és trükkök kezdőknek

Ha igazán kitűnni szeretne az Overwatch terén, akkor ez a kezdő Overwatch útmutató a legjobb tippekkel és trükkökkel nagyon hasznos lesz az Ön számára.

ÁltalJustin Fernandez 2021. február 28. 2021. január 24 Overwatch tippek és trükkök

Mint sok más versenyjátékok , sikert Overwatch Azon mérik, hogy mennyire ismered az egyes fegyvereket, karaktereket, térképeket és játékmódokat.

Ahol az Overwatch különbözik a többitől első személyű lövöldözős játékok a kommunikációra és a hős képességekre helyezi a hangsúlyt, pontosabban a különböző karakterek közötti „szinergiára”.

Ez nagyobb kihívást jelenthet az Overwatch használatában azoknak az új játékosoknak, akik nem fektették le a szükséges órákat egy adott hős vagy szerep elsajátításához.

A kezdő akadályok leküzdése érdekében végigvezetjük Önt a legfontosabb Overwatch tippek és trükkök kezdőknek .

A végére jobban megérti az egyes szerepeket, és betekintést nyer az Overwatch leghatékonyabb nyerési stratégiáiba.

Összefüggő: Overwatch Tier List

TartalomjegyzékElőadás

Tanuld meg, hogyan kell eljátszani az egyes szerepeket

Mikor jelenik meg az Overwatch 2?

Jelenleg 32 hős van az Overwatchban, és mindegyik a három kategória valamelyikébe tartozik: Tartály, sérülés vagy támogatás .

Mindegyik más-más célt szolgál, és játékstílusuk és képességeik alapján még kisebb alkategóriákra bonthatók.

Az alábbiakban rövid áttekintést adunk az egyes szerepekről, felsoroljuk a hozzájuk kapcsolódó hősöket, és hozzárendelünk egy kezdő nehézségi fokozatot. Könnyű, Közepes vagy Kemény .

Tartály

Overwatch Orisa

A tankok könnyen azonosíthatók viszonylag nagy méretükről és hatalmas egészségkészletükről, amelyek lehetővé teszik, hogy egy bizonyos küszöbön belül elnyeljék az ellenséges csapat sebzését.

Céljuk, hogy megvédjék a squishier hősöket, mint például a gyógyítókat és a közeli sebzést kereskedőket azáltal, hogy távolságot teremtenek, felszívják a sebzést és kiiktatják a veszélyt jelentő célpontokat.

Tervezés szerint a legtöbb tank rendelkezik olyan képességekkel, amelyek lehetővé teszik, hogy megvédjék csapattársaikat a sérülésektől (Reinhardt esetében ez egy szó szerinti pajzs), míg mások a távolság megteremtésére és az ellenségek szétválasztására összpontosítanak.

Míg a tankok kiválóan képesek sebzést elviselni, még a legjobb tankjátékos sem jut messzire gyógyító vagy sebzéshős nélkül.

 • Reinhardt (Könnyen)
 • Roadhog (könnyű)
 • D.Va (közepes)
 • Orisa (közepes)
 • Winston (közepes)
 • Sigma (kemény)
 • Roncslabda (kemény)
 • Zarya (kemény)

Kár

Overwatch Tracer

A sebzéshősök a legkeresettebb szerepek az Overwatchban, és általában kisebb egészségügyi készlettel, nagyobb mobilitásukkal és támadóbb képességekkel rendelkeznek.

Miközben sebzéshősként játszol, a fő célod az ellenséges csapat játékosainak kiszedése az elsődleges fegyvered és képességeid segítségével.

Mivel a sebzéshősök sokkal simabbak, mint a tankok, érdemes elhelyezkedned egy biztonságos helyen, de szövetségeseid és ellenségeid hatótávolságán belül.

Noha a sebzéshős képességei (azaz Sombra csapásai, Mei jégfala) meglehetősen változatosak, gyakran egyhangúnak tűnnek, és az öléseken túl kevés a lehetőségük.

 • Bástya (Easy)
 • Katona: 76 (könnyű)
 • Pharah (könnyű)
 • Kaszás (könnyű)
 • Ashe (közepes)
 • Junkrat (közepes)
 • McCree (közepes)
 • Symmetra (közepes)
 • Torbjorn (Közepes)
 • Nyomkövető (közepes)
 • Widowmaker (közepes)
 • Doomfist (kemény)
 • Genji (kemény)
 • Hanzo (kemény)
 • május (kemény)
 • Árnyék (kemény)

Támogatás

Overwatch Mercy

A támogató szerep elsősorban gyógyítókból áll, bár néhány hős buffokat is biztosít csapattársa számára (pl. Lucio sebességnövelése, Mercy sebzésnövelése).

Támogató hősként az Ön feladata, hogy a lehető legtovább életben tartsa csapattársait, néhány kivételtől függően attól függően, hogy milyen messze vannak a csapattársai.

A sebzéshősökhöz képest köztudottan alulválogatottak, de gyakran ők döntik el, hogy egy csapat veszít vagy nyer egy meccset.

Míg a segédkarakterek általában a legkülönfélébb mozgáskészlettel rendelkeznek, ők a legfinomabb hősök is, ezért érdemes a tankok közelében maradni a védelem érdekében.

 • Csuka (Könnyen)
 • Irgalmasság (könnyű)
 • Moira (közepes)
 • Zenyatta (közepes)
 • Brigitte (közepes)
 • Ana (kemény)
 • Baptiste (kemény)

Csatlakozzon egy csoporthoz, mielőtt sorba állna

Overwatch csoport

Figyelembe véve, hogy a kommunikáció és a csapatmunka létfontosságú a játékok megnyeréséhez az Overwatchban, a legjobb megoldás az, ha olyan barátokkal (vagy idegenekkel) csoportosulsz, akik mikrofont vagy legalább szöveges csevegést használnak.

Rengeteg lehetőség közül választhat hangos csevegés beállításához, beleértve a Discordot, a konzolos particsevegést vagy a személyes választásunkat, az Overwatch beépített hangcsevegési rendszerét.

A játék egy beépített partnerkereső eszközt is tartalmaz, amellyel megtalálhatja a hasonló gondolkodású játékosok csoportját, a rendelkezésre álló szerepek részleteivel, a csoport játékmódjával stb.

A „Csoport keresése” funkció eléréséhez válassza ki a sárga négyzetet a főmenü jobb felső sarkában, vagy navigáljon a Lejátszás > Csoport keresése a főmenüből.

Tartsa csapata kiegyensúlyozott összetételét

Overwatch Team Comp

Noha ennek a listának nem az a célja, hogy mélyreható tanácsokat adjon a különböző csapatösszetételek előnyeiről és hátrányairól, ezt érdemes tudnia a játék során.

A csapat összetétele kifejezés a hősök felépítésére utal bármely adott játékban, leggyakrabban a 2-2-2 felállásban 2 tartály, 2 sérülés és 2 támaszték .

A kiválasztott hős az Ön személyes preferenciáitól, a csapat igényeitől és attól függően változik, hogy van-e már játékban más karakter, amely kiegészíti a játékstílust.

Ez sokkal rugalmasabb a Quickplay és az Arcade játékban, mint a Competitive Overwatch, ahol a csapatjátékok mindent jelentenek.

Ismerje meg, mely hősök állnak szemben egymással

Az előző részt kiegészítve, figyelnie kell azokra a hősökre, akik nyilvánvaló ellenfelei a többieknek, és ennek megfelelően válasszon.

Ha van egy adott hős az ellenséges csapatban, aki gondot okoz neked, nézd meg, mely hősök szállnak szembe velük, amikor legközelebb azzal a hőssel találod szembe magad.

Ugyanakkor nyomást kell gyakorolnod azokra a hősökre, akik hátrányos helyzetben vannak a karaktered képességeihez képest, hogy csökkentsd az ellenséges csapat létszámát, és végül nyerj.

Gyakorold a „szinergiát” a csapattársakkal

Ahhoz, hogy valóban rájöjjünk arra, hogy aktívan kell kiválasztani bizonyos hősöket, meg kell beszélnünk, mi az a szinergia, és miért olyan döntő fontosságú a játékok megnyeréséhez.

A szinergia az, amikor te és egy másik játékos képességei párhuzamosan működnek, lehetővé téve, hogy visszapattanj egymás játékaiból, és hatékonyan urald a játékot.

Rengeteg olyan karakter van, akinek a fegyverei, képességei és az Ultimates remekül kombinálódnak, úgyhogy olvass utána kedvenc hősödnek, és nézd meg, kivel állnak össze.

Először célzott támogatás és sebzés hősök

Overwatch Zenyatta

Frusztráló lehet, ha hatalmas mennyiségű sebzést okoz az ellenséges tanknak, csak azért, hogy a gyógyítójuk úgy javítsa ki, mintha mi sem történt volna.

Annak elkerülése érdekében, hogy ez megtörténjen, először a gyógyítók vagy támogató karakterek eltávolítására kell összpontosítania, különösen, ha egyedül vannak.

Bár ez leginkább a sebzéshősökre vonatkozik, könnyen alkalmazható a három szerep bármelyikére. Általánosságban elmondható, hogy a megcélzandó hierarchia megy Támogatás > Sebzés > Tartályok .

Ha folyamatosan meg tudod ölni az ellenséges csapat gyógyítóit, a csapat többi tagja végül szétesik, és szét kell válniuk, hogy egészségügyi csomagokat keressenek, vagy teljesen visszavonuljanak, így biztosítva a célt.

Maradj a Célnál

Ha bármit levonsz ebből az útmutatóból, legyen az a fontos, hogy a cél mellett maradj, még akkor is, ha csapattársai ezt megtagadják.

A kiesésekkel csak addig juthatsz el az Overwatchban, amíg az ellenséges csapat megtalálja a módját, hogy megbüntessen, és túlerőben maradjon.

Vannak olyan hősök, akiknek a játékstílusa természetesen arra szólítja fel őket, hogy a cél közelében harcoljanak, mások pedig (például Widowmaker), akik inkább hátradőlnek, és távolabb helyezkednek el a fő harctól.

Még akkor is, ha a hős, akit jelenleg játszol, nem alkalmas arra, hogy a cél közelében harcoljon, kerülje a túlfeszítést, és szükség esetén álljon készen arra, hogy megküzdjön a pontért vagy a teherért.

Mindig Légy Mozgó

Overwatch Movement

Ha ez eddig nem volt nyilvánvaló, az Overwatch mozgása kulcsfontosságú a játékok megnyeréséhez, mivel bizonyos hősök megszagolhatják a tartózkodási helyét, és levadászhatnak.

A két karakterre kell figyelni: Hanzo és Widowmaker, akik véletlenül a két mesterlövészek a játékban, és olyan képességeik vannak, amelyek révén átlátnak a falakon.

Ez rossz hír lehet azoknak a hősöknek, akik gyengék ellenük (nevezetesen Bastion, Torbjorn és Junkrat), vagy egyszerűen mindenkinek, aki túl sokáig áll egy helyben.

Ügyeljen arra, hogy a mesterlövészek lábujjakon legyenek; mindig mozogjon a pont körül, állítsa be a pozícióját, és keressen új kilátópontokat tornyok vagy csapdák felállításához.

Csoportosítás minden újjászületés után

A játékok során bevált gyakorlat, hogy minden újjászületés után csoportosulj a csapattársakkal, különösen, ha a halálozás eltántorodott.

Ez lehetőséget ad a csapatának arra, hogy kommunikáljon, új stratégiát alakítson ki, vagy szükség esetén hőst váltson a következő nagy lökdösődés előtt.

Ha a csapat veszít, bölcsebb lehet, ha a spawn közelében az ellenségtől távol csoportosul, de ne habozzon visszaszáguldani a pontig, ha néhány szövetségese még mindig harcban áll.

A csevegésen vagy a kommunikációs keréken keresztül tudathatja a többi játékossal, hogy csoportba szeretne lépni, ha megnyomja a C gombot a billentyűzeten vagy a vezérlő D-padján.

Használja okosan

Overwatch Winston Ultimate

Minden Overwatch-hős egyedi Ultimate képességgel rendelkezik, amely idővel töltődik olyan tényezők alapján, mint az okozott sebzés és a gyógyult mennyiség.

Egyes Ultimate-ok támadóbbak, míg mások arra szolgálnak, hogy időt nyerjenek addig, amíg a csapat többi tagja újra nem jön, vagy egy ellenség be nem fejezi a támadást.

Figyelembe véve, hogy az Ultimates milyen erős és korlátozottan használható, csak akkor használja őket, ha biztos abban, hogy csapata képes követni saját támadásait.

Az alábbiakban felsoroljuk a leghatékonyabb Ultimate kombinációkat, amelyek párhuzamosan működnek, hogy visszavegye az irányítást a csatatéren.

 • Zarya (Graviton surge) és Hanzo (Dragonstrike)
 • Sombra (EMP) és D.Va (Önpusztító)
 • Ana (Nano Boost) és Genji (Dragonblade)

Optimalizálja játékbeállításait

Noha az Overwatch alapértelmezett beállításai jó szolgálatot tesznek Önnek, bármikor beléphet és finomhangolhatja őket a Opciók > Vezérlők a főmenüből.

Itt módosíthatja az egér vagy a vezérlő érzékenységét, beállíthatja az irányzék típusát és színét, be- vagy kikapcsolhatja a szövetséges állapotjelző sávokat, és hozzárendelheti a vezérlőket különböző billentyűkre vagy gombokra.

A legördülő menü lehetővé teszi, hogy univerzális változtatásokat hajtson végre, amelyek minden hőst érintenek, vagy egyéni beállítási profilokat hozhat létre bizonyos karakterekhez.

Idővel jobban megérted, hogyan kell bizonyos karaktereknek mozogniuk vagy célozniuk, ezért nyugodtan kísérletezzen alacsony és magas érzékenységgel is, amíg el nem érzi magát.

Kerülje el a mérgező viselkedést, amennyire csak lehetséges

Overwatch Keep It Up

Maradjon pozitív, és kerülje a mérgező viselkedést.

Az Overwatch közösség köztudottan mérgező, ezért próbáld meg a kemény kritikákat ne túlságosan személyeskedni, hanem jelentsd az elkövetőket a gyűlöletkeltő beszéd és viselkedés miatt.

Ez főleg a Competitive Overwatch-ra vonatkozik, de még a Quickplay és az Arcade esetében is fennáll annak a veszélye, hogy mindenféle kellemetlen karakterrel találkozhat.

Bár senki sem szeret veszíteni, minden játék egy lehetőség arra, hogy játékosként fejlődjön és többet tanuljon; gondold át, mi működött, mi nem, és térj vissza egy új megközelítéssel.

Végül, de nem utolsósorban, ne felejtsen el pihenni a hihetetlenül intenzív meccsek után nyújtózkodva, inni, stb., hogy az agya kipihenje magát a káoszból.

Ezek is tetszhetnek neked