Legfontosabb Szerencsejáték Overwatch Lucio Guide: A legjobb tippek, trükkök és stratégiák

Overwatch Lucio Guide: A legjobb tippek, trükkök és stratégiák

Problémái vannak a csapattársai meggyógyításával, mint Lucio az Overwatchban? Íme a végső útmutató, amellyel a következő szintre léphet. Frissítse Lucio játékmenetét most.

ÁltalJustin Fernandez 2021. február 28. 2021. február 7 Overwatch Lucio Guide

Ha győzelemre szeretnéd vezetni csapatodat az Overwatchban, egy olyan támogató hős kiválasztása, mint Lucio, jó kiindulópont.

Bár lehet, hogy nem ő a legjobb gyógyító, nagy mobilitása és rugalmas készlete gyorsan megfordíthatja a csaták áradatát, és elkaphatja az ellenséget.

Ebben az Overwatch Lucio útmutatóban kiemeljük a legjobb tippeket, trükköket és stratégiákat mert szabadságharcos DJ-ként játszott.

Ha további tippekre és trükkökre van szüksége, tekintse meg oldalunkat Overwatch kezdőknek szóló útmutató , ahol belemerülünk a hősszerepekbe, a csapat összeállításába és a győzelem bevált gyakorlataiba.

Összefüggő: Overwatch Tier List

TartalomjegyzékElőadás

Lucio képességei és szerepe magyarázata

Lucio egy jól kidolgozott gyógyító, könnyen megragadható képességeivel, amelyek vonzóvá teszik a kezdő játékosok számára.

A leghatékonyabb, ha másodlagos gyógyítóként használják, mivel felszabadítja a térképen való mozgáshoz és az ellenséges csapat hiányosságainak azonosításához.

Nagy mobilitása miatt Lucio kiválóan tud lendületet adni, és elég hosszú ideig eltereli az ellenségeket ahhoz, hogy csapattársai rájuk nehezedjenek.

Képességei tökéletesek egy pozíció megtartására és a csapat életben tartására, az alábbiakban pedig megmutatjuk, hogyan használhatod őket a harcban.

A Crossfade használata

lucio crossfade

Lucio egyik leghasznosabb képessége a Crossfade, amely lehetővé teszi számára, hogy egy korlátozott sugáron belül váltson a gyógyulás és a mozgási sebesség növelése között, amelyet vizuálisan sárga vagy zöld aurával kommunikál.

Amíg a hatás aktív, Lucio és a közeli szövetségesei regenerálják az egészséget, vagy gyorsabban mozognak a szokásosnál.

Mivel Lucio bármikor válthat a kettő között, mindig ügyeljen arra, hogy az adott pillanatban mik a csapat igényei.

A sebességnövelés kiválóan alkalmas arra, hogy a játékosokat a spawntól gyorsan a célpontig érje, míg a gyógyítás segíthet életben tartani a csapatot a nagy harcok során.

Az Amp It Up használata

Lucio Amp It Up

Az Amp It Up a Crossfade-del párhuzamosan működik, hogy átmenetileg növelje a gyógyulási vagy sebességi teljesítményt.

Ez akkor jöhet jól, amikor megpróbálsz elmenekülni a hihetetlenül erős képességek elől, vagy amikor csapatodnak gyors felszedésre van szüksége csata közben.

Ennek ellenére ne számítson az Amp It Up effektusaira, amelyek megmentenek a pusztító Ultimatestől (D.Va’s Self-Destruct, Reaper’s Death Blossom, McCree’s Deadeye stb.).

Végül próbálja meg ne spamezni az Amp It Up-ot, hanem inkább olyan helyzetekre mentse el, amikor a csapata valóban profitálna a hatásaiból.

A Soundwave használata

Lucio elsődleges fegyvere egy másodlagos tűzmóddal rendelkezik, amely hanghullámokat bocsát ki, hogy néhány kivételtől eltekintve visszaverje a látóterében lévő ellenségeket (Bubble Zarya, Árnyékolt Reinhardt , Toronybástya).

Noha a hatás korlátozott hatótávolságú, rendkívül hasznos lehet az ellenség leszorítására a párkányokról, távol a fő céltól, és általános zavaró hatást okoz.

Minél többet játszol Lucio szerepében, annál jobban fogsz tudni olyan térképeket azonosítani, ahol a Soundwave kihasználható ellenségeid korai sírba küldésére (Ilios és Lijang Tower jut eszembe).

És mivel Lucio egyéb képességeihez képest viszonylag rövid a lehűtése (4 másodperc), gyakran kell használnia az ellenség helyzetének megzavarására.

A Sound Barrier (Ultimate) használata

A Sound Barrier kiváló hibabiztos túléléséhez az offenzív Ultimate-eket, amelyek egyébként megolvasztják az egész csapatot.

Látszik, amint Lucio a levegőbe ugrik, mielőtt a földre csapná a fegyverét, hogy hatalmas hanghullámot hozzon létre, amely megvédi a közeli szövetségeseket.

Bár a pajzsok eltávolíthatók sérülésekkel, és idővel eltűnnek, a meccs utolsó másodperceiben is kézbe kerülhetnek, amikor az életben maradás a legfontosabb.

A leghatékonyabb, ha megelőző intézkedésként használják az egyébként halálos Ultimates ellen (Junkrat's Rip-Tire, Bastion's Tank Configuration, Reaper's Death Blossom stb.).

Lucio erősségei

A fent felsorolt ​​készségek mellett Lucio passzív képességgel is rendelkezik, amely lehetővé teszi számára, hogy az ugrás gomb lenyomva tartásával lovagoljon a falakon.

Bár némi gyakorlást igényel a leszögezés, elengedhetetlen ahhoz, hogy a játékok során a Lucio teljes készletéből származó előnyöket teljes mértékben kihasználhassuk.

A legjobban az alacsony mobilitású hősökkel dolgozik, akik ki tudják használni a sebességnövekedést; Az alábbiakban felsoroljuk a legjelentősebbeket.

Melyik hőskombináció a legjobb Lucioval?

 • Reinhardt – Nagy hasznot húz a Lucio sebességnövelése, és további védelmet nyújt.
 • D.Va – Ki tudja használni Lucio gyógyulását, hogy megnövelje a mech HP-jét.
 • Roadhog – Nem kell Luciora hagyatkoznia a gyógyulásban; ellensúlyozza Lucio legtöbb fenyegetését.
 • Ana – A legtöbb gyógyulást tudja biztosítani meccs közben, némi nyomást levezetve Luciora.
 • Moira – Ugyanaz, mint fent, azzal az előnnyel, hogy kissé jobb a mobilitása.

Lucio gyengeségei

Míg Lucionak gyakorlatilag nincs párja a mobilitás és a csapattársai előtti nyitás terén, határozottan nem mentes a hibáitól.

Lucio legnagyobb problémája a következetlen gyógyulása, ami miatt gyakran kevésbé érzi magát megbízhatónak, mint a többi támogató hős (nevezetesen Mercy, Ana és Moira).

Nem áll jól az AoE sebzést okozó hősök ellen viszonylag kis életerőkészlete (200 LE) miatt, és könnyen elveszítheti lendületét, ha elkábulnak vagy kiakadnak.

Az alábbiakban részletesebb listát talál azokról a hősökről, akik jelentős veszélyt jelentenek Luciora, és kihasználhatják a gyengeségeit.

Melyik hősök ellen küzd Lucio?

 • Junkrat – AoE támadásokat használ, amelyek akadályozhatják Lucio hatékonyságát.
 • Pharah – Nehéz elkerülni, mint Lucio, különösen, ha a szabadban harcol.
 • Mei – Le tudja fagyasztani Lucio-t, így sebezhetővé válik.
 • McCree – Egy pillanatra el tudja kábítani Lucio-t, mielőtt végez vele.
 • Roadhog – Le tudja húzni Lucio-t a falakról a kampójával, és megakadályozza a szökést.
 • Nyomkövető – Körbe tud futni Lucio körül, amíg a HP el nem hervad.

Általános tippek a Lucio játékhoz

Lucio Overwatch

Mostanra jobban meg kell értened Lucio képességeit, és azt, hogy ezek hogyan befolyásolhatják a mérkőzések folyását.

Lucio számára a pozicionálás és a cooldown-kezelés létfontosságú ahhoz, hogy túlélje (és megnyerje) a csapatharcokat, függetlenül a tudásszinttől.

Az alábbiakban néhány további tippet emeltünk ki, amelyek egyik korábbi kategóriába sem illettek bele; kötelezze őket a gyakorlásra, és rövid időn belül feljebb léphet a ranglétrán.

 • Próbálj meg a lehető legközelebb maradni a csapatodhoz, hogy maximalizáld a gyógyulásod/gyorsaságod hatását.
 • Lucio megnövekedett mobilitása kivételessé teszi a teherbírásban vagy bármely más fő cél megküzdésében; használja fallovagló képességét, hogy elbújjon a sarkok mögé, és nyerjen magának egy kis időt.
 • Extra sebességet érhet el, ha falról falra ugrál anélkül, hogy megérintené a talajt, így Lucio még gyorsabban mozog.
 • Kerülje el, hogy túl közel kerüljön ellenségeihez, és használja Soundwave-képességét, hogy elpusztítsa őket.
 • Ne feledje, hogy a Sound Barrier csak akkor aktiválódik, amikor Lucio fegyvere a földet érinti; ne csináld a szabadban, ahol a mesterlövészek elvihetnek az animáció befejezése előtt.

Ezek is tetszhetnek neked