Legfontosabb Szerencsejáték Overwatch Moira Guide: A legjobb tippek, trükkök és stratégiák

Overwatch Moira Guide: A legjobb tippek, trükkök és stratégiák

Szeretnéd elsajátítani Moirát az Overwatchban? Összegyűjtöttük a legjobb Moira tippeket, trükköket és stratégiákat ebben a végső Overwatch Moira útmutatóban.

ÁltalJustin Fernandez 2021. május 20. 2021. február 18 Overwatch Moira Guide

Ha egy kiegyensúlyozott támogató hőst szeretnél játszani, aki képes enyhíteni a fájdalmat, miközben gyógyítja a csapattársakat, Moira minden tekintetben szilárd választás.

Annak ellenére, hogy korlátozott hatótávolsága és viszonylag kis egészségügyi készlete van, Moira egy rendkívül sokoldalú gyógyító, aki a legtöbb csapatban otthon érzi magát.

Ebben az Overwatch Moira útmutatóban kiemeljük a legjobb tippeket, trükköket és stratégiákat amiért a zseniális őrült tudósként játszott.

Ha további tippekre és trükkökre van szüksége, tekintse meg oldalunkat Overwatch kezdőknek szóló útmutató , ahol belemerülünk a hősszerepekbe, a csapat összeállításába és a győzelem bevált gyakorlataiba.

Összefüggő: Overwatch Tier List

TartalomjegyzékElőadás

Moira képességei és szerepe megmagyarázva

Moira egy hibrid támogató DPS-karakter egy érdekes készlettel, melynek témája a kettősség, konkrétan életet ad és elvesz.

Noha magas a képzettségi plafonja, meglehetősen sápadt, ezért maradnia kell az ellenséges csapat mögött, vagy legalább kerülnie kell a túl sok időt az élvonalban tölteni.

Moira a leghatékonyabb a közeli térképeken, ahol rengeteg szűk folyosó és szoba található, hogy maximalizálja a gyógyító/sérülési gömböket.

Nagy mobilitása, erőteljes gyógyulása és megbízható sebzési képességei a legmagasabb szintű támogató hőssé teszik, az alábbiakban pedig megmutatjuk, hogyan használhatod mindezt a csatában.

A Biotic Grasp használata

Overwatch Moira Biotic Grasp

Moira készletének első fegyvere a Biotic Grasp, amely egy 15 méteres hatótávolságú elsődleges gyógyító kúpból és egy 20 méteres hatótávolságú másodlagos életelvezető sugárból áll.

Míg az új játékosok hajlamosak lehetnek arra, hogy meggyógyuljanak, ha a célpontjuk felett lebegnek, sokkal több értéket érhet el, ha egy ívben gyógyít, és a lehető legtöbb csapattársat fedezi egyetlen sorozatban.

A Biotic Grasp korlátozott gyógyító tartalékokkal rendelkezik, amelyeket csak úgy lehet pótolni, ha vár, vagy sebzést okoz az életmentő sugarán vagy a sebzésgömbjén keresztül.

Ezért aktívan meg kell próbálnod a chipsebzést az ellenségektől anélkül, hogy feltárnád magad, vagy túl messzire eltávolodnál a csapatodtól.

A Biotic Orb használata

Overwatch Moira Biotic Orb

A Biotic Grasp-hez hasonlóan a Moira Biotic Orb-ja gyógyításra és sebzés kezelésére is használható attól függően, hogy a csapatodnak egy adott pillanatban mire van szüksége.

A gömbök az érintkezésük szögétől függően ricochetté válnak a felületekről, és a gömbök sérülése különösen lelassítja az ellenséget, amelyhez hozzáér.

A döntés arról, hogy gyógyító vagy sebző gömböt küldjön-e ki, a csapat szükségleteitől függően változik, de a legtöbb esetben jobban jár, ha sebzőgömböket használ, hogy gyorsabban helyreállítsa Moira gyógyulásmérőjét.

Ezzel együtt a gyógyító gömbnek kell lennie az utolsó mentsvárnak, amellyel életben tarthatja csapatát, amíg a gyógyító spray feltöltődik, vagy amíg az ellenség az élet-elvezető sugár hatótávolságába nem kerül.

A Fade használata

Overwatch Moira Fade

A Fade Moira legjobb mobilitási lehetősége a veszélyes helyzetek elől való elkerülésére és csapattársai felzárkóztatására az újraszületés után.

Hat másodperces lehűtéssel működik, és 250%-os sebességfokozatot biztosít, miközben a Moirát sebezhetetlenné teszi a sérülésekkel szemben.

Az egyik legrosszabb helyzet, amikor Moira egy ellenséges Ult mellé kerül vagy csapdába esik, miközben Fade még lehűl.

Javasoljuk, hogy próbálja meg a Fade-et a lehető legvédelmi szempontból használni, hogy minimalizálja az elszenvedett sebzést, elkerülje az ellenséges Ultimate-eket, és bezárja a szakadékot ön és szövetségesei között.

Az összevonás (ultimate) használata

Overwatch Moira Coalescence

A Moira’s Ultimate nagy hatótávolságú sugarat biztosít, amely meggyógyítja a szövetségeseket (és önmagát), valamint sebzi az ellenséget 30 méteren belül összesen 8 másodpercig.

Moira készletének többi részéhez hasonlóan ez is a leghatékonyabb, ha védekezőként használjuk, és életben tartva átlátjuk a csapatot egy nagy lökést.

Mindazonáltal arra is használható, hogy fele életerőnél kevesebben végezzenek vele, feltéve, hogy nem az ellenséges támaszok gyógyítják meg őket.

Próbáld meg úgy elhelyezkedni, hogy a csapatod és az ellenség is a látótávolságon belül legyen, így egyszerre gyógyíthatsz és sebzhetsz.

Moira erősségei

Meg fogod tapasztalni, hogy Moira egy rendkívül életképes gyógyító, aki szinte bármilyen térképen, módban vagy csapatfelépítésben, nevezetesen a Death Ball kompozíciókban remekelhet.

Gyarapszik, ha tankok kísérik, amelyek le tudják venni róla az ellenség figyelmét, így elegendő ideje marad a boltok összeszerelésére és a csapat harcban tartására.

Moira egy másodlagos gyógyító és bizonyos DPS-hősök előnyeit is élvezi, akik képesek kompenzálni a hibáit; alább felsoroltuk a legrelevánsabbakat.

Melyik hőskombináció a legjobb Moirával?

 • Reinhardt – Pajzsot biztosít Moira számára, hogy hátulról működjön, és gyógyító kitöréseket biztosítson.
 • Lucio – Növeli Moira mobilitását és további gyógyulásokat biztosít.
 • Brigitte – Meg tudja mérni Moira támadóképességét, és távol tartja a szélvédőket.
 • Zarya – A védőkorlátok lehetővé teszik Moira számára, hogy támadóbban játsszon.
 • Reaper – Moira gyógyítóival biztonságosan közel kerülhet ellenségeihez egy pusztító támadáshoz.

Moira gyengeségei

Mint minden hősnek, Moirának is van egy maroknyi gyengesége, amelyeket kihasználhatnak az ellenséges játékosok, akik tudják, mit csinálnak.

Noha kis egészségügyi medencéje jótékony hatást gyakorol az életre, továbbra is egy finnyás támogató hős, aki exponenciálisan sebezhetőbbé válik, miközben Fade lehűl.

Az alábbiakban részletes listát adunk azokról a hősökről, akik egy vagy több előnnyel rendelkeznek Moirával szemben akár csapatharcok, akár 1-1 meccsek során.

Mely hősök ellen küzd Moira?

 • D.Va – Elpusztíthatja Moira sebzőgömbjét a Defense Matrix használatával.
 • Roadhog – Könnyedén megakaszthatja és megölheti Moira-t, miközben kigyógyítja az elvezető sugarát.
 • Pharah – gyakran túl messze van ahhoz, hogy Moira elérje; ráveheti Moirát a Fade használatára.
 • Bástya – Gyakorlatilag sebezhetetlen Moira támadásaival szemben, miközben toronyformában van.
 • Ana – A biotikus gránátjával kizárhatja Moirát a gyógyulásból.
 • McCree – Elkábíthatja Moirát és jelentős sebzést okoz, mielőtt Fade-et leadhatná.
 • Hanzo – Tudja OHKO Moirát nagy hatótávolságról csak az elsődleges fegyverével.

Általános tippek Moira játékhoz

Overwatch Moira

Ha eddig nem lett volna világos, Moira az egyik támogató hősöd kell, hogy legyen, különösen a versenyszinten a magas képzettségi plafon miatt.

Ha azonban úgy találja, hogy mindig haldoklik a kemény kontrák vagy a csapattársak miatt, akik nem tudnak megvédeni a flankerektől, fontolja meg a Mercy, Ana vagy más támogatási lehetőséget a csapat igényeitől függően.

Az alábbiakban további különféle tippeket találsz, amelyek segítenek abban, hogy azzá a fajta Moira játékossá válj, ahonnan az ellenséges csapatok menekülnek.

 • Moira használhatja a Fade-et, hogy elkerülje bizonyos Ults-okat (Zarya Graviton Surge, Sigma Gravitic Flux, Mei Blizzard)
 • A Fade használata megtisztítja Moirát az állapottól és az idő múlásával az ellenséges támadások hatásaitól.
 • Sokkal gyorsabban meggyógyíthatod magad, ha életmentőt használsz az ellenségeken, és egy gyógyító gömböt dobsz abba az irányba, amerre haladsz.
 • Ne feledje, hogy a szövetségesek gyógyítása több végső töltést nyújt, mint a sebzés Moiraként, ezért a legfontosabb prioritás a gyógyítás legyen.
 • A játék egyik leggyorsabban tölthető Ultimate-je van, ezért ne féljen a Coalescence használatától, ha csapatának szüksége lenne rá.

Ezek is tetszhetnek neked