Legfontosabb Szerencsejáték Overwatch Roadhog Guide: A legjobb tippek, trükkök és stratégiák

Overwatch Roadhog Guide: A legjobb tippek, trükkök és stratégiák

Mester Roadhogot az Overwatchban, és nyerj még több játékot, miközben szórakoztatóbb is lesz. Itt hoztuk létre a tökéletes Overwatch roadhog útmutatót.

ÁltalJustin Fernandez 2021. április 30. 2021. április 30 Overwatch Roadhog útmutató

Roadhog játékstílusa eltér a többitől Overwatch Tankok, amelyek a gyengébb ellenségek kiemelésére összpontosítanak, és maguk felé húzzák őket egy pusztító sörétes robbanás érdekében.

Ebben az Overwatch Roadhog útmutatóban kiemeljük a legjobb tippeket, trükköket és stratégiákat amiért a könyörtelen egyszemélyes apokalipszisként játszott.

Ha további tippekre és trükkökre van szüksége, tekintse meg oldalunkat Overwatch kezdőknek szóló útmutató , ahol belemerülünk a hősszerepekbe, a csapat összeállításába és a győzelem bevált gyakorlataiba.

Összefüggő: Overwatch Tier List

TartalomjegyzékElőadás

Roadhog képességei és szerepe megmagyarázva

Annak ellenére, hogy egy Tank, Roadhog valójában egy nagyon erős szárnyas, aki képes elkapni az ellenséget őrségből, felgöngyölni őket a Chain Hook-jával, és újra és újra szétrobbantja őket.

Az öngyógyító képessége lehetővé teszi számára, hogy önállóan működjön, bár ennek során saját támaszai gyakran ki vannak téve az ellenség oldalainak.

Gyakorlatilag nincs védekezési lehetőség, Roadhognak nagyon agresszíven kell játszania, hogy megakadályozza a fenyegetéseket a szövetségesei ellen; alább mélyebbre merülünk minden rendelkezésére álló képességben.

A törmelékpisztoly használata

Overwatch: Roadhog – Scrap Gun A videót nem lehet betölteni, mert a JavaScript le van tiltva: Overwatch: Roadhog – Scrap Gun (https://www.youtube.com/watch?v=v1CLYGVvQDA)

Roadhog elsődleges fegyvere a Scrap Gun, egy módosított sörétes puska kétféle tüzeléssel, amely közepes és közeli hatótávon a leghatékonyabb.

Az elsődleges mód egy nagy ütésű lövedéket lő ki széles szóródással, míg a másodlagos mód egy kis távolságot halad előre, mielőtt kis golyós robbanást indítana el.

Látni fogja, hogy az elsődleges mód használata meglehetősen egyszerű a korlátozott hatótávolsága miatt, míg a másodlagos mód némi finomságot igényel az időzítés és a hatékony lefedettség eléréséhez.

Mivel a lövedékei nem fognak felrobbanni, ha ellenséges vagy szilárd felülettel érintkeznek, elengedhetetlen, hogy a golyók robbanásához szükséges minimális hatótávolságon, körülbelül 8 méteren legyen.

A lánchorog használata

Overwatch: Roadhog - Chain Hook A videót nem lehet betölteni, mert a JavaScript le van tiltva: Overwatch: Roadhog – Chain Hook (https://www.youtube.com/watch?v=owP6uHjJd-E)

Rossz mobilitása miatt Roadhog a Chain Hook-jára támaszkodik, hogy közel húzza az ellenséget, és egy pillanatra döbbenten hagyja őket, lehetővé téve számára, hogy egy Scrap Gun sörétes robbanással kövessen.

A 20 méteres maximális hatótávval a Chain Hook rendkívül hatékonyan távolítja el az ellenséget a fedezékből, és kiteszi őket a csapat többi tagjának, bár pontos célzást igényel a helyes felhúzáshoz.

Ügyeljen a lőszereire, mielőtt megakasztana egy ellenséget, mert ha újra kell töltenie, miután megszerezte őket, tönkreteheti az esélyét a gyilkosság megszerzésére; ha ez megtörténik, inkább közelharci támadást kövessen.

Mivel a horgas ellenségeket közvetlenül a Roadhog elé húzzák, használhatod környezeti ölések megszerzésére, ha azonnal szembefordulsz egy halállyukkal vagy párkánylal, miután kiakasztották őket.

Használata Vegyél levegőt

Overwatch: Roadhog - Take a Breather A videót nem lehet betölteni, mert a JavaScript le van tiltva: Overwatch: Roadhog – Vegyél levegőt (https://www.youtube.com/watch?v=XWyYgyAM7OU)

Más tankokkal ellentétben a Roadhognak nincs regeneratív pajzsa; ehelyett egy öngyógyító képességet mutat be a Take a Breather formájában, amely 300 egészséget állít vissza, és 8 másodperces lehűléssel rendelkezik.

Amikor aktiválja ezt a képességet, Roadhog be van zárva az animációjába, ami azt jelenti, hogy továbbra is mozoghat, de nem tud semmilyen más műveletet végrehajtani, amíg be nem fejezi a csatornázást.

Szerencsére az ebben az időszakban okozott sebzés mértéke 50%-kal csökken, bár a Roadhog továbbra is sebezhető a kábító támadásokkal szemben.

Tekintettel arra, hogy ez a képesség meglehetősen sebezhetővé teszi a Roadhogot, azt javasoljuk, hogy használat előtt távolodj el az ellenség látóterétől, bár használhatod a szövetségesek sebzéseinek elnyelésére is, ha előttük állsz.

Az egész disznó használata (végső)

Overwatch: Roadhog - Whole Hog A videót nem lehet betölteni, mert a JavaScript le van tiltva: Overwatch: Roadhog – Whole Hog (https://www.youtube.com/watch?v=LJetuxosdo4)

Whole Hog látja, ahogy Roadhog tölti a lőszert a törmelékpuskájába, mielőtt elengedné a repeszfolyamot, amely megsebzi és 5,5 másodpercre visszaüti az ellenséget.

Ez idő alatt Roadhog mozgási sebessége 25%-kal csökken, nem tud más képességeket használni, és kábító támadások is megszakíthatják.

Pelletenként mindössze 7 sebzést okoz, így nem okoz rengeteg ölést, de nagyon hatékonyan képes megzavarni az ellenséges csapatot, és eltántorítani a fő céltól.

Ha szeretnéd maximalizálni a Whole Hog sebzését, helyezkedj el úgy, hogy a célpontok a falhoz szoruljanak, így közvetlen közelről folyamatosan sebzhetsz, és megakadályozhatod, hogy megszökjenek.

Roadhog erősségei

Roadhog legnagyobb erőssége, hogy természeténél fogva támadóbb, mint a többi tank, és nem kell a támogatásokra hagyatkoznia a gyógyulás zömében.

A Chain Hook-ja kiválóan képes kihasználni az ismeretlen ellenségeket, és számos kreatív alkalmazással rendelkezik, amelyek egyre világosabbá válnak, minél többet gyakorolod a használatát.

A Roadhog korlátainak hiánya és némileg független játékstílusa miatt előnyös, ha bizonyos Tank és Support hősökkel párosítják, amelyeket alább felsorolunk.

Összefüggő: A legjobb hőskombinációk az Overwatchban

Melyik hősök kombinációja a legjobb a Roadhoggal?

 • Orisa – használhatja a Haltot! hogy kihúzza az ellenséget a fedezékből, lehetővé téve Roadhognak, hogy kövesse a Chain Hook kombóját.
 • Sigma – Eleget tesz egy frontvonalbeli tank feladatainak, lehetővé téve a Roadhognak, hogy a gyilkosságra összpontosítson.
 • Ana – Biztosíthatja, hogy Roadhog ölést szerezzen azáltal, hogy eldobja biotikus gránátját, miután az ellenség kiakadt.
 • Reinhardt – A Sigmához hasonlóan Reinhardt frontvonali tankként funkcionál, amely leveszi a fókuszt Roadhogról, megszabadítva őt a spamkártól, és megakasztja az ellenséget Rein pajzsa mögül.
 • Mei – Anahoz hasonlóan Mei is segíthet Roadhognak abban, hogy ölést szerezzen azáltal, hogy jégfallal csapdába ejti az ellenséget, miután kiakadtak.

Roadhog gyengeségei

Roadhog fő gyengeségei a gyenge mobilitásból fakadnak, ami megnehezítheti a célpontok üldözését vagy a fenyegetések elkerülését, miközben Chain Hook lehűl.

Ezenkívül a tankok közül a legrosszabb védelmet nyújtja, és nagyon sebezhetővé válik, anélkül, hogy képes lenne öngyógyítani.

Egyes karakterek kamatoztatni tudják Roadhog gyengeségeit, és előnyükre fordíthatják azokat; az alábbiakban felsoroltuk a főbbeket, amelyekre figyelni kell.

Melyik hősök ellen küzd Roadhog?

 • Reaper – Óriási probléma lehet Roadhog számára a Lifesteal miatt, ami lehetővé teszi, hogy kigyógyítsa Roadhog okozta sérüléseket.
 • Mei – Ellenállhat Roadhog horogkombójának a Cryo-Freeze-zel, és megzavarhatja a Whole Hogot egy jól elhelyezett jégfallal.
 • D.Va – Meg tudja akadályozni Roadhog sebzését a Defense Matrix segítségével, és nagy mobilitása lehetővé teszi, hogy bárhol kövesse őt a térképen.
 • Zarya – A Roadhog egyik legjobb tankszámlálója, Zarya buborékai megnehezítik őt vagy bármely pajzsos szövetségesét.
 • McCree – Sokkal nagyobb hatótávolsága van, mint a Roadhognak; megszakíthatja a Take a Breathert és a Whole Hog-ot a flashbangével.
 • Orisa – A védőkorláttal és erősítéssel felszerelt Orisa gyakorlatilag akaszthatatlan; a nagy ütődobozokkal rendelkező ellenségekkel is jól bánik.

Általános tippek a Roadhog játékhoz

Általános tippek a Roadhog játékhoz

Mint minden Overwatch-hős esetében, Roadhog játékstílusának elsajátítása időt és türelmet igényel, különösen, ha a nagymestert tervezi elérni.

Hatékony sebzéskereskedő lehet a megfelelő körülmények között, de kevésbé jártas a szaggatott támasztékok védelmében, mint más tankok.

Az útmutató befejezéseként az alábbiakban felsoroltunk néhány általánosabb tippet, amelyeket szem előtt kell tartani, amikor ellenséget halálra akasztottál.

 • Annak ellenére, hogy a Roadhog képes öngyógyítani, kerülje a túl sok sebzést, mivel az ellenséges csapat számára ingyenes végső töltést, más néven etetést biztosít.
 • A Chain Hook a Roadhog játékstílusának középpontjában áll, ezért mindenképpen tölts sok időt a célzás gyakorlásával és a korlátok felfedezésével.
 • A Chain Hook segítségével megszakíthatod a csatornázott képességeket végrehajtó ellenségeket és bizonyos Ultimate-eket, beleértve a Reinhardt's Charge-t, a Pharah's Barrage-t, a D.Va's Mech-et és a Junkrat's Rip-Tire-t.
 • Míg a Roadhog másodlagos tüzében nagyobb a sebzés lehetősége, a felrobbanás előtt hagyjon helyet magának a lövedéknek, hogy elhaladjon.
 • A Roadhog rendelkezik az egyik legnyilvánvalóbb Ultimate-vel, ezért próbálj kreatív lenni úgy, hogy olyan helyre helyezed magad, ahonnan az ellenség nem számítana rád.

Ezek is tetszhetnek neked