Legfontosabb Szerencsejáték Overwatch Torbjorn Guide: A legjobb tippek, trükkök és stratégiák

Overwatch Torbjorn Guide: A legjobb tippek, trükkök és stratégiák

Gondjai vannak Torbjornként nyerni az Overwatchban? Ez a Torbjorn-útmutató tartalmazza a legjobb tippeket, trükköket és állásfoglalásokat annak érdekében, hogy Torbjornnal kitűnjön.

ÁltalJustin Fernandez 2021. február 28. 2021. február 18 Overwatch Torbjorn Guide

Ha olyan hősként szeretnél játszani, aki magas szintű védekezési és területmegtagadási potenciállal rendelkezik, és még mindig megállja a helyét a harcban, ne keressen tovább Torbjornnál.

Bár nem feltétlenül ő a legnépszerűbb sebzéshős, Torbjorn könnyedén legyőzheti az ellenséges csapatokat, ha a megfelelő csapattársak támogatják.

Ebben az Overwatch Torbjorn útmutatóban kiemeljük a legjobb tippeket, trükköket és stratégiákat amiért a mérnöki zseniként játszott.

Ha további tippekre és trükkökre van szüksége, tekintse meg oldalunkat Overwatch kezdőknek szóló útmutató , ahol belemerülünk a hősszerepekbe, a csapat összeállításába és a győzelem bevált gyakorlataiba.

Összefüggő: Overwatch Tier List

TartalomjegyzékElőadás

Torbjorn képességei és szerepe megmagyarázva

Torbjornt az évek során módosították és átdolgozták, hogy készletét minden eddiginél támadóbbá tegye.

Ezzel együtt még mindig rengeteg gyenge pontja van, amelyeket könnyedén kihasználhatnak az összehangolt csapatok, sőt a játékstílusát ellensúlyozó szólóhősök is.

Torbjorn akkor a leghatékonyabb, ha a térképeken védekezik kihívást jelentő fojtópontokkal és csapattársakkal, amelyek el tudják zavarni az ellenséges csapatot, így a tornyával és a szegecsfegyverrel takaríthat.

A védekezésre hajlamos képességei természetessé teszik a területmegtagadásban, és az alábbiakban megmutatjuk, hogyan kombinálhatod ezeket a meccsek megnyeréséhez.

A Deploy Turret használata

Torbjorn torony

Torb készletének legegyedibb része az, hogy képes egy tornyot bármilyen felületre telepíteni, ahol a játékos normálisan tud állni, és nyomást gyakorolni az ellenséges csapatra.

A torony leeresztésének ismerete némi gyakorlást igényel, de általában úgy kell elhelyezni a talajtól, hogy jól látható legyen az objektív, miközben még rejtve van az ellenség látószögéből.

A torony ledobásának legjobb helyeinek megtanulásához alapos ismerete szükséges a térképről, amelyen éppen tartózkodik, a hősökről, akikkel szembe kell néznie, és hogy csapattársai hol helyezkednek el.

Ügyeljen arra, hogy a tornyot új pozícióba helyezze minden sikeres ellenséges csapat törlése után, nehogy megkeresse; ennek megvan az az előnye is, hogy minden újabb lökéstől védve lesz.

A Forge Hammer használata

Torbjorn Forge Hammer

A Forge Hammer Torb tornyának javítására szolgál, és közeli közelharci sebzést is tud okozni másodpercenként 55 sebzési sebességgel.

Ez a leggyengébb eszköz Torb készletében az átdolgozása után, mivel ki kell kapcsolnia a csatából a javítások elvégzéséhez, amikor valószínűleg jobban jár, ha hagyja, hogy megsemmisüljön, és újat helyezzen el.

Az Overload funkcióval kombinálva azonban a Forge Hammer meglepően gyorsan javíthat, gyakran gyorsabban, mint ahogy az ellenség megrongálja a tornyot.

Ha a csapata kiváló munkát végez az ellenség visszatartásában, érdemes lehet, hogy a toronyját minél tovább életben tartsa némi további nyomás érdekében.

Hogyan használjuk a túlterhelést

A túlterhelés egy olyan dörzsölési képesség, amely Torbjornnak +100 páncélt ad, +30%-kal növeli a mozgási sebességét, és összesen öt másodpercre 43%-kal növeli fegyverét.

Bár van néhány nyilvánvaló támadó előnye az ilyen buffoknak, az Overload a leghatékonyabb abban, hogy Torbot túlélje az egyébként halálos képességeket (pl. Roadhog’s Hook, Doomfist’s Rocket Punch stb.).

Határozottan ez az a fajta képesség, amellyel el szeretné kerülni a kéretlen leveleket, ha egy kis szükség lenne rá, ezért tartsa ezt szem előtt a mérkőzések során.

Végül, ha olyan helyzetben találod magad, amikor vissza kell vonulnod, az Overload a legjobb megoldás arra, hogy elég sokáig túlélj ahhoz, hogy elmenekülj az ellenséges csapattól.

Az olvadt mag (Ultimate) használata

Overwatch Molten Core

A legnagyobb különbség Torb készletéhez képest az átdolgozása után a Molten Core képessége, ami azt mutatja, hogy tüzes lövedékeket lő ki a karjából abba az irányba, amerre néz.

Összesen 10 olvadt salakot lőhet ki, amelyek a falakról és az ellenséges pajzsokról pattannak vissza, amíg a földre nem kerülnek, ahol 10 másodpercig elkezdenek gyülekezni, 160 dps és +90 dps páncélzattal szemben.

Akkor a leghatékonyabb, ha megtagadja az ellenség hozzáférését a fő ponthoz, eltünteti őket egy fojtóponton, vagy egyszerűen csak vesz egy kis időt a csapatának az újrakezdésre és a harcba való visszatérésre.

A Torb’s Ultimate használatának legjobb módja, ha magasabbról aktiválod, és lefelé lősz közvetlenül az objektívre vagy annak közelében, vagy az ellenség útja mentén.

Torbjorn erősségei

Látni fogja, hogy Torbjorn egy nagyon szituációs sebzéshős, aki a térképtől, a módtól és a csapat összetételétől függően változó hatékonysággal rendelkezik.

Bár képes közeli, közép- és hosszú távú sebzést sebezni, ez az a középkategóriás édes pont, amely lehetővé teszi, hogy Torb és a torony valóban ragyogjon.

A legjobban a nagy mobilitású hősökkel és mesterlövészekkel kombinál, akik segíthetnek elterelni az ellenséget, és kiszűrni Torb legnagyobb fenyegetéseit; Az alábbiakban felsoroljuk a legjelentősebbeket.

Melyik hősök kombinációja a legjobb Torbjornnal?

 • Widowmaker – Kiemelheti az ellenségeket és elpusztíthatja a célpontokat, mielőtt azok elérnék Torb tornyát.
 • Hanzo – Ugyanaz, mint fent, azzal a plusz előnnyel, hogy területletiltás a Dragonstrike segítségével.
 • Winston – A nagy mobilitás lehetővé teszi, hogy elterelje a figyelmet Torb tornyáról.
 • Symmetra – Kombinálhatja a torony sérülését a Torbbal a kiváló területmegtagadás érdekében.
 • Mei – Megakadályozza, hogy az ellenség elérje Torb tornyát, ha lefagyasztja és jégfalakat helyez el.
 • Genji – A rendkívül nagy mobilitás és a sebzéskibocsátás leveszi a fókuszt Torbról és a tornyáról.
 • Csuka – Felgyorsíthatja Torbot a jobb mobilitás érdekében, és távol tartja az ellenséget a toronytól.

Torbjorn gyengeségei

Sajnos Torbjornnak sok olyan gyengesége van, amelyeket könnyen ki lehet használni, különösen akkor, ha el van választva csapata többi tagjától.

A Torb-bal kapcsolatos fő problémák a szörnyű mobilitásából, a viszonylag kis egészségügyi készletéből (a túlterhelés ellenére) és az inkonzisztens sebzésből erednek.

Az alábbiakban részletes listát adunk azokról a hősökről, akik a legtöbb helyzetben előnyt élveznek Torbjornnal szemben, és gyorsan visszaküldhetik őt, ha nem vigyázol.

Melyik hősök ellen küzd Torbjorn?

 • Pharah – Torb egy-egy csatában küzd Pharah ellen tornya nélkül.
 • Hanzo – Messziről lecsaphatja Torbot, és elpusztíthatja a tornyát is.
 • Reaper – Felaprítja Torb egészségét, és megúszhatja a torony sérülését a Lidércforma segítségével.
 • Junkrat – AoE sebzést tud okozni, amely egyszerre érinti Torbot és a tornyot is.
 • Zarya – Megvédheti magát a torony támadásaitól a részecskegát segítségével.
 • Widowmaker – Messziről le tudja lőni Torbot, és felfedi a helyét az ellenséges csapatnak.
 • Katona: 76 – Távolról is képes fókuszálni Torbot és a tornyot, ha nincs bejelölve.

Általános tippek a Torbjorn játékhoz

Torbjorn Overwatch

Ezen a ponton már jobban meg kell értened, mikor válassz Torbot, és hogyan állítsd fel a toronyját, hogy maximalizáld a sebzést okozó potenciált.

Sok tényezőt figyelembe kell venni a Torb játék során, ezért szánjon időt arra, hogy megtanuljon néhány nagyszerű toronypontot az egyes térképeken, és váltson másik hősre, ha folyamatosan leáll.

Az alábbiakban kiemeltünk néhány bónusztippet, amelyek az előző kategóriákra épülnek; hagyd fel őket az emlékezetedben, és hamarosan felső kategóriás Torbjorn leszel.

 • Próbáld korlátozni a Torb használatát azokra a meccsekre, ahol a védekező csapatban vagy, és olyan szövetséges hőseid vannak, akik kiegészítik a játékstílusodat.
 • Az Escort küldetések során telepítheti a tornyot a rakományra, hogy hatékonyan hozzon létre egy mobil toronyot.
 • A Torb's Rivet Gun egy alternatív tüzelési móddal rendelkezik, amely puskaszerű szétterítést használ, hogy nagyobb sebzést okozzon közelről.
 • Használja az Overload-ot az újrakezdés után, hogy sokkal gyorsabban térjen vissza a ponthoz, mint általában.
 • Kerülje a torony túl hosszú babázását; aktív résztvevője legyen a csapatküzdelmeknek.

Ezek is tetszhetnek neked