Legfontosabb Szerencsejáték Overwatch Zarya Guide: A legjobb tippek, trükkök és stratégiák

Overwatch Zarya Guide: A legjobb tippek, trükkök és stratégiák

Ebben az Overwatch-hős útmutatóban megtudhatja, hogyan kell elsajátítani Zaryát. Ha elsajátítja Zaryát, és követi ezeket a tippeket és stratégiákat, biztosan több játékot fog nyerni!

ÁltalJustin Fernandez 2021. február 26 Overwatch Zarya Guide

Zarya nagyon sokoldalú Overwatch harckocsi, amely képes megvédeni magát és szövetségeseit a kitörések ellen, és teljesen halálos lehet, ha az ágyúja teljesen feltöltődött.

Kombináld ezt az ő Ultimate képességével, a Gravitonnal, és a végén a játék egyik legjobb használati hősét kapod.

Ebben az Overwatch Zarya útmutatóban kiemeljük a legjobb tippeket, trükköket és stratégiákat mert a gravitációs fegyvert tréfás orosz sportolóként játszott.

Ha további tippekre és trükkökre van szüksége, tekintse meg oldalunkat Overwatch kezdőknek szóló útmutató , ahol belemerülünk a hősszerepekbe, a csapat összeállításába és a győzelem bevált gyakorlataiba.

Összefüggő: Overwatch Tier List Overwatch útmutató: tippek és trükkök kezdőknek

TartalomjegyzékElőadás

Zarya képességei és szerepe megmagyarázva

A Zarya más gondolkodásmódot igényel, mint az Overwatch legtöbb többi tankja, különösen magasabb versenyszinteken, ahol a hibahatár sokkal kisebb.

Közép- és közeli hatótávolságban boldogul, attól függően, hogy milyen hőssel küzd, de nagy hatótávolságban is képes sebzést okozni az ágyúja alternatív tüzelési módjának használatával.

Habár csábító lehet, hogy Zaryával teljes aggrót menj maximális töltéssel, ügyelj a fő tankodra és a támaszokra, ha ideiglenes akadályra lenne szükségük.

A részecskeágyú használata

Zarya részecskeágyú

Zarya elsődleges sebzési eszköze a részecskeágyú, amely kétféle tüzeléssel rendelkezik: egy keskeny sugár, amely állandó sebzést okoz, és egy íves lövedék, amely fröccsenő sebzést okoz.

Alapértelmezés szerint mindkettőnek viszonylag alacsony a sebzési kimenete, amely növelhető a sebzés elnyelésével Zarya korlátai vagy buborékai használatával.

A maximális töltés után Zarya részecskeágyúja, különösen a sugara, a játék egyik leghalálosabb fegyverévé válik, amely pillanatok alatt képes kivenni a legtöbb hőst.

A legjobb, ha a mérkőzések során váltogatja Zarya két tűzmódját, hogy maximalizálja a DPS-t és nyomást gyakoroljon az ellenséges csapatra.

A részecskegát használata

Zarya részecskegát

A mindössze 200 LE-vel és 200 pajzzsal rendelkező Zarya a Részecskegátra támaszkodik, hogy megmentse őt a nagy sebzésektől, és gyorsan feltöltse fegyverét.

Aktiváláskor egy 200 LE-s energiapajzsot generál, amely 2 másodpercig körülveszi Zaryát, és a bejövő sebzést energiává alakítja részecskeágyúja számára.

Bent tartózkodva Zarya sebezhetetlen a támadásokkal szemben, és megtisztul a legtöbb állapothatástól, a legnagyobb kivételek azok az esetek, amikor Zaryát már feltörte Sombra vagy elaltatta Ana.

A jó hüvelykujjszabály az, hogy Zaryával a fedezék közelében kell részt venniük, nagy támadást csalni, elindítani a buborékot, hogy elnyelje a sebzést, majd visszavonuljon, ha a képesség lehűlt.

A kivetített akadály használata

Zarya előrevetített akadály

A Projected Barrier ugyanúgy működik, mint a Particle Barrier, de egy Zarya által választott csapattársra alkalmazzák saját maga helyett.

A buborékolt szövetségesek immunisak lesznek minden sebzésre, beleértve a Reinhardt Charge által okozott sebzést is, és minden sebzés, amelyet elnyel, energiává alakul át Zarya fegyveréhez.

Csakúgy, mint a Részecskegátnál, a maximális energia, amelyet Zarya nyerhet az egyes buborékokból, 40-re van korlátozva, így lehetséges, hogy hűvös 80-as energiájú töltést kapjon mindkét képesség használatával.

A Projected Barrier nagyon helyzetfüggő, és mindig használni kell, amikor egy csapattársra (elsősorban egy fő tankra vagy támaszra) több ellenség vagy egy különösen erős oldalvédő összpontosít.

A Graviton Surge (Ultimate) használata

Zarya Graviton Surge

Zarya készletének vitathatatlanul legjobb eszköze, Graviton Surge egy gravitációs bombát indít el, amely magához vonzza a közeli ellenségeket, és a helyükön tartja őket, miközben 5 DPS-t oszt 4 másodpercig.

Aktiváláskor a bombát a részecskeágyú másodlagos tüzelési módjához hasonló íves lövedékben indítják el, és 6 méter sugarú.

Míg egy jól időzített Graviton Surge-nak megvan a lehetősége arra, hogy az ellenséges csapat mind a hat játékosát behúzza, Zarya a legtöbb helyzetben csak 1-3 hőst tud megbízhatóan elkapni.

Mielőtt leadnád a Zarya’s Ultimate-et, győződj meg arról, hogy legalább az egyik csapattársad megvan a sajátjával (lehetőleg valami támadó, mint a D.Va's Self-Destruct vagy a Doomfist's Meteor Strike), hogy meggyőződjön az ellenség számáról.

Zarya erősségei

Zarya akkor van a legjobban, ha partnere egy fő tankkal, amely hajlandó elviselni a bejövő sebzés nagy részét, cserébe a Projected Barrier formájában nyújtott védelemért.

Azok a játékosok, akik proaktívak Zaryával, és előre tudják látni csapattársai szükségleteit, rövid időn belül megmenthetik szövetségeseiket a spamtámadásoktól.

Míg regeneráló pajzsai és személyes buboréka némileg függetlenné teszi Zaryát, még mindig szüksége van egy Support vagy DPS hősre maga mellé; alább felsoroltuk a legrelevánsabbakat.

Összefüggő: A legjobb hőskombinációk az Overwatchban

Melyik hősök kombinációja a legjobb Zaryával?

 • Ana – Jó gyógyulást tud nyújtani, és használja Zarya nagy egészségkészletét a Nano Boost gyorsabb feltöltésére.
 • Doomfist – A Projected Barrier segítségével biztonságosan lezárhatja az ellenségek közötti rést, mielőtt lecsapna.
 • Mercy – Megőrizheti Zarya egészségét, miközben profitál a Projected Barrier hatásaiból.
 • Orisa – használhatja a Haltot! hogy további célpontokat vonjon be Zarya Graviton Surge hatósugarába.
 • Reinhardt – Nagy hasznot húz Zarya buborékaiból; elegendő árnyékolást biztosít ahhoz, hogy Zarya felálljon.
 • Katona: 76 – tovább tud életben maradni Zarya buborékainak használatával; sok hibáját pótolja.
 • Winston – Zarya megvédheti Winstont messziről a Projected Barrier használatával, ami lehetővé teszi számára, hogy agresszívebben játsszon.

Zarya gyengeségei

Zarya gyengeségei egyre nyilvánvalóbbá válnak, minél tovább játszol a szerepében, és a magasabb rangú játékosok pontosan tudják, hogyan kell kihasználni őket.

Nem boldogul a nagy hatótávolságú sebzésekkel, amelyeket nem tud előre megjósolni, és amiből nem szerez jelentős töltést.

Ezenkívül Zarya sebzése a magas töltöttség elérése előtt (50 és több) viszonylag alacsony a legtöbb hőshöz képest.

Az alábbiakban részletes listát adunk azokról a hősökről, akik immunisak vagy rendkívül ellenállóak Zarya készletének többségével szemben.

Melyik hősök ellen küzd Zarya?

 • Bástya – Torony módban Bastion könnyedén áttöri Zarya buborékát, mielőtt végez vele.
 • Hanzo – Általában Zarya hatótávolságán túlra állítja be; megölheti Zaryát 2 feltöltött fejlövéssel.
 • Reaper – Elég nagy sebzést okoz ahhoz, hogy a legtöbb helyzetben legyőzze Zaryát; menekülhet a Graviton Surge-tól a Wraith Form segítségével.
 • Sombra – Hack képességét használva védtelenül hagyhatja Zaryát; ha Sombra EMP-jének sikerül eltalálnia Zaryát, a hatékony HP-ja felére csökken.
 • Widowmaker – Hanzóhoz hasonlóan Widowmaker is jellemzően túl messze van ahhoz, hogy Zarya foglalkozzon vele.

Általános tippek a Zarya játékhoz

Zarya Overwatch

A többi hőshöz képest egy kicsit több tanulási görbe jár Zarya eljátszásához, mivel a felszerelése mennyire szituációs.

Ennek eredményeként számos furcsasága van, amelyek csak akkor válnak nyilvánvalóvá, amíg sok órát el nem süllyed a gyakorlatban.

Az alábbiakban adtunk néhány további tippet, amelyek segítenek abban, hogy megállíthatatlan Zarya játékossá válj, aki szinte mindig maximálisan feltöltődik.

 • A mérkőzés elején összpontosítson arra, hogy a lehető leggyorsabban felépítse töltetét a két tüzelési mód váltogatásával.
 • Zarya maximalizálhatja DPS- és lőszerfogyasztását, ha alternatív tüzét használja olyan helyzetekben, amikor kevesebb mint 25 lőszer maradt a fegyvertárban.
 • Ne feledje, hogy amikor Zaryát megölik, a töltésmérője nullázódik, ezért próbálja meg elkerülni a meggondolatlan halált.
 • Zarya szuper ugrást tud végrehajtani, ha ívlövedékét a földre lövi, és egyidejűleg ugrik, lehetővé téve számára, hogy kitisztítsa a réseket, és sokkal gyorsabban térjen vissza az ívásból.
 • Ne mentse el az Ultimate-et a tökéletes pillanatra, hanem összpontosítson arra, hogy életben tartsa Zaryát, megmentse csapattársait a szorításban, vagy egyszerűen megakadályozza az ellenségek versengését.

Ezek is tetszhetnek neked