Legfontosabb Szerencsejáték Overwatch Zenyatta Guide: A legjobb tippek, trükkök és stratégiák

Overwatch Zenyatta Guide: A legjobb tippek, trükkök és stratégiák

Szeretnél még több játékot nyerni Zenyatta szerepében az Overwatchban? Íme a tökéletes Overwatch Zenyatta útmutató a legjobb tippekkel, trükkökkel és stratégiákkal.

ÁltalJustin Fernandez 2021. április 25 Overwatch Zenyatta Guide

Addig, amíg Overwatch Ami a támogatókat illeti, Zenyatta egy viszonylag kiegyensúlyozott hős, életképes gyógyító és sebzési képességekkel, ami kiváló előnyt jelent bármely csapat számára.

Ebben az Overwatch Zenyatta útmutatóban kiemeljük a legjobb tippeket, trükköket és stratégiákat amiért a megvilágosodott omnikus szerzetesként játszott.

Ha további tippekre és trükkökre van szüksége, tekintse meg oldalunkat Overwatch kezdőknek szóló útmutató , ahol belemerülünk a hősszerepekbe, a csapat összeállításába és a győzelem bevált gyakorlataiba.

Összefüggő: Overwatch Tier List

TartalomjegyzékElőadás

A Zenyatta képességei és szerepe elmagyarázva

Zenyatta hibrid gyógyító DPS-hősként működik, aki inkább hátradől, és távolról támogatja csapattársait.

Ez azért van így, mert a legtöbb készlete olyan lövedék alapú képességek körül forog, amelyek vagy sebzik az ellenséget, vagy buffokat/debuffokat rendelnek a játékosokhoz a csatatéren.

Az alábbiakban részletesebben bemutatjuk Zenyatta képességeit, és tanácsokat osztunk meg a harcok hevében való használatához.

Hogyan használjuk az Orb Of Destruction

Zenyatta – A pusztulás gömbje A videót nem lehet betölteni, mert a JavaScript le van tiltva: Zenyatta – Orb of Destruction (https://www.youtube.com/watch?v=NVJ_tLF0qqk)

Zenyatta elsődleges tüze azt látja, hogy a tenyeréből pusztító energiagömböket lövell ellenségeire, és mindegyik gömb 48 sebzést okoz másodpercenként 90 méteres sebességgel.

Az Orb of Destruction viszonylag alacsony, 1,5 másodperces újratöltési idővel rendelkezik, és másodpercenként 2,5 lövés sebességgel lőhető ki, lehetővé téve Zenyatta számára, hogy gyorsan elküldje ellenségeit.

Mindazonáltal a Pinpoint eloszlási szögnek köszönhetően az Orb of Destruction megköveteli, hogy a lövéseket pontosan beállítsd, hogy bármilyen sebzést okozz.

Zenyatta másodlagos tüze azt látja, hogy néhány másodpercig tölti a gömbjeit, mielőtt egy koncentrált sortűzben egyszerre elengedi őket, hogy pusztító sebzést okozzon célpontjában.

Az Orb Of Harmony használata

Zenyatta - Harmónia gömbje A videót nem lehet betölteni, mert a JavaScript le van tiltva: Zenyatta – Orb of Harmony (https://www.youtube.com/watch?v=S6oaLUMhMjw)

A Zenyatta fegyvertárának következő eszköze az Orb of Harmony, egy lövedék alapú buff, amelyet egy 40 méteren belül megcélzott szövetségesnek adhatunk, hogy idővel lassan helyreállítsa egészségét.

Az aktiválás után másodpercenként 30 életerőt ad, amíg vagy Zen vissza nem hívja a gömböt, vagy a célpont 3 másodpercnél tovább nem kerül a látószögéből.

Az Orb of Harmony használata egyetlen csapattársra korlátozódik, és azonnal átkerül, amint a Zen valaki másnak adja, ezért ne félj megosztani a gyógyító szeretetet.

Ezen túlmenően, mivel a játékosok csak akkor profitálnak az Orb of Harmony hatásából, amikor Zenyatta látóterében vannak, próbáljon meg ügyelni a pozíciójára, miközben meggyógyítja a kritikusan alacsony egészségi állapotú szövetségeseit.

Az Orb Of Discord használata

Zenyatta - Orb of Discord A videót nem lehet betölteni, mert a JavaScript le van tiltva: Zenyatta – Orb of Discord (https://www.youtube.com/watch?v=k3Esrbu4oz4)

A jang az Orb of Harmony yin-hez, az Orb of Discord egy lövedék alapú debuff, amely bármely megcélzott ellenséghez hozzárendelhető, hogy 25%-kal növelje az általuk kapott sebzést.

A hatótávolsága és a lövedéksebessége megegyezik az Orb of Harmony-val, bár hatásait azonnal alkalmazzák, nem pedig idővel.

Hasonlóképpen, egyszerre csak egy ellenségre alkalmazható, és eltávolítják, ha a cél több mint 3 másodpercre kikerül a Zen látószögéből.

Annak eldöntése, hogy kit célozzon meg az Orb of Discord-tal, némileg helyzetfüggő, de a legjobb megoldás általában az az ellenség, akire a legtöbb csapattársa megcéloz, mivel ezzel valószínűleg a csapatot fogja megölni.

Hogyan használjuk a Transzcendenciát (Ultimate)

Zenyatta – Transzcendencia A videót nem lehet betölteni, mert a JavaScript le van tiltva: Zenyatta – Transcendence (https://www.youtube.com/watch?v=8v9QxhGZzOY)

Míg a Zen legtöbb készlete a nagy hatótávolságú sebzésre és támogatásra összpontosít, az Ultimate ezt a feje tetejére állítja, és megköveteli, hogy a harc közepébe kerülj.

A Transcendence aktiválásakor Zenyatta egy felfokozott létezésbe lép, ami sebezhetetlenné teszi minden sebzés ellen, miközben meggyógyítja az összes szövetségest 10 méteres körzetben másodpercenként 300 életerővel.

Ezenkívül Zen mozgási sebessége 11 méter/másodpercre nőtt, ami lehetővé teszi számára, hogy gyorsan megkerülje, és támogassa azokat a szövetségeseket, akik Ulting vagy egyszerűen rossz egészségi állapotúak.

Ami az Ultimates-et illeti, a Transcendence az egyik legjobb eszköz a játékban, ezért a legjobb, ha élet-halál helyzetekre menti el, amikor a csapatnak esélye van megsemmisülni.

Zenyatta erősségei

Néhány kirívó gyengesége ellenére a Zenyatta rendkívül hatékony lehet a csatában, ha egy megbízható gyógyító és agresszív tankok csatlakoznak hozzá.

Ezen túlmenően, ha a célod elég tisztességes, akkor azt fogod tapasztalni, hogy Zen elég erős sebzéskereskedő lesz, aki képes 2HKO-val megütni Discorded ellenséget.

Mindezek ellenére egyes hősök természetesen jobban tudnak együttműködni Zenyattával, ezért szánjunk egy percet a legfontosabbak áttekintésére.

Összefüggő: A legjobb hőskombinációk az Overwatchban

Melyik hősök kombinációja a legjobb a Zenyattával?

 • Mercy – A Zen bármikor megjavíthatja Mercyt, amikor az állapota leesik, és fordítva, így kevesebb olyan eset fordul elő, amikor a csapatod rekedt, miközben a healerek visszatérnek a spawn-ból.
 • Winston – A Discord Orb és a Tesla Cannon egy halálos kombó, amely pillanatok alatt képes áttörni a finnyásabb hősöket.
 • Lucio – A nagyon szükséges sebességnövelést biztosítja Zen számára, növeli a mobilitást és csökkenti annak esélyét, hogy Zen elszakadjon a csapatától.
 • Genji – A Zen kiválthatja a Transzcendenciát, amikor Genji aktiválja a Dragonblade-et, lehetővé téve számára, hogy megvédje Genjit, miközben áthatol az ellenséges csapaton.
 • Pharah – Használhatja függőleges helyzetét, hogy szemmel tartsa Zent, ​​és megvédje őt az ellenségektől, akik becsúsznak a csapat hátsó vonalába.
 • D.Va – Kiválóan eltereli bárki figyelmét, aki megpróbálja megcélozni a Zent; megvédheti őt a Védelmi Mátrix segítségével.

Zenyatta gyengeségei

Ha bármikor elmerültél Zenyattával, akkor jó eséllyel azonnal felismerted a hibáit, tekintve, hogy azok mennyire észrevehetők.

Nevetségesen lassan mozog, különösen egy sápadt hős számára, és nem tudja megbirkózni a közeli fenyegetésekkel, mint például Reinhardt, Doomfist vagy Reaper.

Szeretnénk, ha a lista ezzel véget is érne, de még rengeteg hős van, akinek a legtöbb helyzetben előnye van a zen-nel szemben, ezért engedje meg, hogy mindet leírjuk.

Melyik hősök ellen küzd Zenyatta?

 • Widowmaker – Míg Zen boldogul a hosszú távú meccseken, az egészségi állapota egyszerűen túl alacsony ahhoz, hogy túlélje a ravasz bérgyilkos teljesen feltöltött fejlövést.
 • Reaper – Beszivároghat a csapatok hátsó vonalába, és nagyon megnehezíti Zenyatta életét.
 • Tracer – A Reaperhez hasonlóan a Tracer is elsuhanhat a tankok mellett, és elvonja a Zen figyelmét attól, hogy a gyógyításra összpontosítson.
 • Genji – Túl gyors és mozgékony ahhoz, hogy Zen lépést tudjon tartani; minden közeli találkozás valószínűleg Zen halálát okozza.
 • McCree – Nem olyan egyoldalú, mint más meccseken, bár Zen korlátozott mozgása miatt könnyen csapdába csalható Mcree flashbangjával.
 • Hanzo – A Widowmakerhez hasonlóan Hanzo is képes egy lövéssel lelőni Zenyattát, ha nem vigyázol; a Dragonstrike Ultimate-je is trükkös lehet megszökni Zenként.
 • Katona: 76 – Képes öngyógyítani a Discord hatását; egyenletesebb sebzést okoz a Zen elleni meccsen.
 • Winston – rögtön Zen arcába fog állni, és Tesla Cannon halálra fogja; A masszív egészségügyi medence több annál, mint amivel a Zen megbirkózik.
 • Pharah – Míg Zenyatta célba veheti Pharah-t, ezzel leveszi a figyelmét a fő harcról, és veszélybe sodorja csapattársait.
 • Roadhog – A horgával közel tudja húzni Zent, ​​és elrobbantani; ha zent játszol, kerüld a Roadhogot, amennyire csak lehetséges.

Általános tippek a Zenyatta játékhoz

Általános tippek a Zenyatta játékhoz

Ideális esetben úgy kerülsz el ettől az útmutatótól, hogy új betekintést nyertél Zenyatta csatában játszott szerepébe, és jobban megérted képességeit.

A számok Zenyattaként való feltüntetése azt jelenti, hogy éber szemmel kell figyelni csapattársaid és ellenségeid helyzetét/egészségét, miközben a leggyengébb célpontokat nullázza le.

Mielőtt befejeznénk a dolgokat, szeretnénk néhány utolsó pillanatban általános tanácsot adni a Zen lejátszásához, amelyek nem igazán fértek bele a korábbi szakaszokba.

 • Az Orb of Harmony lassú gyógyító tulajdonságai miatt nem javasoljuk, hogy Zenyattával próbálj egyedül gyógyítani.
 • Próbálj meg ragaszkodni a csapatod hátuljához, és ne állj olyan helyen, ahol az ellenség több szögből is megcélozhat téged.
 • Ha a végén mégis ellensége lesz, ne próbáljon elmenekülni; A Zen gyenge mobilitása azt jelenti, hogy nagyobb esélyed van megnyerni a harcot, mint megszökni.
 • Ne feledje, hogy Zenyatta egészségének nagy része pajzsokból áll, vagyis ha sérülést szenved, mindig elbújhat néhány másodpercre, hogy felépüljön.
 • Az Orb of Discord egy automatikus célzó irányzékot használ, amely általános képet ad arról, hogy hol található az ellenség.

Ezek is tetszhetnek neked