A PC -elitisták tanácstalanok, a The Elder Scrolls Online Consoles On Consoles

consolescrolls_1.jpg

A következő generációs rendszerek eltökéltnek tűnnek a konzolos MMO-k korának bevezetésében, az olyan játékokkal, mint a Destiny és a The Division az élen. Természetesen a legnagyobb (vagy legalábbis a legismertebb) név a közelgő MMORPG-kben az Elder Scrolls Online, az Elder Scrolls franchise várva várt online része. Mint ilyen, az ESO -t kezdetben túlnyomóan pozitív fogadtatásban részesítették; a Skyrim MMO koncepciója végre valósággá vált, legalábbis bizonyos mértékig. Miután gyakorlati időt töltöttem a játékkal a Bethesda Pre-E3 konferenciáján (amellyel egyébként ez a praktikus dandy előzetes született), bátran kijelenthetem, hogy az izgalom indokolt; Az Elder Scrolls Online fantasztikus játék lesz minden platformon.

Mellesleg ez az utolsó rész egy kicsit összezavarodik. Az ESO eredetileg csak PC-re készült, de az E3 2013 hozta a hírt, hogy a játék PS4-en és Xbox One-on is elérhető lesz. Az is ismertté vált, hogy a 2013. negyedik negyedik negyedik megjelenési dátumot 2014 tavaszára tolták, feltehetően a játék újonnan bejelentett verzióinak kitöltéseként. A bejelentés hihetetlenül hirtelen jött, és nem meglepő módon sok rajongó és követő hirtelen tömegesen kullogott, és pokolian hajlamos volt komikus boszorkánypróba módon bizonyítani a következő generációs rendszerek alkalmatlanságát.

Nevetségesen az elégedetlenség nagy része az egyszerű számítógépes elitizmusban gyökerezik, ami elég gyakori probléma a mai játékiparban, vagy a puszta tudatlanság - bár a kettő közötti határ elmosódott, ha egyáltalán létezik. Számos kirívó tévedés van ebben a gondolkodásmódban, amelyeket miután leültem a fejlesztőcsapat tagjaival és magam játszottam a játékkal, teljes mértékben ki akarom emelni. Először azonban nézzük meg, mit mondtak az ESO -rajongók a játék többplatformos állapotáról szóló hivatalos Facebook -bejelentésre (amely mindig megbízható táptalaja a koherens, intelligens kijelentéseknek).

[Magyarázó]. Miért gondolná bárki azt, hogy egy MMO jó ötlet a konzolon?

Valószínűleg valami köze van a hatalmas fogyasztói bázishoz, amely mély rajongást tanúsított a nyílt világú címek iránt. Ja, és a következő generációs rendszerek fejlett hálózati képességei is közrejátszhattak. Emlékszel arra az egész felhő dologra?

Pont amitől mindannyian rettegtünk. Az Elder Scrolls lebutítása és egyszerűsítése még inkább.

Tudja, hogy a legsikeresebb Elder Scrolls kiadások, az Oblivion és a Skyrim, mindkettő elérhető volt konzolokon, igaz? Nem csak ezt, de utoljára ellenőriztem, nincs bonyolultsági kvóta a rendszerek között; a konzolos játékok semmiképpen sem veleszületetten rosszabbak vagy kevésbé bonyolultak, mint a PC -s játékok. Lehet, hogy ha egy GeForce GTX 680 VGA -t elakadnék PS3 -ba, hirtelen meggondolná magát? Vagy le kell hűtöm a PS2 memóriakártyámat, hogy a konzolok nevesebbek legyenek?

Gyűlölöm a konzoljátékosok tudatlanságát, amikor megpróbálják összehasonlítani a konzolt a számítógéppel, mire az új konzol kiadása elavult lesz, és így is marad, folyamatosan visszatartva a játék valódi fejlődését.

Rendben, ez majdnem egy mondat volt. Jól sikerült. Személy szerint bizonyos mértékben egyetértek; Én is utálom a PC -k és konzolok összehasonlításának eredendő hibáit, mivel a kettő gyökeresen eltérő platform. Azonban az álfeltevés, miszerint a konzolok teljesen stagnálnak, bár szigorúan hardveres szempontból teljesen pontosak, nem tart vizet.

PS4 -re, PC -re és Xbox One -ra lesz. Nagyszerű lesz, hogy a franchise lehetővé teszi, hogy egyszerre több emberrel játszhasson. Reálisabb, kalandosabb és szórakoztatóbb. Hagyja abba a gyűlöletet, amíg ki nem derül, és látjuk, milyen nagyszerű vagy nem nagyszerű. Valakitől, aki már játszott az összes idősebb tekercset, nagyon izgatott vagyok, hogy látom, milyen lesz ez a játék, miután a skyrim ilyen csúnya játék lesz. [Magyarázó] Xbox one. És [magyarázó] a gyűlölködők!

Nyomatékos megjegyzésekben nincs hiányom, de feltételezem, hogy érted a lényeget: Sok ESO -rajongó mérges. Furcsa módon úgy tűnik, nem tudják pontosan, miért.

A legjelentősebb panasz a PC -játékosok részéről az, hogy az Xbox One és PS4 verziók játékhoz való hozzáadása miatt a The Elder Scrolls Online valahogy lebutul. Többek között ez csökkenti a grafikai minőséget, a hibás szerverrendszert és a korlátozott tartalomfrissítéseket. Véletlenül ezek közül minden utolsó könnyen hiteltelen.

Tehát menjünk le a listára.

Csökkent grafikai minőség?

Nem titok, hogy az ESO szép lesz. Ahogy már korábban is mondtam, itt gátlástalanul beszélünk a Guild Wars 2 romboló vizuális hűségéről. Ezzel együtt megértem azt a félelmet, hogy a hardverképesség hiányosságai miatt, nevezetesen a játékkonzolok és a számítógépek között tapasztalható hiányosságok miatt, valahogy megfosztják a pixelcukorkától. Azonban, ahogy az E3-on látott trailerek és játékbemutatók sokasága is megmutatta, a PS4 és az Xbox One nem 16 bites sarokba tekeredik, farokkal a lábuk között. Mindkét rendszer fejlett AMD-központú x86-os infrastruktúrát tartalmaz, és jelentős előrelépéseket tett a nyers feldolgozási teljesítményben.

Amint azt Mark Cerny, a PS4 vezető építésze részletezte, a Sony következő generációs rendszere különösen számos újítást látott a grafikus számítások kezelésében. A harmadik GPU-busz, a továbbfejlesztett L2 gyorsítótár és a független, címezhető 8 GB-os GDDR5 RAM-tár hozzáadása nagymértékben növeli a rendszer képességeit. A motorháztető mellett a PS4 és az Xbox One is kihasználja a felhőalapú számítástechnikát, amely a játékon belüli számítások terhelésének külsőleg elérhető eszköze, amely enyhíti a játék stresszét, és következésképpen lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy merészebb környezeteket hozzanak létre.

Hamis szerverek?

Igaz, nem tudok beszélni az ESO több verziója közötti lehetséges kölcsönhatásokról, egyszerűen azért, mert a szükséges részleteket nem hozták nyilvánosságra teljesen. Amit azonban tehetek, az az, hogy nyugtázzam az aggodalmakat a nem megfelelő szerverkarbantartás miatt bármely platformon. Ahogy az Elder Scrolls Online játéktervezője, Maria Aliprando elmondta nekem, az ESO az úgynevezett Megaserver tech körül épül. Az ESO ahelyett, hogy kijelölt és szárított szervereket jelölne ki, mint az összehasonlítható MMO-knál, mint például a World of Warcraft vagy a Guild Wars 2, a játékosok pozíciójától függően osztja ki a játékosokat. A hasonló gondolkodású játékosokat a történetben hozott döntéseik, demográfiai és földrajzi kapcsolataik, valamint a közösségi hálózatok integrációja alapján csoportosítják. Ez az MMORPG játékmenet egyedileg szabott rendszerét képviseli, amely kiküszöböli az unalmat, és játékos-játékos interakciót vált ki.

Ez azonban önmagában nem elégítette ki az akkori kíváncsiságomat, ezért érdeklődtem a két együtt játszó, de gyökeresen eltérő cselekményválasztást végző barát között. Válaszul Aliprando kifejtette, hogy ha például két játékos a küldetés közepén egymással ellentétes körülmények között végződik, akkor a kettő továbbra is együttműködhet. Olyan egyszerű, mint ugyanazt a tárgyat vadászni, vagy ugyanahhoz az NPC -hez beszélni, de egyidejűleg más világot látni. Hasonló megjegyzéssel megerősítette, hogy csak egyjátékos szerverek léteznek, amelyek lehetővé tennék, hogy az éles Elder Scrolls rajongók, akik a Skyrimből és hasonlókból kifejlesztették az én vagyok e világ istene mentalitást, rajongóik megőrizhessék függetlenségüket. Ez enyhítette a pesszimizmusomat, és ismét emlékezteti a játékosokat, hogy a szerver karbantartása nem jelent problémát az ESO számára, akár többplatformos, akár nem.

consolescrolls_2.jpg

Mi a helyzet a tartalomszállítással? HUH !?

Valahol a pletyka, miszerint a konzolok soha nem változnak, tényszerű állapotba került. Amint azt korábban említettük, ez tökéletesen pontos, ha csak a hardver oldalára alkalmazzák. A PC -kkel ellentétben a játékkonzolok sem frissíthetők, sem fizikailag nem fejlődnek, ezért stagnálnak. Ez azonban önmagában nem bizonyítja a rendszerek stagnáló végzetét.

Ahogy a rendszer öregszik, a fejlesztők egyre jobban ismerik az architektúráját, és nagyobb lépéseket tudnak tenni a fejlődésben. Ez nyilvánvaló a PS3 és az Xbox 360 korai és jelenlegi kiadásai közötti hatalmas szakadékban, és a következő generációs fejlesztésekre is alkalmazható. Még jobb, ahogy a fejlesztői tanúvallomások is védik, a PS4 és az Xbox One x86 -os architektúrája sokkal inkább fejlesztőbarát, és lehetővé teszi a finomítást egyenesen a kapun. Sőt, még ha összehasonlítjuk is a PC -hálózatokkal és az elosztási lehetőségekkel, semmi sem akadályozza a rendszereket az ESO frissítésében.

Mindez nem mond semmit arról, ami vitathatatlanul a legfontosabb tényező az ESO platformok közötti átmenetében: a PC-játékosok a kisebbség az Elder Scrolls franchise-ban. Mint A StatisticBrain jelentései , a Steamből és a Bethesdából közvetlenül vett adatok azt mutatják, hogy a Skyrim értékesítésének nagyjából 14% -a PC -tulajdonosoktól származik. Hadd mondjam el még egyszer: 14%. Egy. Négy.

Az ESO feltételezett játékosbázisának-a legutóbbi Elder Scrolls kiadás rajongóinak-kevesebb, mint egyötöde a PC-ről származik, így logikus, hogy a Zenimax Online és a Bethesda nem akarja kizárni célközönségének legnagyobb részét. Nyilvánvaló, hogy el kell számolni az MMO rajongókkal, és vitathatatlanul eltorzítják ezt az adatot, de tény, hogy a PC -s játékosok kevesebb követeléssel rendelkeznek az ESO -val szemben, mint a konzolrajongók. A korábbi iterációk (tudod, a Morrowind és azon túl) nem relevánsak e célból, mivel a legfrissebb adatok egyértelműen bizonyítják, hogy a konzolos játékosok birtokolják a többségi részesedést.

Ha ez még mindig nem elegendő az Ön számára, fontolja meg a következőket: Kingdoms of Amalur: A számítás bebizonyítja, hogy az MMO ihlette vezérlők tökéletesen illeszkednek a vezérlőre; az ESO előfizetési díját sem megerősítették, sem nem cáfolták, így csak találgatni lehet; és az ESO megjelenésének negyedéves késése csak a végtermék javulásához vezet. Szóval, folytatom és megkérdezem: Mi a fenének folynak a PC -elitisták?