Legfontosabb Szerencsejáték PC-játék kontra konzolos játék – melyiket válasszam 2022-ben?

PC-játék kontra konzolos játék – melyiket válasszam 2022-ben?

Az ősi csata: PC-játék kontra konzolos játék. Ez a csata, ami megosztja a játékosokat, ezért alaposabban megvizsgáltuk, és az eredményeink meglephetnek.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 29 Konzol vs PC-játék

Válasz:

Összességében elmondható, hogy a konzolok jobb választás, ha a megfizethetőséget és a hozzáférhetőséget részesíti előnyben, míg a PC jobb választás, ha a jobb teljesítmény és látvány, valamint a nagyobb rugalmasság és testreszabhatóság fontos.

Jelenleg azonban a konzolok javára torzulnak az esélyek, mivel a folyamatos GPU-hiány miatt a játék PC-k egyelőre rendkívül drágák lettek.

Úgy tűnhet, hogy még csak tegnap volt, hogy a PlayStation 4 és az Xbox One volt a legújabb és legjobb játékkonzol, amit megszerezhetett, bár a PlayStation 4 Pro és az Xbox One X változatok felfrissített középgenerációs kiadásai valószínűleg szerepet kaptak. abban.

Azonban mielőtt észrevettük volna, már 2020 volt, és ezzel jött a konzolok új generációja. Mind a PlayStation 5, mind az Xbox Series X 2020 novemberében jelent meg, bemutatva az új technológiákat, és újra megnyitva két örökké visszatérő vitát a játékosok között…

A kettő közül melyik a jobb, és konzolon való játék jobb, mint PC-n?

Ahogy a címből is kitűnik, ma ez utóbbira fogunk összpontosítani, tehát ha azon vitatkozik, hogy a csillogó új konzolok vagy egy új játék PC lenne-e jobb befektetés jelenleg, vagy Csak a kíváncsiság kedvéért benne vagyok, olvass tovább!

TartalomjegyzékElőadás

A költség

Sok ember számára a konzol és a játék PC közötti választás egyetlen egyszerű tényezőtől függhet: a költségeken. Maga a hardver ára azonban csak az egyik tényező, és vannak nem túl nyilvánvaló kiadások is, amelyeket figyelembe kell venni.

Szóval, mennyire drágák a legújabb konzolok a PC-khez képest 2022-ben?

Előzetes költség

ps4 vs switch vs xbox one

Magától értetődik, hogy az árképzés fontos tényező a fogyasztók számára, és úgy tűnik, hogy a Sony és a Microsoft is tanult a PlayStation 3-mal és az Xbox One-nal kapcsolatos korábbi hibáiból. Ugyanis mindkét cég csökkentette árait, és most már olcsóbb alternatívákat is kínál zászlóshajókonzoljaihoz, és ez csak néhány vásárlót csábíthat.

Hogy pontosabb legyek, a PlayStation 5 499 dollárról indult, míg a PlayStation 5 Digital Edition szerényebb 399 dollárért megy. A különbség? Utóbbi modellből hiányzik a 4K-s Blu-ray meghajtó, így kiváló választás azok számára, akik nem kívánják médialejátszóként használni a konzoljukat, és nem szándékoznak fizikai játékokat gyűjteni.

Eközben a Microsoft sarkában kicsit más a helyzet. A fővonal Xbox Series X szintén 499 dollárba kerül, de a költségvetési megoldásuk további kompromisszumot jelent. Mégpedig a Xbox Series S mindössze 299 dollárba kerül, és nem csak a 4K Blu-ray meghajtó hiányzik belőle, de gyengébb hardvert is tartalmaz.

Ez azt jelenti, hogy az S változat kevésbé lenyűgöző teljesítményt nyújt, ami akár alacsonyabb képkockafrekvenciában, akár alacsonyabb felbontásban tükröződik, de ez még mindig megéri kompromisszumot azok számára, akik aprópénzt csípnek és/vagy nem akarnak 4K-ba fektetni. hamarosan megjelenik.

A konzolok alaposabb összehasonlításához javasoljuk, hogy nézze meg ez a cikk , ahogy mélyebben belemegyünk a megfelelő erősségeikbe és gyengeségeikbe.

Mire van szükségem egy játék PC készítéséhez

Most haladjunk előre, csak mennyibe kerül egy játék PC 2022-ben?

Nos, a konzolokkal ellentétben erre a kérdésre nincs egyértelmű válasz. Miért? Egyszerűen a jelenleg rendelkezésre álló számítógépes hardverek sokfélesége miatt. Figyelembe véve, hogy mennyire testreszabhatóak, a PC-k nagyon széles spektrumot fednek le mind az ár, mind a teljesítmény tekintetében.

Általánosságban elmondható, hogy a játék PC-ket öt általános kategóriába lehet osztani, amelyek jelzik az áraikat és teljesítményüket: belépő szintű, költségvetési, középkategóriás, csúcskategóriás és lelkes.

Attól függően, hogy hogyan csinálod, a legolcsóbb belépő szintű PC akár 300 dollárt is megtéríthet, míg egyes csúcskategóriás buildek ára könnyen elérheti a négyszámjegyű árpontokat, és szó szerint több ezer dollárba kerülhet. Egy szilárd játék PC azonban előreláthatólag drágább lesz, különösen most.

végső játék PC

Még valami, amit érdemes megjegyezni, az az, hogy egy játékra szánt PC beszerzése nem feltétlenül jelenti azt, hogy az összes alkatrészt le kell venni a polcról, és mindent össze kell rakni, és többféle módon is csökkenthető a költségek.

Egy előre elkészített számítógép beszerzése jó módja annak, hogy pénzt takarítson meg, feltéve, hogy tudja, mit csinál, és nem fizet túl egy alulteljesített összeállításért. Ráadásul, egyes szolgáltatások egyedi PC-ket készítenek megrendelésre , amivel pénzt és erőfeszítést takaríthat meg, és további előnyökkel járhat.

Végül arra is van lehetőség, hogy jelentős összeget takarítson meg, ha használt, régebbi hardverrel rendelkező számítógépet épít. A processzorok és a grafikus kártyák nem avulnak el egy-két év után csak azért, mert a gyártóik valami fényesebbet mutatnak a legújabb eseményen.

Természetesen azonban magától értetődő, hogy a használt vagy lejárt alkatrészekből PC-t építeni is némi kutatást igényel annak biztosítása érdekében, hogy valóban jó ár-érték arányt kapjon.

Hosszú távú költségek

dualshock 4 vs xbox one kontroller

Fontos szem előtt tartani, hogy nem csak az előzetes költségekről van szó – ott a hosszú távot is figyelembe kell venni, és ez az, ahol a konzoloknak jelentős előnyük van.

Nevezetesen, míg egy konzol a teljes generáción át (kb. hét évig) kibírja, ha karbantartja, addig a PC-t ezalatt az idő alatt elkerülhetetlenül frissíteni kell, bármilyen erős is legyen.

Persze lehet, hogy a csúcskategóriás játék PC-je most élvonalbeli, de bármennyire is jó a teljesítménye ma, holnap az új hardver beárnyékolja. Sajnos frissítenie kell, hogy legalább egyszer a görbe előtt maradjon azon időkereten belül, ameddig egyetlen konzol kitarthat.

Hogyan tudhatja meg, hogy számítógépe képes-e futtatni egy adott játékot

Másrészt, ha szereti a többjátékos játékokat, érdemes megjegyezni, hogy a PC-n való játék ingyenes többjátékost jelent, míg a Sony és a Microsoft előfizetést kér a felhasználótól, hogy online tudjon játszani.

Pontosabban, a PlayStation többjátékos játéka azt jelentené, hogy be kell szereznie a PlayStation Plus előfizetéssel, ami évi 60 dollárt (havi 5 dollárt) jelentene vissza, ami exkluzív kedvezményeket és havonta több ingyenes játékot is jelentene, amelyekkel az előfizetés aktív időtartama alatt játszhat.

Eközben a Microsoft Xbox Live Gold előfizetése havi 10 dollártól kezdődik, és ugyanazokat a további előnyöket kínálja, bár a messze felülmúlja. Xbox Game Pass Ultimate Ez egyúttal hozzáférést biztosít számodra egy folyamatosan bővülő Xbox-könyvtárhoz, amely több generációtól származik.

Összességében ezek az előfizetéses szolgáltatások, bár teljesen opcionálisak, idővel valóban megnövelhetik a konzolos játékok hosszú távú költségeit, így a teljes költség sokkal közelebb kerül a PC-n való játék költségeihez.

Perifériák

játék PC perifériák

És végül, de nem utolsósorban, ott van a konzolokhoz és a PC-khez kapcsolódó perifériák költségei is, és ez egy másik terület, ahol a konzolok még mindig előnyben vannak az összköltség tekintetében.

A konzolokat egyszerűségük és könnyű használatuk miatt értékelik. Ha konzolt vásárol, nem kell mást tennie, mint csatlakoztatni a nappali TV-jéhez, csatlakoztatni a dobozban található kontrollert, és már mehet is. Természetesen a konzolokhoz saját periféria tartozik, de ezek teljesen opcionálisak.

Ami a PC-t illeti, be kell fektetnie néhány drága perifériába, amelyek nélkül egyszerűen nem megy. A legfontosabbak a monitor, a billentyűzet, az egér és a headset/hangszórók lennének. És az Ön igényeitől függően mindezek együtt könnyen elérhetik egy tényleges konzol árát, sőt meg is haladhatják azt.

Következtetés

XBOX Series X Controller vs PlayStation 5 DualSense

Tehát bár ez nem feltétlenül ad választ arra, hogy a konzolos vagy a PC-s játék a jobb, de ötletet ad arról, hogy a kettő közül melyik éri jobban a pénztárcáját.

A konzolok egyszerűen megfizethetőbbek minden területen: az első vásárlás, a hosszú távú költségek és a kapcsolódó perifériák tekintetében. Összességében minden bizonnyal jobb ár-érték arányt kínálnak, különösen, ha a GPU-árak ismét megemelkedtek. Igaz, a konzolárak most is fel vannak fújva, de nem egészen olyan mértékben, mint a GPU-árak.

De természetesen a PC-knek is megvannak a maga előnyei, és ezek az előnyök nagyon is megérik a többletköltséget – az alábbiakban bővebben olvashat!

Grafika és hardver

xbox one x vs p4 pro

Tovább haladva eljutunk a következő fő ponthoz, amelyet sok játékos még az árak megtekintése előtt is figyelembe vesz: milyen grafikát és hardvert kapsz a legújabb konzolokkal, és a PC-k megfelelnek-e ennek?

Történelmileg a konzolok mindig lemaradtak a PC-k mögött a hardverteljesítmény és a grafikus teljesítmény tekintetében, még az induláskor is, és csak az ügyes trükköknek és az optimalizálásnak köszönhető, hogy az évek múlásával sikerült relevánsak maradniuk.

A PlayStation 5 és az Xbox Series X azonban megtöri ezt a mintát, legalábbis bizonyos mértékig. Mindkét konzol számos lenyűgöző megjelenésű AAA játék futtatására képes 4K-ban, stabil 60 FPS-sel, ami sok játékos álma volt az előző évtized második felében.

Magától értetődik, hogy létezik olyan PC-hardver, amely könnyedén meghaladhatja ezt a teljesítményt, de itt visszakanyarodunk az ár kérdésére, és arra, hogy mennyivel drágább lenne egy ilyen számítógép, különösen most.

A legjobb játék PC 1200 alatt

Ezzel együtt már említettük, hogy a számítógép birtoklásának egyik fő előnye a sokféle hardver, amelyhez hozzáférhet, de ez valóban olyan dolog, ami az idő múlásával észrevehetővé válik.

Legyen szó felbontásról, képsebességről vagy további grafikus funkciókról, a PC-hardver elkerülhetetlenül megelőzi a konzolokat, és az idő előrehaladtával jobb grafikus teljesítményt kínál jobb áron.

Igaz, ez egy kétélű fegyver – amint fentebb említettük, a PC hardverét néhány évente frissíteni kell, ha az élen akar maradni, és egy konzol az optimalizálásnak köszönhetően könnyen kibír egy egész generációt.

xbox one x vs xbox one s

De ha már a hardverteljesítményről és a hardverfrissítésekről beszélünk, érdemes megemlíteni, hogy nem világos, hogy a legújabb konzolok felfrissített és továbbfejlesztett változatait látjuk-e majd a sorban, ahogyan az előző generáció esetében is.

A PlayStation 4 Pro és az Xbox One X megjelenését a 4K tévék növekvő népszerűsége tette szükségessé, így hacsak nincs nyomás a felbontás vagy a képkockasebesség növelésére a 8K vagy 120 Hz-es 4K tévék egyre népszerűbbé válásával szemben, akkor valószínűleg A legújabb konzolok hardverei nem fognak jelentős frissítéseket végrehajtani a generáció során.

Playstation 4 pro vs slim

Összességében tehát, ha jelenleg a konzolok és a PC-k közötti grafikáról és hardveres teljesítményről beszélünk, nincs egyértelmű válasz.

Jelenleg a konzolok kiváló teljesítményt nyújtanak, különösen, ha az árat is figyelembe vesszük, de a PC-k néhány évvel később garantáltan megelőzik őket.

Játék kiválasztása

Ezután egy másik fontos tényezőre térünk ki, amelyet figyelembe kell venni az igényeinek megfelelő játékplatform kiválasztásakor: a játékok maguk. Milyen játékokkal játszhat, hogyan szerezheti be őket, és van-e további szempont, amit figyelembe kell venni?

Kizárólagosság

ps4 pro vs xbox one x

Először is, a konzolok az évek során (el)híresültek a számos exkluzív kiadás miatt, amelyek egyetlen platformra korlátozódtak. Bár ezt a gyakorlatot gyakran fogyasztóellenesnek titulálták, tagadhatatlan, hogy jövedelmező stratégiának bizonyult, amely nem kis részben hozzájárult a mainstream konzolok népszerűségéhez.

Az előző generációban a Sony különösen arról volt ismert, hogy egy sor kiváló exkluzív játékot biztosított a PlayStation 4 népszerűségének és jelentős előnyhöz juttatta az Xbox One-nal szemben, ami ebből a szempontból hiányzott. Most, a jelenlegi generációban a dolgok egy kicsit másképp mennek.

Míg a Sony már számos figyelemre méltó PlayStation 5 exkluzív játékot vonultat fel, mint például a Demon’s Souls remake, a Horizon Forbidden West és a God of War: Ragnarok, a Microsoft e tekintetben is fokozta játékát.

A Microsoft kínálatában már több olyan figyelemre méltó játékot is láthatunk, mint a Forza Horizon 5, a Halo Infinite, a Starfield, sőt a várva várt S.T.A.L.K.E.R. 2. Nem csak az, hanem a nemrég felvásárolta az Activision Blizzardot , a Microsoft több figyelemre méltó franchise-t is birtokba vett, bár még mindig nem világos, hogy melyikük lesz exkluzív.

Valami fontos megjegyezni, hogy a Microsoft kizárólagossága nem hagyományos értelemben vett konzol-exkluzivitás. Ugyanis nem arról van szó, hogy a játékokat az Xbox platformokra korlátozzák, hanem inkább távol tartsák őket a PlayStation 5-től. Ily módon bár az Xbox Series X/S exkluzív játékai nem lesznek elérhetőek a Sony konzolján, PC-n mindegyik elérhető lesz.

A legjobb PC vezérlő

Most azt is meg kell jegyeznünk, hogy a PC-nek bizonyos értelemben saját exkluzív elemei vannak. Nem feltétlenül azért, mert bárki megpróbálja távol tartani a játékokat a konzolokról, hanem azért, mert nincs túl nagy nyomás a konzolokon való kiadásukra. Ennek oka lehet például a hardver korlátai, az elégtelen pénzügyi ösztönzők vagy egyéb különféle tényezők.

Ezek a PC-exkluzív játékok leggyakrabban olyan stratégiai játékokat tartalmaznak, amelyek szinte játszhatatlanok lennének kontrollerrel, de MOBA-kat, MMO-kat és sok független játékot is tartalmaznak, nem is beszélve az összes régebbi játékról, amelyet Windowsra adtak ki (de erről alább) ).

A nap végén egyszerűen nem fogsz tudni mindent egyetlen platformon lejátszani, így mindenki maga dönti el, melyik a megfelelő választás az alapján, hogy mit szeretne játszani.

Utolsó megjegyzésként érdemes megemlíteni, hogy a legtöbb exkluzív valóban csak korlátozott ideig lesz kizárólagos, még akkor is, ha ez több év is lehet. Figyelembe véve, hogy a kritikusok által elismert PlayStation 4-exkluzívok többségét PC-re vitték, vagy jelenleg is portolják, biztos lehet benne, hogy ugyanez történik a PlayStation 5 exkluzív termékeivel is, amint marketingerejük az évek során csökken.

Játékszerzés

konzol vs pc játék

A következő fontos kérdés, ha játékról van szó: hogyan és hol lehet beszerezni őket ?

Először is fontos különbséget tenni a játékok digitális másolatai és fizikai másolatai között. A fizikai másolatok népszerűsége az elmúlt évtizedben folyamatosan csökkent. Ami azt illeti, a 2009-es amerikai videojáték-eladások 80%-áról 2018-ban már csak 17%-ra nőtt, és ez az arány nem emelkedik.

Manapság a PC-s játékok fizikai példányai kihaltak, és csak a konzolok esetében maradnak relevánsak. Bár továbbra is láthatsz PC-s játékokat az üzletekben, a dobozok valójában nem lemezt tartalmaznak, hanem egy kódot, amelyet a Steamen vagy más platformon kell beváltani.

Könnyű megérteni, miért történt ez a változás, ha figyelembe vesszük, hogy a digitális terjesztés mennyivel kényelmesebb mind a fogyasztó, mind a terjesztő számára, különös tekintettel arra, hogy az internetes infrastruktúra milyen messzire jutott világszerte. Azonban továbbra is vannak előnyei a játékok fizikai másolatainak birtoklásában.

Eltekintve attól, hogy egyesek egyszerűen inkább fizikai másolatokat gyűjtenek, és kedvenc játékaikkal sorakoznak a polcokon, az is tény, hogy a játék befejezése után mindig eladhatja a játék fizikai példányát. Ugyanígy, nem kell vadonatúj példányokat vásárolnia, hanem használhatja őket.

Mondanom sem kell, hogy ezzel jelentős összeget takaríthat meg, különösen annak ismeretében, hogy egyébként a Sony és a Microsoft hivatalos boltjaira korlátozódna, amelyek egyike sem híres a gyakori és/vagy nagylelkű árengedményekről – legalábbis nem ahhoz képest, amit Ön felkerülhet PC-re.

xbox one s vs xbox one x

Most, amikor arról van szó, hogy hogyan szerezheti be a játékok digitális másolatait PC-re, a helyzet sokkal változatosabb és pénztárcabarátabb.

Természetesen, Gőz a PC-s játékok domináns platformja 2022-ben, de számos más üzlet is van, mint pl GOG és a Epic Game Store amelyek semmilyen módon nem kötődnek a Steamhez. Ennél is fontosabb, hogy számos online áruház kínál játékkulcsokat, amelyek aztán beválthatók Steamen vagy más platformokon, mint pl. Humble Bundle , Green Man Gaming , Fanatikus , vagy Itch.io .

Mintha ez nem lenne elég, mindig lehet olyan piacterekhez fordulni, mint pl Kinguin , CDKeys.com , vagy Gamivo . Ezek a webhelyek lehetővé teszik a világ minden tájáról érkező eladók számára, hogy játékkulcsokat áruljanak, és gyakran nagyszerű módja annak, hogy olcsó játékokat szerezzen a kedvezményszezonon kívül, különösen, ha régebbi játékokat keres.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy ezeken a piacokon mindig van esély csalókba ütközni. Szerencsére a legtöbb népszerű piactéren vannak intézkedések ennek megakadályozására, így még ha csalóval is találkozik, minimális erőfeszítéssel vissza kell kapnia a visszatérítést.

Összességében a játékok sokkal olcsóbbak PC-n, ami ellensúlyozza magának a játék PC-nek a megnövekedett költségeit. És bár első pillantásra nem tűnik soknak, az évek során valóban összeadódik, és jelentős összeget takaríthat meg.

Visszafelé kompatibilitás

XBOX Series X

És végül a visszafelé kompatibilitás kérdése. És mi az a visszamenőleges kompatibilitás? Egyszerűen ez egy olyan funkció, amely lehetővé teszi a konzol számára, hogy régebbi játékokat fusson, amelyek az azt megelőző konzolokon jelentek meg.

Ez volt az a terület, ahol az Xbox One egyértelmű előnyben volt a PlayStation 4-el szemben, bár a Sony végre felzárkózott a jelenlegi generációhoz, legalábbis bizonyos mértékig.

Bár a PlayStation 3 játékok továbbra sem játszhatók le a legújabb hardveren, a PlayStation 4 játékok játszhatók PlayStation 5-ön. Eközben az Xbox Series X/S hozzáféréssel rendelkezik az Xbox One játékkönyvtárának nagy részéhez. és az Xbox 360.

xbox one x vs s

És mi a helyzet a visszafelé kompatibilitással PC-n?

Nos, a visszafelé kompatibilitás nem igazán számít PC-nél, mivel ez nem egy egységes platform. Ehelyett a játékokat olyan operációs rendszeren adják ki, amely különféle hardvereket képes használni. Leegyszerűsítve, ha egy játék megjelent a Windows bármely verziójához, az a legújabb verzión is futni fog, mivel a Windows lehetővé teszi, hogy az operációs rendszer régebbi verzióihoz különböző kompatibilitási módokban futtasson játékokat.

Az egyetlen alkalom, amikor a visszafelé kompatibilitás foltos lehet PC-n, az az, amikor olyan nagyon régi játékokhoz jutunk, amelyeket nem a modern hardverrel kódoltak. A játék rosszul futhat, furcsa hibákat szenvedhet, vagy akár meg is tagadhatja az indulást.

Azonban még ezekben az esetekben is szinte mindig van megoldás. A lényeg az, hogy egy régi PC-s játék működni fog új PC-n, bár előfordulhat, hogy időnként egy órát kell szánnod a guglizásra, a konfigurációs fájlok manipulálására vagy a modkeresésre.

A legjobb előre beépített játék PC 500 alatt

Bár egyesek gúnyolódhatnak azon, hogy sok játékos a jelek szerint a visszamenőleges kompatibilitást fontosnak tartja, tagadhatatlan az egyszerű tény: ha veszel és birtokolsz egy játékot, akkor bármikor játszhatsz vele.

És ebből a szempontból a PC-nek határozott előnye van a konzolokkal szemben. Persze a visszafelé kompatibilitással jelenleg jó a helyzet mind a Sony, mind a Microsoft sarok esetében, de nem tudni, meddig marad ez így, és hogy a jelenlegi generációs játékok játszhatók lesznek-e a következő generációs konzolokon fél évtizeddel később. az út.

Ennek ellenére, ha egy kiterjedt játékkönyvtárat épít, és azt szeretné, hogy az könnyen elérhető maradjon az elkövetkező években, akkor a PC minden bizonnyal a megfelelő út.

Következtetés

Ps3 vezérlő használata PC-n

Tehát nagyjából ennyi, ha minden fontos tényezőről van szó, amelyet figyelembe kell venni annak eldöntésekor, hogy 2022-ben konzolt vagy játék PC-t válasszunk.

Mindent összevetve azt mondanánk, hogy jelenleg a konzolok vannak túlsúlyban, de ebben nem kis szerepet játszik a piac jelenlegi állapota.

Nemcsak a konzolok nyújtanak olyan teljesítményt és látványt, mint amit egy szilárd játék PC az új generáció korai szakaszában nyújtani tud, de a rendkívül magas árak és a grafikus kártyák korlátozott kínálata is még inkább kihangsúlyozza ezt az előnyt. És ahogy már említettük, bár a konzolárak is fel vannak duzzadva, a helyzet nem olyan rossz.

Mondanunk sem kell, ha a puszta hardverteljesítményről van szó, a PC mindig előnyben lesz, és a most kiadott csúcskategóriás GPU-k már könnyedén felülmúlják azt, amit a PlayStation 5 és az Xbox Series X hardver kínál.

Mivel azonban az árkülönbség olyan nagy, és a teljesítménybeli különbség még mindig viszonylag kicsi (legalábbis gyakorlati szempontból), jelenleg kevés az ösztönzés arra, hogy egy megfelelő játék PC-be fektessenek be, hacsak nem vagy kemény rajongó.

A legjobb játék PC 3000 alatt

Ezt szem előtt tartva arra számítunk, hogy a PC hamarosan újra a rivaldafénybe kerül (valószínűleg legkorábban 2022 második felében), de addig is, ha nincs jelentős tartaléka egy jó GPU-ra, vagy be kell érnie a jelenlegi számítógépével, vagy inkább konzolt kell választania.

Végül, mint mindig, amikor ezekről a kérdésekről van szó, a végső kérdés erősen szubjektív, és mindenki maga dönti el, az összes érintett előnye és hátránya alapján.

Szóval, hogyan fogsz játszani 2022-ben? Kivárod a vihart, míg a GPU árak normalizálódnak, vagy egyelőre a billentyűzetet és az egeret leteszed egy kontrollerre? Ossza meg velünk gondolatait az alábbi megjegyzésekben!

Ezek is tetszhetnek neked