Legfontosabb Szerencsejáték Phasmophobia áttekintése

Phasmophobia áttekintése

Több száz órát játszottunk a Phasmophobiával, hogy elkészítsük a játék e végső áttekintését. Tudja meg, hogy játszania kell-e a Phasmophobiával vagy sem.

ÁltalSamuel Stewart 2020. október 26. 2020. október 24 Phasmophobia áttekintése

Bottom Line

A Phasmophobia egy friss, rendkívül lebilincselő szellemvadász játék, amelyet kooperációban lehet a legjobban megtapasztalni. Jelenleg nagyon megéri az alacsony kért árat, bár nagyon várjuk, hogy további tartalmak és új szolgáltatások kerüljenek a sorban.

4.2

Nem mindennapi, hogy egy kis indie fejlesztő kiadja első játékát a Steamen Korai hozzáférés cím, csak azért, hogy az eladási listák élére kerüljön, és a megjelenést követő első harminc napon belül elsöprően pozitív felhasználói értékeléseket érjen el. A Kinetic Games esetében azonban pontosan ez történt Phasmophobia .

A kifejezés phasmophobia a szellemektől való irracionális félelmet jelöli, bár ennek a játéknak az összefüggésében távolról sem irracionális. Mai áttekintésünkben közelebbről megvizsgáljuk a legújabb Spooktober-slágert, és meglátjuk, miért olyan népszerű, valamint azt is, hogy valóban olyan nagyszerű-e, mint amilyennek az emberek állítják.

TartalomjegyzékElőadás

Nagyon racionális félelem

Phasmophobia Ez egy horrorjáték, ez nyilvánvaló, de oka van a népszerűségének, és hogy miért tűnik ki az Amnesia klónok tengeréből és az ihletetlen alacsony költségvetésű horrorjátékokból, amelyek arra késztetnek, hogy az általános hátborzongató folyosókon át a másik után az általános hátborzongató folyosóra vándoroljon. dolgok, amelyek kiugranak neked a sötétből.

Ugyanis, Phasmophobia egy szellemvadász szimulátor, amellyel számos különböző helyszínt fedezhetsz fel, és különféle eszközöket használhatsz a szellemek észlelésére, valamint arra, hogy pontosan megtudd, milyen típusú szellemekkel van dolgod.

Ráadásul elsősorban kooperatív játéknak készült, bár ha mások is vannak a közelben, az nem csökkenti annyira a félelemtényezőt, mint az elvárható. Ez különösen igaz, ha játszol vele VR , hiszen egészen más szintre emeli a merítés szót.

Természetesen ez még VR fejhallgató nélkül is nagyon lebilincselő játék, és bár semmi sem akadályoz meg abban, hogy egyedül játsszon, sokkal szórakoztatóbb, ha barátaival játszunk, és próbálunk összehangolni és együttműködni. a küldetés lehető leghatékonyabb teljesítése érdekében.

Adj nekünk egy jelet

Phasmophobia bizonyíték

Szóval, hogyan játszol valójában Phasmophobia és mit takarnak a különböző küldetések?

Mint fentebb említettük, ez egy olyan játék, amelyet leginkább szellemvadász simként írhatunk le, mivel a játékosnak különféle szellemvadász eszközöket kell használnia a szellemek megtalálásához és azonosításához a nyílt végű pályákon.

Hogy az említett, Phasmophobia nem egy lineáris játék, amiben A pontból B pontba mész, és abban reménykedsz, hogy átgázolsz egy csomó jumpscare-on anélkül, hogy meghalsz. Ehelyett több térképet tartalmaz, amelyek három méretben kaphatók: kicsi, közepes és nagy, mindegyik két, három és négy játékos számára ajánlott.

Egyelőre csak hét térkép van a játékban (öt kicsi, egy közepes és egy nagy), de továbbiak is bekerülnek az út során – Phasmophobia végül is csak korai hozzáférésben van.

A szellem megtalálása és azonosítása nem mindig egyszerű, különösen nagyobb térképeken. Minden küldetés néhány alapvető felszereléssel kezdődik, például zseblámpával, ujjlenyomatok észlelésére használt UV-lámpával, EMF-olvasóval, amely sípol, ha paranormális tevékenységet észlel a közelben, videokamerával a szellemgömbök megfigyelésére és észlelésére, és még sok más.

Azonban ahogy a játékos teljesíti a küldetéseket, szintet lép fel, és tapasztalatra és pénzre tesz szert, fejlettebb felszerelésekhez is hozzájut, mint például erős zseblámpák, mozgásérzékelők, hőmérők és egyéb eszközök. Mindegyiknek megvan a maga haszna, bár egyesek kötelezőek, míg mások inkább helyzetfüggőek.

Ami azonban még figyelemreméltóbb, a játék erősen kihasználja a hangfelismerést, mivel a játékosok szóban kommunikálhatnak a szellemmel, és adott esetben a szellem valamilyen módon reagál.

A szellem mindig figyelni fogja, mit mondanak a játékosok, és különféle módokon reagál. Például, ha a szellemet a nevén nevezzük, az súlyosbítja, és a sértegetése is, miközben a félelemhez kapcsolódó kulcsszavakat használ, pl. fél, fuss vagy bújjon el, felbátoríthatja és agresszívebbé teheti.

A játékosok érdeklődhetnek a szellem kilétéről is, vagy megkérhetik, hogy jelezze jelenlétét. A szellem verbálisan is kommunikálhat a játékosokkal, ha van Spirit Box-juk, bár nem minden szellem beszédes, és egyesek egyáltalán nem kommunikálnak így, míg mások csak akkor válaszolnak, ha egy játékos egyedül van.

Sőt, az Ouija táblák egy másik módja a szellemekkel való kommunikációnak és konkrét válaszok megszerzésének, bár ezek csak véletlenszerűen jelennek meg, és veszélyes lehet a használata, mivel károsíthatják a felhasználó józan eszét és feldühíthetik a szellemet.

Végső soron a játékoson múlik, hogy milyen felszerelést (és abból mennyit) akar magával vinni a küldetésekre. A különböző felszereléseknek eltérő a felhasználása – egyesek jobbak a szellem megtalálására, mások jobban azonosítják, míg bizonyos eszközökkel viszonylag rövid, de potenciálisan életmentő biztonsági ablakot lehet vásárolni a játékosoknak.

A játékos helyzetét rontja, hogy ha meghalnak egy küldetés során, a magukkal hozott felszerelések automatikusan elvesznek, és ez az egyik kulcsmechanizmus, amellyel a játék magasan tartja a feszültséget a tapasztalt játékosok számára. Igaz, az Amatőr és Középhaladó nehézségek az elveszett tárgyak értékének 50%-át, illetve 25%-át visszatérítik a játékosoknak biztosításon keresztül, de a Professzionális nehézség nem nyújt ilyen biztonsági hálót.

Ha többet szeretne megtudni az itt kapható különféle berendezésekről Phasmophobia , legjobb nézze meg teljes Phasmophobia Equipment Guide !

Félelmetes szellemek és hol találhatók

Phasmophobia

Ha már a szellemek azonosításáról beszélünk, jelenleg összesen 12 szellemtípus létezik Phasmophobia , és mindegyiknek megvannak a saját erősségei, gyengeségei, és módjai, amelyekkel azonosíthatók.

Minden szellemtípusnak van egy egyedi, három nyomból álló készlete, amelyet maga után hagy, és mindhárom kísértet összegyűjtése a legmegbízhatóbb és legbolondabb módja annak, hogy azonosítsa őket. Ez a hat nyom a következő: fagypont, ujjlenyomatok, szellemírás, szellemgömbök, 5-ös szintű EMF-leolvasások és a szellem, aki a Spirit Boxon keresztül beszél a játékosokkal. Ezek némelyike ​​többféleképpen is észlelhető, másokhoz azonban speciális berendezésre van szükség.

Ezen túlmenően minden szellemnek van egy erőssége, amelyet figyelembe kell venni, és egy gyengeség, amelyet a játékosok kihasználhatnak. A szellemeket azonban nem lehet megbízhatóan azonosítani modelljük vagy általános viselkedésük alapján, mivel ez mindig véletlenszerűen történik egy új küldetés kezdetén. Összességében a játékosoknak háromból legalább kettőre szükségük lesz ahhoz, hogy pontosan kitalálják, milyen típusú szellemmel van dolguk.

A szellem azonosításán kívül minden küldetésnek van további három választható célja, amelyeket extra pénzért lehet teljesíteni. A játékosok további paranormális bizonyítékok (csontok, voodoo babák, Ouija-táblák, piszkos víz, lábnyomok, ujjlenyomatok stb.) gyűjtésével és/vagy fényképezésével is kaphatnak bónuszpénzt.

Mindez arra ösztönzi a játékosokat, hogy alapos vizsgálatot végezzenek, ha a lehető legtöbb hasznot akarják aratni, ahelyett, hogy csak rohannának megkeresni a szellemszobát és mielőbb távozni.

Ha többet szeretne olvasni a játék különböző szellemtípusairól, akkor érdemes megnéznie a mi oldalunkat Phasmophobia Ghost Guide , is.

A Rossz és a Csúnya

Phasmophobia jelei

Tehát a fentiek figyelembevételével valószínűleg megértheti, miért Phasmophobia annyira népszerű. Ez egy innovatív horrorjáték, amely kooperatív játékra ösztönöz, és a barátok körében tökéletes élmény. Ez nem egy olyan játék, amely a forgatókönyvekbe írt ijesztgetések körül forog, hanem a feszültségben, feszültségben, paranoiában és az ismeretlentől való félelemben gyarapodik, miközben a szellemek kiszámíthatatlan viselkedése minden körben friss érzést kelt.

De természetesen egyetlen játék sem nélkülözheti a hibákat, és az Early Access indie cím sem kivétel.

Először is nem tehetek mást, mint megemlíteni minden Early Access játék rossz oldalát – a hibákat. Míg Phasmophobia nem olyan borzasztóan bugos, mint néhány más játék, amit meg tudnék nevezni, időnként találkozni fogsz a szokásos problémákkal: véletlenszerű helyeken elakad, a berendezés nem működik rendeltetésszerűen, a hangfelismerés nem működik, a szellemek nem a leírásuknak megfelelően működnek, elakad a betöltő képernyőn stb.

Összességében elmondható, hogy a legtöbb hiba nem tönkreteszi a játékot, de időnként tönkretehetik a merítést, vagy elveszíthetik néhány drága felszerelést, de ez az, amit később ki kell javítani.

Most a fő probléma, amivel foglalkozom Phasmophobia a benne rejlő monotonitás lehetősége. Igen, ez egy friss és innovatív játék, de jelenleg tartalmilag nem nyújt sokat, és pontosan a szellemek procedurálisan generált viselkedésére támaszkodik, hogy vonzó maradjon.

Igen, az elején abszolút döbbenetes, amikor a játékról és annak mechanikájáról tanulsz, de ahogy az lenni szokott a horrorjátékoknál, amint rájön a dolog, és megnézi, mit kínál, kifejleszt egy meglehetősen képletes megközelítés minden küldetéshez, és a játék nagyon gyorsan elveszítheti varázsát.

Ahogy fentebb említettük, a drága felszerelés elvesztésének lehetősége és a szellemek kiszámíthatatlan viselkedése egyaránt nagyban hozzájárul Phasmophobia 's visszajátszási értéke, de égetően több térképre van szüksége, egyes felszereléseket újra kell egyensúlyozni, és esetleg további szellemtípusokat is használhat, hogy extra változatosságot biztosítson.

Phasmophobia játékmenet

A hibajavításokon és a további tartalom iránti igényen kívül a játék határozottan alkalmazhat némi általános csiszolást is.

Például egyes menük egy kicsit intuitívabbak és informatívabbak lehetnek, a játékosoknak képesnek kell lenniük egyedi felszerelés-kitöltések létrehozására anélkül, hogy minden játék előtt manuálisan kellene hozzáadniuk további elemeket, és ki kell tudniuk választani a térképet és a kívánt nehézségi szintet. ahelyett, hogy több, véletlenszerűen generált lehetőség közül kellene választani, és bizonyos kamerák kiválasztása anélkül, hogy mindegyiken végig kellene lépni, Isten áldása lenne a nagyobb térképek számára.

Valami, amit úgy érzem, nagyon hozzá kell adni a játékhoz, az az, hogy a leltárhelyeket a gyorsbillentyűkhöz kell kötni, ahelyett, hogy az egérgörgővel vagy a Q billentyűvel kellene végigpörgetni őket. Persze a készletben egyszerre csak három elem fér el, de néha gyorsan kell váltani egy adott cikkre, és ha vállra szerelt zseblámpát használunk, véletlenül rákapcsolva kikapcsolja, és teljesen készen marad. sötétség, ami sok zűrzavarhoz vezethet.

Végül, a modelleken és az animációkon is lehetne némi fejlesztés – ez duplán megfelel a kill animációknak, mivel nagyon letaglózóak és elmerülhetnek a tanúi, és nyilvánvalóan az ellenkező hatást kellene elérniük. A horrorjátékot semmi sem teszi kevésbé ijesztővé, mint amikor a buggyos rongybabák kiakadnak, és emlékeztetnek arra, hogy ez az egész egy játék.

De persze, ahogy már többször hangsúlyoztam, ez van egy Early Access játék, és minden bizonnyal még több tartalom fog megjelenni, amint az a nyilvánosságtól is látható Phasmophobia útiterv a Trellón. Új térképek és új berendezések vannak készülőben, valamint néhány új funkció, újraegyensúlyozás és hibajavítások.

Az utolsó szó

Tehát összességében Phasmophobia semmiképpen sem tökéletes játék. Mivel azonban egy 14 dolláros Early Access indie játék, több mint megéri a kért árat, ha rajong a horror játékokért és a szellemvadászatért, különösen, ha vannak barátai, akikkel játszhat vele.

A játék sorsa nagymértékben attól függ, hogyan kezelik a jövőbeni frissítéseket, vagyis ha a Kinetic Gamesnek sikerül több tartalmat hozzáadnia a játékosbázis elköteleződéséhez, úgy érzem, hogy Phasmophobia könnyen minden idők egyik legjobb horrorjátékává fejlődhet, akár VR, akár nem.

Nem ritka, hogy a többszereplős játékok – különösen az indie játékok – megtorpannak, és mintegy kifulladnak, amint elmúlik öt perc hírnév, és a reflektorfény a fizetőkkel együtt a következő vírusslágerre kerül.

Ennek ellenére optimisták vagyunk ebben Phasmophobia még nem éri el teljes potenciálját, különösen az eddig kapott támogatás mellett, és kíváncsian várjuk, hogyan fog kinézni a sorban.

Ezek is tetszhetnek neked