Legfontosabb Szerencsejáték Phasmophobia szellemtípusok és bizonyítékok magyarázata

Phasmophobia szellemtípusok és bizonyítékok magyarázata

Itt található a végső útmutató a Phasmophobia szellemtípusairól és arról, hogyan kapcsolódnak a bizonyítékokhoz. Nem könnyű, de ez a legjobb áttekintés.

ÁltalSamuel Stewart 2021. július 1 Phasmophobia szellemtípusok és bizonyítékok

A Phasmophobia egy sikeres kooperatív horrorjáték, amelyben akár négy játékos is elvállalja a szellemvadász csapat szerepét, akiknek feladata szellemek felkutatása és azonosítása több kísérteties helyen, és ez ritkán könnyű feladat.

Jelenleg a Phasmophobia összesen 14 fajta szellem , mindegyiknek megvannak a maga egyedi erősségei, gyengeségei, és egy sor bizonyítékot hagy maga után, amelyek alapján a játékosok azonosíthatják, és ebben az útmutatóban mindezt áttekintjük.

SzellemBizonyítékErőGyengeség
Szellem – Ujjlenyomat
– Szellemírás
– Spirit Box
Egyik semA Smudge Sticks kétszer annyi ideig hatékony
Wraith – Ujjlenyomat
– Spirit Box
– Fagyponti hőmérsékletek
Zárt ajtókon át tud közlekedni, nem hallható lépteket, teleportálhat a játékosokhozA Sóval való interakció megakadályozza őket a támadásban
Fantom – EMF 5. szint
– Fagyponti hőmérsékletek
– Szellemgömbök
Ennek meglátása nagy józanság-csökkenést okozHa fényképet készít róla, az ideiglenesen eltűnik
Kopogó szellem – Ujjlenyomat
– Spirit Box
– Szellemgömbök
Sok tárgyat érinthet egyszerreÜres szobákban hatástalan
Árnyék – Szellemírás
– EMF 5. szint
– Szellemgömbök
Nem lép interakcióba embercsoportokkalNem fog embercsoportokra vadászni
Revenant – Ujjlenyomat
– Szellemírás
– EMF 5. szint
Vadászat közben gyorsan mozog, vadászat közben célpontot tud váltaniLassan mozog, amikor a célpont rejtőzik
Banshee – Ujjlenyomat
– EMF 5. szint
– Fagyponti hőmérsékletek
Egyedülálló játékos vadászatára fog összpontosítaniÉrzékenyebb a feszületre
Jinn – EMF 5. szint
– Spirit Box
– Szellemgömbök
Gyorsabban utazik, ha a célpontja távolabb van a céltólAz áramellátás kikapcsolása letiltja a speciális képességét
Nagy – Spirit Box
– Fagyponti hőmérsékletek
– Szellemgömbök
Sötétben agresszívebbA lámpák felkapcsolása csökkenti az agressziót
Démon – Szellemírás
– Spirit Box
– Fagyponti hőmérsékletek
Erősen agresszívAz Ouija tábla használata nem fogja elveszíteni a józanságot
Ők – Szellemírás
– EMF 5. szint
– Spirit Box
Aktívabb, ha emberek vannak a közelbenA területi viselkedés megkönnyítheti az azonosításukat
Yurei – Szellemírás
– Szellemgömbök
– Fagyponti hőmérsékletek
Nagyobb passzív Sanity lefolyóA Smudge Sticks hatására a kedvenc szobájukhoz tapadnak
Szellemek – Ujjlenyomatok
– Szellemgömbök
– Szellemírás
Gyors mozgás hideg területekenLassú mozgás meleg helyeken
Yokai – Spirit Box
– Szellemgömbök
– Szellemírás
Agresszívebbé tette a közelben beszélgető emberekNem hall hangokat nagy távolságból vadászat közben

TartalomjegyzékElőadás

Hogyan találjunk bizonyítékot

A hatféle bizonyíték mindegyike számos módon kimutatható, amelyeket alább talál. Ne feledje, hogy a szellemek nem feltétlenül hagynak azonnal mindenféle bizonyítékot maga mögött, és csak az idő múlásával és aktívabbá válásával teszik ezt.

Phasmophobia Spirit Box

Spirit Box

A szellemek által hátrahagyott bizonyítékok egyik leggyakoribb típusa, hogy szóban kommunikálnak a játékossal egy Spirit Boxon keresztül. Ez az a kis kézi rádió, amelyen a szellem beszél, ha kérdéseket tesz fel, bár néha önállóan beszél, anélkül, hogy felszólítaná.

Ahhoz, hogy a Spirit Box működjön, le kell kapcsolni a lámpákat, és a szellemnek viszonylag közel kell lennie a lejátszóhoz. Sőt, néhány szellem csak akkor válaszol, ha a játékos egyedül van a szobában. A szellem a Spirit Boxon keresztül is beszélhet, ha be van kapcsolva és a földön hagyja.

Phasmophobia EMF 5. szint

EMF 5. szint

Amikor szellemtevékenység van a közelben (vagy ha ott van volt közelmúltban), az EMF-olvasó a tevékenység intenzitásától és típusától függően különböző szinteken (2-5) világít és sípol. A Spirit Boxhoz hasonlóan az EMF-olvasó is működik, ha a földre helyezi.

Az 5-ös szintű leolvasást a szellem jelenlétében találják meg, általában a szellem kedvenc szobájának közelében vagy annak közelében, bár előfordulhat, hogy nem jelentkezik azonnal, és meg kell várnia, amíg aktívabbá válik, vagy egyszerűen provokálnia kell.

Szellem írókönyv

Szellemírás

A Ghost Writing Book segítségével összegyűjtött szellemírás egyszerűen összegyűjthető, ha a könyvet a szellem szobájában hagyjuk. Amit a szellem ír (vagy rajzol) a könyvben, az véletlenszerű, és nem utal a szellem típusára. Mint korábban, előfordulhat, hogy egy szellem nem lép azonnal kapcsolatba a könyvvel, és időnek kell eltelnie, mielőtt aktívabbá válik.

Szellemgömbök

Szellemgömbök

A szellemgömbök kicsi, lebegő fehér gömbök, amelyek egy szellem jelenlétét jelzik, és láthatóak a sötétben, ha videokamerán, fejre szerelhető kamerán vagy a nagyobb térképek valamelyik megfigyelő kameráján keresztül nézzük.

Mint ilyenek, a szellemgömbök könnyen észrevehetők a szellem szobájában vagy annak közelében, de ha a szellem egy nagyobb helyen bolyong, a megfigyelő kamerák segítségével elkaphatja ezt a nyomot.

Phasmophobia Fagypontok

Fagyponti hőmérsékletek

Szellem jelenlétében a hőmérséklet mindig leesik, különösen a szobájában, bár a játék során időbe telik, amíg a szellemterem lehűl. Ráadásul az összes szoba lehűl, ha kikapcsolják az áramot, ami további kihívást jelent a kikapcsolással kezdődő professzionális nehézségeknél.

Sőt, míg a hőmérő nagyon hasznos eszköz az átlagosnál alacsonyabb hőmérsékletű helyiségek megkereséséhez, a fagypont könnyen észlelhető pusztán annak köszönhetően, hogy a játékos lehelete látható lesz.

Phasmophobia Ujjlenyomatok

Ujjlenyomatok

Az ujjlenyomatok jelenleg a legritkábban elterjedt bizonyítékok, amelyeket UV-lámpa vagy izzópálca segítségével lehet kimutatni. Az ujjlenyomatok és a kézlenyomatok általában olyan tárgyak körül találhatók, amelyekkel a szellem kölcsönhatásba lép.

Ne feledje azonban, hogy bár minden szellem kölcsönhatásba lép a tárgyakkal, nem mindegyik hagy ujjlenyomatot. Sőt, a szellemek, hogy csináld ujjlenyomatot hagyni nem mindig hagyja ezt meg egy tárggyal való interakció után.

Szellemtípusok

Az alábbiakban közelebbről megvizsgáljuk az összes fent felsorolt ​​szellemtípust és képességeiket.

Fontos szem előtt tartani, hogy a szellemek személyisége mindig véletlenszerű, ami azt jelenti, hogy nehéz lehet azonosítani őket pusztán a viselkedés alapján. Például a Shades mindig félénk, és nem lép interakcióba a játékosokkal, ha egynél több személy tartózkodik a szobában, de bármilyen más szellem is félénk lehet. Alternatív megoldásként egy Szellem könnyen vetekedhet egy démonnal az agresszivitás tekintetében, egy kanca vagy egy oni lehet szokatlanul passzív, stb.

Sőt, a szellem modellje is randomizált, és jelenleg összesen 11 modell van a játékban. Ez azt jelenti, hogy ha egy szellem megnyilvánul, nem lehet pusztán a megjelenés alapján azonosítani.

Tehát, hacsak a játékosoknak nem sikerül korán azonosítaniuk egy szellemet annak határozott erősségei és gyengeségei alapján, valószínűleg nem jó ötlet addig találgatni, hogy milyen típusú kísértetekkel van dolgunk, amíg nincs legalább két bizonyítékunk.

Ha ez kimarad az útból, kezdjük!

Szellem

A szellemek valószínűleg a legkevésbé megfélemlítő szellem a játékban, legalábbis papíron. Nincsenek kiemelkedő erősségeik, de ez valójában megnehezítheti azonosításukat, ha a játékosok nem gyűjtötték össze mindhárom nyomot. Ezenkívül könnyen alábecsülhetővé is teszi őket, ezért ne feledje, hogy ugyanolyan agresszívek és halálosak lehetnek, mint bármely más szellem.

Szerencsére a Smudge Sticks távol tarthatja a Spirits-et, mivel kétszer olyan sokáig hatékonyak. Ugyanis 180 másodpercig tudják megakadályozni a Spirit vadászatát, szemben a többi szellemtípus szokásos 90 másodpercével. Vegye figyelembe, hogy a Smudge Sticks nem állítja meg a már megkezdett vadászatot, bár egy szellem rövid időre abbahagyhatja a játékos üldözését, és vesz néhány értékes másodpercet, hogy elbújhasson.

Wraith

A lidércek a trükkösebb szellemek közé tartoznak. Tudnak repülni, ami azt jelenti, hogy potenciálisan vadászhatnak anélkül, hogy hallható lépteket okoznának, így sokkal nehezebb elrejteni és nyomon követni őket. Mintha ez nem lenne elég rossz, azonnal mozoghatnak azáltal, hogy közvetlenül egy adott játékoshoz teleportálnak, és EMF-aktivitást okoznak.

A másik oldalon, ha egy lidérc kölcsönhatásba lép egy halom sóval, azonnal abbahagyja a vadászatot, bár ezt követően valószínűleg agresszívebbé válik. Összességében jó ötlet sóhalmokat elhelyezni a kulcsfontosságú fojtópontokon, hogy a lidércvadászatot megszakíthassuk, amikor elindul, vagy hogy feszülettel vagy foltrudakkal távol tartsuk.

Fantom

A fantomok egy trükkös szellemtípus, amely szeretnek megnyilvánulni a játékosok előtt, és a Phantomra nézve gyorsabban kiürül a józanság, mint más szellemek esetében. Ez vonatkozik mind a vadászatra, mind a vadászaton kívül megjelenő, rendszeres, ártalmatlan jelenésekre. Ha azonban a Fényképezőgéppel fényképet készít egy Fantomról, az azonnal eltűnik.

Összességében fontos, hogy a józansági szintet magasan tartsuk a lámpák égve tartásával és szükség esetén Sanity Pills használatával, mivel ez segít kordában tartani a szellem agresszióját. A kép elkészítése után azonnal eltűnő szellem azonban jó jele lehet annak, hogy fantommal van dolgod.

Kopogó szellem

Míg minden szellem kölcsönhatásba léphet a környezeti objektumokkal, a poltergeisták az egyetlenek, akik egyszerre nagy számú objektumra képesek hatni. Ezen túlmenően, amikor egy Poltergeist interakcióba lép egy tárggyal, az esemény kimerítheti a játékos józan eszét, még akkor is, ha nem közvetlenül nézik, így a Poltergeist lassan elpusztítja a játékosok józan eszét anélkül, hogy tudnák róla.

A Poltergeist környezeti objektumokra való támaszkodása azonban azt is jelenti, hogy nem túl hatékonyak az üres helyiségekben. Ugyanígy, egyedi tevékenységük miatt meglehetősen könnyen azonosíthatók őket korán, így ha az üres szobákhoz ragaszkodnak, nehezebb lehet azonosítani őket.

Árnyék

Bár bármilyen típusú szellem lehet félénk, és nem hajlandó kapcsolatba lépni a játékosokkal, ha egynél több ember van vele a szobában, ez mindig érvényes Shadesre. Emiatt nehezebb lehet korán felismerni őket, mivel a játékosok általában összetartanak a morál fokozása és a biztonságérzet fenntartása érdekében.

Ám bár a csoportok biztonsága csak illúzió, ha más típusú szellemekről van szó, ez egészen biztosan igaz a Shades-re is, mivel nem vadásznak majd csoportosan élőkre, hanem magányos célpontokat keresnek, hogy kiszedjenek.

Emiatt könnyű biztonságban maradni, amikor egy árnyékkal foglalkozik, de nehezebb lehet megtalálni és azonosítani, ha a játékosok nem válnak szét. Ez különösen problémássá teheti őket a nagyobb térképeken, különösen akkor, ha a játékosok később úgy döntenek, hogy szétválnak, ahogy józanságuk kimerül és a szellemaktivitás nő.

Revenant

A Revenants rendkívül agresszív szellemek, amelyeket gyakorlatilag lehetetlen lehagyni, és más szellemekkel ellentétben vadászat közben célpontot is tudnak váltani. Ha azonban a célpontja nincs szem elől, a Revenant sokkal lassabban mozog, és új áldozatot keresve vándorol.

Ennek ellenére senki sincs biztonságban, amikor egy Revenant vadászni kezd, és mivel könnyen utoléri a játékosokat, kulcsfontosságú, hogy mielőbb találjunk egy jó búvóhelyet, és próbáljuk meg elkerülni a vadászatot egy feszület segítségével. vagy Smudge Sticks.

Banshee

Ellentétben a válogatás nélkül támadó Revenanttal, a Banshee egyetlen játékosra összpontosít, és mindig ezt a játékost veszi célba minden alkalommal, amikor vadászik, amíg meg nem öli, majd új célpontot választ. Azonban úgy fog vadászni, mint egy normál szellem, ha fő célpontja az épületen kívül van.

Nem csak ez, hanem a Banshee-k teleportálhatnak célpontjuk helyére, és nem sokkal ezután vadászni kezdhetnek, ami különösen nagy kihívást jelent számukra. Ráadásul a látótávolság blokkolók nem segítik a megcélzott játékost elrejtőzni a Banshee elől, ami szintén komoly probléma a kis, szűk térképeken, ahol meglehetősen nehéz lehagyni a szellemet.

A jó oldala pedig az is, hogy könnyebb megakadályozni a feszülettel való vadászatot, mivel a hatótávolsága 3 méterről 5 méterre nőtt, ami hasznos, mivel a Banshees könnyebben manőverezhet a feszületek körül teleportáló képességüknek köszönhetően.

Összességében a Banshees az egyik legveszélyesebb kísértet a játékban, de agresszivitásuk és egyetlen játékosra való ragaszkodásuk segíthet a korai felismerésben – a hirtelen induló vadászatok, miközben mindenki józansága még mindig magas, határozott jele annak, hogy a játékosok egy Banshee.

Jinn

A Jinn egy meglehetősen egyszerű típusú szellem, amely gyakrabban lép interakcióba az elektronikával, mint más szellemek, és amíg az épületben be van kapcsolva az áramellátás, sokkal gyorsabban tud a cél felé haladni, és időnként észlelhetetlen impulzust okoz, amely 25%-kal csökkenti a hozzá közel állók józan eszét.

Ahogy az várható volt, a dzsinnek fő gyengesége abban rejlik, hogy az áramellátás kikapcsolásával a különleges képességei is kikapcsolódnak. Tehát bármilyen ellentmondásosnak tűnik is, a játékosok nagyobb biztonságban vannak a dzsinnek kísértetében, ha kialszik a lámpa.

Nagy

A Jinnnel ellentétben a Kanca a sötétben virágzik, és általában megpróbálja lekapcsolni a lámpákat vagy kioldani a biztosítékot, hogy az egész épületet sötétbe borítsa. Sötét területeken agresszívebbek, jól megvilágított területeken kevésbé agresszívak.

Emiatt a biztonság és a Kanca távoltartása érdekében fontos, hogy a gyakran látogatott területeket megvilágítsuk, legyen szó elektronikai eszközökről vagy gyertyákról, hogy csökkentsük a vadászat előfordulásának esélyét. Természetesen az is fontos, hogy szem előtt tartsuk a biztosítékdoboz helyét, és ha lehetséges, a játékosok közel maradjanak hozzá, ha a kanca úgy dönt, hogy kibillent.

Démon

A démonok a Phasmophobia legfenyegetőbb szellemei közé tartoznak, mivel jelenleg ők a legagresszívebb típus a játékban. Korábban kezdenek el vadászni, mint bármely más szellemtípus (a túl agresszív Banshee-k kivételt képeznek), és gyakrabban fognak vadászni, ami abszolút rémálommá teszi őket nagyobb térképeken és nagyobb nehézségek esetén, ahol hatékonyan rákényszeríthetik a játékosokat, több időt töltenek bujkálással, mint nyomozással.

Az Ouija táblák azonban használhatók a démonok azonosítására anélkül, hogy a szokásos veszélybe kerülne, hogy károsítsák a játékosok józan eszét, így jó adag szerencsével, azaz ha a tábla megjelenik, a játékosoknak sikerül megtalálniuk, és harag nélkül felteszik kérdéseiket. a Démon, sokkal könnyebben tudják majd azonosítani.

Ők

Az onik nagyon ellenséges szellemek, bár nem feltétlenül agresszívek, mivel nem hajlamosak intenzív, gyakori vadászatra, mint a démonok vagy a kancák. Inkább akkor válnak nagyon aktívvá, amikor egy játékossal egy szobában találják magukat (különösen, ha több játékosról van szó), nagy sebességgel tárgyakat dobálnak, ajtókat csapnak be stb. Mindezek a tevékenységek egy tisztességes darabot kihozhatnak a játékos józanságából. és eléggé demoralizáló is lehet.

Mindazonáltal ezek a hirtelen feltörések árulkodó jelek, amelyek alapján az Oni viszonylag könnyen azonosítható már korán, bár könnyen összetéveszthetők egy poltergeisttel vagy dzsinnekkel is, mivel azok hajlamosak kölcsönhatásba lépni a környezettel. nagy területiségűek.

Yurei

A Yurei egy másik veszélyes szellem, bár nem az egyenes agresszivitása miatt, hanem azért, mert képes kiszívni a játékosok józan eszét a normál sebesség kétszeresével, hasonlóan a Phantomhoz. Sőt, ez különösen problémás a vadászat során, mivel ha vadászat közben a Yurei 10 méteres körzetében tartózkodik, az gyorsan elronthatja a játékos józan eszét.

A Spirithez hasonlóan azonban sebezhetőbb a Smudge Sticks-szel szemben. Ezek megakadályozzák, hogy a szokásos 90 másodperces periódusban vadászhasson, de a kedvenc szobájába is bezárják, ami segíthet a játékosoknak stabilabban tartani a józansági szintjüket, miközben teljesítik az opcionális célokat, és segíthet meghatározni a szellemszoba helyét.

Szellemek

A játékhoz 2021 júniusában hozzáadott két új szellemtípus egyike, a Hantu egy érdekes új szellem, amelynek képességei az épületen belüli hőmérséklet köré összpontosulnak.

Ugyanis a Hantu gyorsabban mozog a hideg területeken, míg lassabban mozog a melegeken. Ez azt jelenti, hogy a játékosok érdeke, hogy a játék során bekapcsolva maradjanak, különösen a nagyobb, nyitott térképeken, amelyeken kevés búvóhely van, és ahol a szellem leküzdése a legjobb esély a túlélésre.

Yokai

A 2021. júniusi frissítésben hozzáadott második szellem a Yokai, és ez különösen érzékeny a játékosok hangjára, így egy kis rémálom lehet a csevegő játékosok számára.

Pontosabban, a Yokai agresszívebbé válik, amikor az emberek a közelében beszélnek, és különösen érzékeny a hangokra vadászat közben, bár az a sugár, amelyen belül ténylegesen hallja a játékosok beszélgetését a vadászat során, kisebb, mint a többi szellemé.

Összességében, bár önmagában nem olyan megfélemlítő vagy veszélyes, mint néhány más szellem, egy Yokai jelenléte arra készteti a játékosokat, hogy minimálisra csökkentsék a csevegést.

Következtetés

És ez az összes szellemtípus, amivel eddig találkozhat a Phasmophobiában! Feltételezhető, hogy a fejlesztés előrehaladtával a későbbiekben további szellemtípusok kerülnek hozzáadásra, és a játékban már szereplő szellemek viselkedése még tovább változhat, ezért ezt a cikket folyamatosan frissítjük az új információkkal, mint új funkciókkal. kiszabadulnak.

Addig is elolvashatja P hasmophobia felszerelési útmutató és a teljes értékelés a játékról !

Ezek is tetszhetnek neked