Playstation 5 vs. Xbox Series X – melyiket vegye meg?

A PlayStation 5 és az Xbox Series X is idén érkezik. De melyiket érdemes venni? Ez a végső útmutató segít megválaszolni ezt.

ÁltalSamuel Stewart 2021. január 4 Playstation 5 vs. Xbox Series XElőző

Sony PlayStation 5

playstation 5
 • 4K sugárkövető grafika
 • Visszafelé kompatibilitás
 • Gyors SSD tárhely
Lásd Ár

Microsoft Xbox Series X

Microsoft Xbox Series X
 • 4K sugárkövető grafika
 • A legjobb visszafelé kompatibilitás
 • Gyors SSD tárhely
Lásd Ár Következő

Úgy tűnik, csak tegnap jelent meg a PlayStation 4 és az Xbox One, és máris az hogy újra az évtized ideje – új konzolok jelennek meg, és nyomukban óhatatlanul felmerül a kérdés: a kettő közül melyiket (vagy inkább a négy közül melyiket) vegyed meg?

Ebben az útmutatóban áttekintjük a közelgő konzolok előnyeit és hátrányait. Tehát, ha a kerítésen áll, és nem biztos abban, hogy a kettő közül melyiket vegye meg, olvassa el!

TartalomjegyzékElőadás

Tervezés

Playstation 5 vs Xbox Series X Design

A Sony és a Microsoft is bemutatta készülő konzolját, és a tervezési filozófiák kissé eltérnek a korábbiaktól.

A Xbox Series X Ez volt az első, amely bemutatásra került, egyszerű fekete külsővel, impozáns téglalap alakú kerettel, amely sokkal inkább egy PC-toronyra emlékeztet, mint ahogyan azt a legtöbb ember egy konzoltól várná. Egyszerű, de hatékony, és kiemeli tőle a konzolt, és valószínű, hogy a Microsoft pontosan erre törekedett.

A Microsoft is bemutatta a Xbox Series S , az új konzol megfizethetőbb változata, amely a következő generációs élményt kívánja elhozni azok számára, akik szűkös költségvetéssel rendelkeznek. A Series X-el ellentétben sokkal karcsúbb, és inkább az Xbox One konzolok egyikére hasonlít, igaz, kéttónusú kialakítással.

Összefüggő: Xbox Series X vs Xbox Series S – Melyiket válasszam?

Eközben a tervezés a PlayStation 5 egy kicsit több, és mondanom sem kell, hogy ez egy kicsit megosztó. A Sony futurisztikusabb megközelítést alkalmazott új konzoljának megtervezésekor, és az Xbox Series X éles éleivel ellentétben ívelt testtel és kéttónusú fekete-fehér külsővel büszkélkedhet. Ez csak az új kéttónusú dizájnját tekintve várható volt DualSense vezérlő, amely körülbelül két hónappal maga a konzol előtt jelent meg.

A szokásos PlayStation 5 konzol mellett a Sony egy pénztárcabarátabb lehetőséget is kínál – a PlayStation 5 Digital Editiont. A konzolnak ez a verziója megegyezik a standard verzióval, a 4K UHD Blu-ray meghajtót leszámítva.

Playstation 5 vs. Xbox Series X Dual Sense Controller

A legtöbb promóciós anyagban mind a négy konzol függőleges helyzetben szerepelt, de mindkettő vízszintesen is elhelyezhető, így teljes mértékben a felhasználón múlik, hogyan állítja be.

Érdemes megjegyezni, hogy a PlayStation 5 és az Xbox Series X meglehetősen nagyok elődeikhez képest, és hogy a PlayStation 5 valójában észrevehetően nagyobb lesz, mint az Xbox Series X, annak ellenére, hogy a Sony és a Microsoft tervezési filozófiája a PlayStation 5-öt karcsúbbnak és még jobban kinézővé teszi. első pillantásra elegáns.

Playstation 5 vs Xbox Series X lemezmeghajtó

Végső soron a felhasználón múlik, hogy a két konzol közül melyik néz ki jobban. Lehet, hogy a PlayStation 5-öt egy kicsit túlzásnak találja, és az Xbox Series X letisztult külsejét részesíti előnyben, vagy talán tényleg szereti a futurisztikus kéttónusú hangulatot, és ehelyett az Xboxot túl nyájasnak és (ironikus módon) túl dobozosnak találja. Alternatív megoldásként lehet, hogy mindkettőt szereted, vagy mindkettőt utálod – ez teljesen szubjektív.

Műszaki adatok és teljesítmény

Playstation 5 vs Xbox Series X Specifikációk és teljesítmény

Ezután vessünk egy pillantást a kulcsfontosságú hardverspecifikációkra, és nézzük meg, hogyan teljesítenek a konzolok a nyers hardverteljesítmény tekintetében.

PlayStation 5 PlayStation 5 Digital Edition Xbox Series X Xbox Series S
CPU Egyedi Zen 2 CPU
8 magos, 3,5 GHz
Egyedi Zen 2 CPU 8 magos, 3,5 GHzEgyedi Zen 2 CPU 8 magos, 3,8 GHzEgyedi Zen 2 CPU 8 magos, 3,6 GHz
GPU Egyedi RDNA 2 GPU
(10,28 TFLOPS, 36 CU, 2,23 GHz)
Egyedi RDNA 2 GPU
(10,28 TFLOPS, 36 CU, 2,23 GHz)
Egyedi RDNA 2 GPU (12 TFLOPS, 52 CU, 1,825 GHz)Egyedi RDNA 2 GPU (4 TFLOPS, 20 CU, 1,565 GHz)
RAM 16 GB GDDR616 GB GDDR616 GB GDDR610 GB GDDR6
Tárolás 825 GB-os egyedi NVMe SSD825 GB-os egyedi NVMe SSD1TB NVMe SSD512 GB NVMe SSD
Optikai meghajtó 4K UHD Blu-rayN/A4K UHD Blu-rayN/A

Tehát, amint a fenti táblázatból látható, a PlayStation 5 és az Xbox Series X meglehetősen egyenletesen illeszkedik. Mind a négy konzol ugyanazt az egyedi Zen 2 CPU-t fogja használni, néhány kisebb eltéréssel az órajelben.

A GPU fronton mind a négy konzol ugyanazon az RDNA2 AMD architektúrán alapuló GPU-t használ majd. A specifikációk alapján azonban az Xbox Series X a csapat legerősebb konzolja.

De mint tudjuk, a papíron szereplő specifikációk aligha alkalmasak a tényleges teljesítmény becslésére. A gyakorlatban alig vagy egyáltalán nincs különbség a teljesítmény vagy a grafikai hűség tekintetében.

Az optimalizálás természetesen játékonként változik, így a teljesítmény is óhatatlanul változik. Bár mindkét konzol natív 4K-ban futtatja a játékokat, egyes játékok stabilan 60 FPS-en futnak, de vannak olyanok is, amelyek 30 FPS-re korlátozódnak.

Playstation 5 vs Xbox Series X AMD RDNA 2 Gpu

Ami az Xbox Series S-t illeti, a hardvere nem annyira lenyűgöző, mint a Series X, és 4K helyett 1440p-ben jeleníti meg a játékokat. Ha egy 4K-s kijelzőre csatlakoztatjuk, a kimenet 4K-ra skálázódik fel, ami nem néz ki olyan jól, mint a natív 4K, különösen, ha közelebbről megnézzük a kép textúráját vagy finomabb részleteit.

Ami a teljesítményt illeti, az is játékonként változik. Egyes játékok, amelyek 60 FPS-sel futnak a Series X-en, 30 FPS-re korlátozódnak a Series S-ben, mások viszont nem. Ahogy fentebb említettük, az optimalizálás és a hardverkövetelmények játékonként változnak, így ebben a témában nem tudunk általánosítani.

Playstation 5 vs Xbox Series X GPU

Mindenesetre az összes konzol kipipál két fontos négyzetet sugárkövetés és SSD tárhely .

Az AMD végre hozzáteszi valós idejű sugárkövetés támogassa arzenáljukat a RDNS 2 GPU-k, és ez rendkívül valósághű tükröződést és megvilágítást hoz majd az új konzolokon. Remélhetőleg a fejlesztők megpróbálják teljes mértékben kihasználni ezt a funkciót most, hogy az általánossá válik.

Ráadásul azzal szilárdtestalapú meghajtók Az elmúlt néhány évben egyre megfizethetőbbé vált, csak várható volt, hogy a Sony és a Microsoft is beépíti ezeket az új konzoljaiba. PC-n, SSD-k sokkal gyorsabb rendszerindítási és betöltési időt képesek biztosítani, mint hagyományos HDD-k , de az SSD-k előnyei még nyilvánvalóbbá válnak most, hogy a fejlesztők a képességeik teljes kihasználására koncentrálhatnak.

PlayStation 5 DualSense kontroller

Ha már a hardvernél tartunk, meg kell említenünk a vezérlőket is. Már összehasonlítottuk az új Xbox Series X és DualSense kontrollereket a külön cikk , de itt összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

Először is, mindkét kontrollernek meglehetősen hasonló az általános formája, mivel a DualSense az Xbox kontrollerek ergonomikusabb kialakítása felé halad, és távolodik a DualShock hagyományos esztétikájától.

Tervezési szempontból az Xbox Series X kontroller első ránézésre szinte megkülönböztethetetlen elődjétől, és a Microsoft nyilvánvalóan nem próbál megjavítani valamit, ami nem romlott el, de néhány fejlesztést bevezet. A legfigyelemreméltóbb, hogy a D-padot újratervezték, és most egy homorú tányérral rendelkezik, amely hasonló ahhoz, amit a Xbox One Elite kontroller , ezzel kijavítva az egyik fő problémánkat, amelyek a szabványos Xbox One vezérlővel kapcsolatban merültek fel.

Eközben a Sony sarkában az új DualSense vezérlőben a legszembetűnőbb pont a kialakítása. Ahogy már korábban is említettük, a kéttónusú fekete-fehér külső azt sugallta, hogy maga a konzol is hasonló tervezési filozófiát fog követni, és nem mindenki (köztük mi is) volt túlságosan fogékony a változásra.

XBOX sorozatú X vezérlő

Ami a funkciókészletet illeti, mindkét vezérlő rendkívül ergonomikus adaptív triggerrel rendelkezik haptikus visszacsatolással, de ha erről beszélünk, akkor magától értetődik, hogy a haptika a DualSense specialitása. Végtére is, a vezérlő fejlett haptikus visszacsatolása az, ami a vezérlő márkaváltása mögött áll, és sokkal magával ragadóbb élményt nyújt, mint a hagyományos dübörgés.

Sőt, a DualSense még néhány olyan funkcióval rendelkezik, amelyek hiányoznak az új Xbox vezérlőből, beleértve a giroszkópot és a beépített mikrofont a beépített hangszóróval együtt, így a Sony vezérlője előnyt jelent az általános funkciókészlethez képest. érdekelt.

PlayStation 5 DualSense kontroller mögött

Azonban az a terület, ahol az Xbox-vezérlő potenciálisan jobban teljesít, az az akkumulátor élettartama. Az elődeikhez hasonlóan a DualSense is beépített újratölthető akkumulátorral rendelkezik, míg az Xbox Series X kontroller elemei a felhasználó által cserélhetők lesznek.

Sőt, érdemes megjegyezni, hogy az Xbox Series X kontrollert elődjéhez hasonlóan natívan támogatja a Windows, így problémamentes plug-and-play kompatibilitást biztosít a PC-vel. Másrészt, hasonlóan a DualShock 4-hez, a DualSense natívan nem támogatott Windows rendszeren, és Steam vagy harmadik féltől származó szoftverre van szüksége a működéséhez.

Játékok

Playstation 5 vs Xbox Series X játékok

Az egyik fő ok, amiért a PlayStation 4 végül sokkal népszerűbb lett, mint az Xbox One, többek között az első féltől származó exkluzív játékok kiváló könyvtára volt, köztük olyan címek, mint a Bloodborne, a Horizon Zero Dawn, a God of War (2018). , Marvel's Spider-Man és még sok más.

A Microsoft természetesen jegyzeteket készített, és ezúttal gondoskodnak arról, hogy az Xbox Series X olyan exkluzív játékokat tartalmazzon, amelyek nem lesznek elérhetők a PlayStation-en. Eddig néhány figyelemre méltó cím, amelyet láttunk:

  Senua’s Saga: Hellblade 2,a Hellblade: Senua’s Sacrifice című kiváló, narratíva-központú akció-kalandjáték folytatása.Megvetés,egy FPS horror játék művészeti stílusával, amelyet erősen H. R. Giger munkái ihlettek.Halo Infinite,egy újabb bejegyzés a Microsoft egyik legrégebbi és legnépszerűbb IP-címében.

Most érdemes megjegyezni, hogy néhány Xbox Series X játék Xbox One-on is játszható lesz, miközben nagyjából mindegyik megjelenik Windowsra is. Ennek ellenére az Xbox exkluzív játékokat nem az a tény teszi exkluzívvá, hogy csak magán a konzolon játszhatók le, hanem az a tény, hogy szokás játszható más konzolokon, például a PlayStation 5-ön.

Eközben néhány figyelemre méltó PlayStation 5 exkluzív, amelyet eddig bejelentettek:

  Horizont Tiltott Nyugat, a csodálatos Horizon Zero Dawn folytatása.Marvel Pókember: Miles Morales– A 2018-as Pókember játék folytatása, Miles Morales főszereplésével.Grand Touring 7– A Sony régóta futó versenysorozatának legújabb számozott bejegyzése.Ratchet and Clank: Rift Apart– Egy gyönyörű akcióplatformer, amely jól kihasználja a PlayStation 5 villámgyors betöltési idejét.Demon’s Souls– A FromSoftware PlayStation 3 exkluzív 2009-es remake-je, amely elindította a Souls sorozatot és a Souls-szerű műfaj egészét.

Természetesen ez nem az összes eddig bejelentett játék, és megtekintheti a közelgő PS5 játékok teljes listáját itt , valamint az Xbox Series X/S is itt .

Fordított kompatibilitás

PS 4.5 megjelenési dátuma

Az egyik gyakran vitatott kérdés a konzolokkal kapcsolatban a visszafelé kompatibilitás kérdése, vagyis hogy a korábbi konzolokra tervezett régebbi játékok játszhatók lesznek-e az új hardveren.

Ezen a területen a Microsoft már évek óta vitathatatlan vezető szerepet tölt be.

Az Xbox 360 kompatibilis volt az eredeti Xbox-ra kiadott játékokkal, míg a Sony csak korlátozott visszafelé kompatibilitást kínált az eredeti PlayStation 3-ban, mielőtt viszonylag gyorsan eltávolította a funkciót a konzol későbbi verzióiból.

Gyorsan előre 2013-ra, az Xbox One kompatibilis volt a legtöbb Xbox 360 játékkal és számos, az eredeti Xbox-ra kiadott játékkal, miközben a PlayStation 4 egyetlen PlayStation 3-ra kiadott játékot sem tudott futtatni, nem kis hála. része elődjének (nem)híresnek Sejt processzor.

És most, a következő konzolgeneráció számára úgy tűnik, hogy a dolgok nem fognak sokat változni. Ugyanis az Xbox Series X lesz a történelem legkompatibilisebb konzolja , amely több ezer játékot támogat az azt megelőző három konzolgenerációból.

Eközben a PlayStation 5 kompatibilis a PlayStation 4 játékok túlnyomó többségével. A korábbi konzolokra kiadott játékokkal azonban nem kompatibilis, ami kár, hogy több mint elég hardveres teljesítménye van a PlayStation 3 emulálásához, nem is beszélve az előtte megjelent konzolokról.

Virtuális valóság

Playstation 5 vs. Xbox Series X Virtual Reality

Következő, ott van az egyik olyan terület, ahol a Microsoftnak eddig nem sikerült kihívnia a Sonyt, és az is virtuális valóság .

elindításával PlayStation VR 2016-ban a PlayStation 4 lett az első VR-támogatással rendelkező konzol. A Sony megerősítette, hogy az eredeti PS VR headset kompatibilis lesz a PlayStation 5-tel, ami azt jelenti, hogy nyilvánvalóan nem áll szándékában egyhamar elhagyni a VR-t, bár az új VR headsetet hivatalosan még nem jelentették be.

Ami az Xbox Series X-et illeti, annak ellenére, hogy hardveres szempontból az erősebb konzol, a lehetséges jövőbeli VR-kompatibilitás kérdéses. Phil Spencer ezt nyilatkozta nem áll szándékában a VR-t a konzolra vinni , de ez a jövőben nagyon megváltozhat.

Mondanunk sem kell, sokan csalódottak, amikor azt látják, hogy az Xbox Series X-ből hiányzik a VR-támogatás, és ez a jelenleg a piacon lévő legerősebb konzol, arról nem is beszélve, hogy a Microsoft már eddig is sokat fektetett Windows vegyes valóság felület.

De a nap végén egy VR headset meglehetősen drága befektetés, még akkor is, ha most sokkal pénztárcabarátabbak, mint néhány évvel ezelőtt, hasonlóan az SSD-khez. Ennek ellenére nem mindenki szereti a VR-t, és sokan látják, hogy ez alig több, mint egy túl drága trükk, de figyelembe véve azt a tényt, hogy a VR-headsetek és a VR-játékok eladásai növekszik, a VR-támogatás mindenképpen plusz a PlayStation 5 számára.

Előfizetéses szolgáltatások

Playstation Now vs Xbox Game Pass

Az előfizetéses szolgáltatások is egyre népszerűbbek a közelmúltban, és a Sony és a Microsoft is kínál saját előfizetéses szolgáltatásokat. Ezek PlayStation Now és Xbox Game Pass . Szóval, hogyan működik ez a két játékszolgáltatás, és melyik a jobb?

Mindkét szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kiterjedt játékkönyvtárakat érjenek el, bár a PS Now vezető szerepet tölt be ezen a részlegen, több mint 800 játék lenyűgöző választékával, amelyek nem csak PlayStation 4 játékokat tartalmaznak, amelyek streamelhetők vagy játszhatók helyben a konzolon, hanem számos játékot is. PlayStation 3 és PlayStation 2 játékok közül, amelyek kizárólag streameléssel játszhatók le.

Eközben az Xbox Game Pass az nem streaming szolgáltatás, így a vele kapott több mint 400 játék csak helyben játszható magán a konzolon és/vagy PC-n, attól függően, hogy melyik tervet választja.

Az Xbox Game Pass azonban tartalmaz egy felhőalapú játékszolgáltatást, amely nem béta állapotban van, és jelenleg csaknem 200 játékot támogat a Game Pass katalógusból.

Ami a árazás Ami aggodalomra ad okot, az Xbox Game Pass a drágább szolgáltatás a kettő közül. A használat iránt érdeklődők három havi csomag közül választhatnak:

  Game Pass konzol – 9,99 dollár Game Pass PC – 9,99 USD Game Pass Ultimate – 14,99 USD

Az első két csomag lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy elérjék a Game Pass könyvtárat Xboxon és PC-n, miközben az Ultimate csomag nem csak mindkét könyvtárhoz ad hozzáférést, hanem egy kis pluszt is ad hozzá, ami miatt az extra 5 dollár több mint megéri. .

Ugyanis az Ultimate tervben szerepel még egy Xbox Live Gold előfizetés és a vele járó összes jutalom: hozzáférés a többjátékos funkciókhoz, exkluzív kedvezmények és havonta több extra játék, amelyek ezután véglegesen a felhasználó fiókjához vannak kötve, és az Xbox Live Gold előfizetés aktív időtartama alatt játszhatók.

Az Ultimate terv ráadásul hozzáférést biztosít a felhasználóknak a Microsoft jelenleg béta verziójú felhőalapú játékszolgáltatásához, valamint az EA Playhez is. Mondanom sem kell, havi 15 dollárért ez nagyon jó üzlet.

Ami a PlayStation Now-t illeti, a Sony három különböző tervet is kínál. És bár mindegyik hozzáférést biztosít a felhasználónak a teljes PS Now könyvtárhoz, néhány közülük jobb értéket kínál:

  1 hónap – 9,99 USD 3 hónap – 24,99 USD 12 hónap – 59,99 USD

Tehát, míg a havi előfizetés megegyezik az egyéni Game Pass konzol- és PC-csomagokkal, a 3 hónapos előfizetés valamivel jobb értéket kínál, körülbelül havi 8 dollárért, miközben az éves előfizetés a havi árat egészen lecsökkenti. mindössze 5 dollár havonta.

Tehát, ha a PlayStation 5-öt választaná, a PlayStation Now több száz játékot tenne lehetővé, újak és régiek egyaránt, és megérné a pénzt, ha hajlandó elkötelezni egy éves előfizetést. Ennek ellenére fizetnie kell érte PlayStation Plus külön-külön, ha szeretné, mivel a Sony jelenleg nem kínál olyan csomagban lévő csomagokat, mint a Microsoft a fent említett Game Pass Ultimate csomaggal.

Ennek ellenére, bár a Game Pass végül drágább lesz, többet is kap azért, amit fizet, legalábbis ha az Ultimate tervről beszélünk. Ami a hagyományos konzolos és PC-s csomagokat illeti, az általuk kínált érték kissé kétséges a PS Now-hoz képest, mivel a könyvtár sokkal kisebb, és hosszú távú előfizetéssel semmilyen kedvezményt nem kaphat.

Mindenesetre a dolgok tovább változhatnak, így van esély arra, hogy a Sony és a Microsoft megpróbálja még vonzóbbá tenni ezeket a szolgáltatásokat az új konzolgeneráció számára. Nyilvánvaló, hogy a PlayStation Now-nak és az Xbox Game Pass-nak is megvannak a maga előnyei, és elolvashatja a kettő alaposabb összehasonlítását. itt .

Ár

Playstation 5 vs. Xbox Series X Price

És végül elérjük, hogy végül mi lesz a döntő tényező sokak számára, amikor a két közelgő konzol között kell választani, és ez a ár .

A PlayStation 5 és az Xbox Series X 500 dolláros árcédulával érkezik, ami népszerű tipp volt a megjelenésük előtti hónapokban. Eközben a pénztárcabarátabb PlayStation 5 Digital Edition és az Xbox Series egyéb ára 400, illetve 300 dollár lesz.

Tehát ezek közül melyik konzol kínálja a legjobb ár-érték arányt?

Ha összehasonlítjuk a szabvány és a Digital Edition PlayStation 5 , az egyetlen különbség abban rejlik, hogy utóbbiból hiányzik a 4K UHD Blu-ray meghajtó. Természetesen, ha inkább fizikai másolatokat szeretne vásárolni játékokról vagy más médiáról, akkor a szabványos PlayStation 5 jó ajánlat. Végül is egy 4K UHD Blu-ray lejátszó sokkal többe kerül, mint a két konzol közötti 100 dolláros árkülönbség.

Másrészt, ha nem érdekli a fizikai adathordozók, és inkább digitálisan szeretné megtartani vásárlásait, a Digital Edition nyilvánvalóan jobb ár-érték arányt kínál.

Ami pedig a Xbox Series X és Series S , a helyzet kicsit bonyolultabb. A 4K UHD Blu-ray meghajtó hiánya mellett a Series S sokkal gyengébb GPU-val, kevesebb RAM-mal és kisebb SSD-vel is érkezik.

Ahogy korábban említettük, míg a Series X célja 60 FPS 4K felbontásban, az S Series célja 60 FPS 1440p felbontásban, szükség esetén 4K-ra növelve. Azok számára, akiknek nem áll szándékában egyhamar 4K-ra frissíteni, a Series S egészen jól illeszkedik. Ráadásul a Series S azok számára is vonzó lesz, akik hajlandóak lennének megelégedni a feljavított 4K-val és/vagy 30 FPS-sel egyes játékokban, ha ez 200 dollár megtakarítást jelentene.

Ami a memóriát illeti, az SSD csak valamivel lassabb, mint a Series X-ben és a PS5-ben található, bár egy 512 GB-os SSD kicsit kicsi a 2022-es szabványokhoz képest, különösen, ha Ön az a fajta ember, aki szereti a rengeteget. letöltött és használatra kész játékok közül.

Végül hiányzik a 4K UHD Blu-ray meghajtó is, és a fent elmondottak továbbra is fennállnak. Az Xbox Series X még 200 dolláros árkülönbséggel is jobb értéket kínálna, ha 4K UHD Blu-ray lejátszót is szeretne, különösen azért, mert összességében ez egy erősebb konzol.

Végül is szubjektív döntés, hogy melyik új konzolt részesíti előnyben. Végül is nem csak a hardverkonfigurációk, hanem két különböző platform között is választ, és a cikkben felsorolt ​​tényezők mindegyike befolyásolja végső döntését.

Következtetés

Playstation 5 vs. Xbox Series X Következtetés

És ez lenne az új PlayStation és Xbox konzolok összehasonlítása.

Nagyon izgatottan várjuk, hogy a jövő mit tartogat még ennek a konzolgenerációnak, ezért frissíteni fogjuk ezt az útmutatót, ahogy a helyzet változik!

Ezek is tetszhetnek neked