Legfontosabb Szerencsejáték Ratchet & Clank játékok sorrendben

Ratchet & Clank játékok sorrendben

Ez a lista szép áttekintést nyújt az összes Ratchet & Clank játékról időrendi sorrendben. Ha mindet le szeretné játszani, itt kezdheti a keresést.

ÁltalJustin Fernandez 2021. július 10 Ratchet and Clank játékok sorrendben

A Ratchet & Clank sorozat közel két évtizede létezik, és ezalatt az idő alatt megszilárdult a PlayStation Hírességek Csarnokában.

Sok hullámvölgy volt az út során, mivel az Insomniac Games néha kilépett, hogy más fejlesztők kezeljék az ingatlant.

Ennek ellenére sok PlayStation-rajongó még mindig szép emlékeket őrzött olyan kiemelkedő bejegyzésekkel, mint a Going Commando és az Up Your Arsenal.

Amikor a Ratchet & Clank: Rift Apart megjelent a PlayStation 5-ön, úgy gondoltuk, hogy a lövöldözős történetét felsorakoztatjuk. az összes Ratchet & Clank játék megjelenési dátum sorrendjében.

TartalomjegyzékElőadás

Ratchet & Clank

Ratchet & Clank

Megjelenés dátuma: 2002. november 4

Platformok: PS2, PS3, PS Vita

Amikor az Insomniac Games nekilátott, hogy elkészítse az elsőt Ratchet & Clank , nem sejtették, hogy a sorozat végül a PlayStation márka szinonimájává válik.

A PS2-re indulva az eredeti bemutatta a játékosoknak egy magányos Lombax szerelőt, Ratchetet és robottársát, Clanket.

Ők ketten belevágnak egy intergalaktikus kalandba, hogy megmentsék az univerzumot egy árnyas üzletembertől, aki saját menedéket akar építeni más bolygók elpusztítása árán.

A játékmenet a 3D platformozás, a lövöldözés, a rejtvényfejtés keveréke volt, és még néhány RPG mechanikát is tartalmazott.

Abban az időben egyszerűen semmi más nem volt ehhez hasonló. Néhány kameraprobléma ellenére a Ratchet & Clank jó fogadtatásra talált a megjelenéskor, a kritikusok dicsérték történetét, hangnemét és általános eredetiségét.

Ratchet & Clank Going Commando

Ratchet & Clank: Going Commando

Megjelenés dátuma: 2003. november 11

Platformok: PS2, PS3, PS Vita

Irány a kommandó Szinte minden tekintetben nagyobb és jobb volt, mint elődje, és számos sztori- és játékfejlesztési előnyt élvezett.

Egyrészt felülvizsgálták Ratchet személyiségét, hogy vonzóbbá tegyék a rajongók számára, és eladják az ötletet, hogy ő és Clank a jótékonykodók rongyos csapata.

Ami azonban igazán felkeltette a játékosok figyelmét, az a versenyzési kihívások és a játék harcrendszerének fejlesztése volt.

A történet azt mutatja, hogy a dinamikus páros egy pillanatra elválik, miután Ratchet felveszik a Megacorp zsoldosává.

Egy biológiai kísérletet ellopó tolvaj felkutatására bízott Ratchet kétségbe vonja Megacorp szándékait, végül újra találkozik Clankkel, hogy felfedje az igazságot.

Ratchet & Clant Up Your Arsenal

Ratchet & Clank: Up Your Arsenal

Megjelenés dátuma: 2004. november 2

Platformok: PS2, PS3, PS Vita

A sorozat harmadik bejegyzése még a Going Commando-nál is tovább vitte a dolgokat, mivel több funkciót adott a játékosoknak, mint amennyit tudtak mit kezdeni.

Ez egy sokkal nagyobb és ambiciózus kampányt is tartalmazott, amelynek során a páros egy Dr. Nefarious nevű őrült tudóssal küzdött meg.

Új karakterek és bolygók kerültek bemutatásra, és a történet sokkal sötétebb, durvább hangot kapott, mint az előző játékokban.

Leginkább Emeld fel az arzenálodat hozzáadott egy többjátékos komponenst, amely lehetővé tette a csapatok versengését különböző módokban, mint például a Capture the Flag és a Team Deathmatch.

A játékosok fejleszthető fegyverek és kütyük szélesebb választékát, valamint nagyobb környezetet kaptak, hogy új földi és légi járműveket hozhassanak létre.

Ratchet Holtpont

Racsnis: Holtpont

Megjelenés dátuma: 2005. október 25

Platformok: PS2, PS3

Még tovább emelve az Arsenal sötét tónusát, Racsnis: Holtpont kiemelkedik az eredeti trilógiához képest.

Egyrészt kevésbé úgy játszik, mint egy akció-platformer, és inkább egy túlélési lövöldözős játék, mivel Ratchet elrabolják, és arra kényszerítik, hogy versenyezzen a Dread Zone nevű gladiátorjátékban.

Clank kevesebb képernyőidőt kap az egyjátékos kampányban, ami kevesebb platform- és rejtvényszakaszt eredményez.

Ehelyett a játékmenet elsősorban a gyors tempójú arénaharcra összpontosít, kisebb, de nagyon módosítható fegyverarzenál használatával.

Míg a Deadlocked-et dicsérik a zsigeri harcáért és a fegyverek testreszabásáért, kritizálják azért is, mert hiányzik elődje szelleme és lendülete.

Ratchet & Clank Going Mobile

Ratchet & Clank: Going Mobile

Megjelenés dátuma: 2005. november 2

Platformok: Mobiltelefonok

Lépjen be az első Ratchet & Clank spin-offba, Going Mobile , amelyet a Handheld Games fejlesztett ki korai mobileszközökre.

A történetben Ratchet és Clank véletlenül elindítanak egy bioanyag-átalakító eszközt, és egy másik dimenzióba szállítják őket.

Ez egy intelligens, az univerzumon belüli módszer volt a játék 2D-s perspektívájának igazolására, és kiváló munkát végez az Insomniac 3D-s játékaitól való elkülönítésben.

A játékmenet könnyű platformozás és alapvető harc keveréke volt. A játékosok frissíthették fegyvereiket és vásárolhattak újakat egy játékon belüli boltból.

Míg funkcióit akkoriban korlátozta a mobil hardver, a Going Mobile 2006-ban elnyerte a legjobb akciójátéknak járó díjat a Mobile Entertainment Awards-on.

A racsni és a csappantyú mérete számít

Ratchet & Clank: A méret számít

Megjelenés dátuma: 2007. február 13

Platformok: PSP, PS2

Annak ellenére, hogy egy másik fejlesztő, a High Impact Games készítette, A méret számít kánonnak számít, legalábbis az Insomniac szerint.

Az eredetileg PlayStation Portable-re kiadott játék egy hagyományos Ratchet & Clank kalandot mutat be, de a PSP korlátozott képességei miatt csak kisebb léptékben.

Ebben Ratchet és Clank egy idegen bolygón nyaralnak, ahol szemtanúi lesznek, ahogy egy lányt elrabolnak a titokzatos robotok.

A páros kivizsgálják az emberrablást, és egy galaktikus összeesküvésbe botlanak, amely több világot és egy furcsa mitológiai fajt, az idegen robotokat, a Technomitákat is magában foglalja.

A játékmenetet nagymértékben az Up Your Arsenal ihlette új páncélokkal és fegyverrendszerekkel, valamint egy új Shrink Ray modullal, amellyel Ratchet és Clank elérhet bizonyos területeket.

Ratchet & Clank Future Tools of Destruction

Ratchet & Clank Future: A pusztítás eszközei

Megjelenés dátuma: 2007. október 23

Platformok: PS3

Alig egy évvel a PS3 után jelent meg, Jövő: A pusztítás eszközei Az Insomniac Games visszatért az új Future trilógia élére.

Az időzítés nem is lehetett volna jobb, mivel a Sony új hardvere lehetővé tette számukra, hogy nagyobb, részletesebb környezeteket készítsenek, valamint új játékmechanizmusokat építsenek be a PS3 hattengelyes dönthető funkciójával.

A történet követi Ratchet és Clank, amint mélyebben belenéznek a múltjukba, és megpróbálják feltárni a Lombax-titkot, amely segíthet legyőzni Tachyon császárt, mielőtt elpusztítaná Ratchet, akiről megtudjuk, hogy az utolsó megmaradt Lombax.

A játékot zseniális írásairól és számos popkulturális utalásáról emlékeznek meg, mint például a Sony és a Microsoft közötti rivalizálás.

A nagyobb, vonzóbb pályák hozzáadását a rajongók támogatták, jelezve, hogy az Insomniac és a Sony sikereket ért el.

Clank titkos ügynök

Clank titkos ügynök

Megjelenés dátuma: 2008. június 17

Platformok: PSP, PS2

A High Impact Games alkalmazást a következő játékhoz használták, Clank titkos ügynök , a PSP számára.

Ahogy a címe is sugallja, a játék Ratchetről Clankre helyezi a hangsúlyt, miközben a robot egy kém-témájú kalandba kezd, amely a Secret Agent Agent Clank univerzumbeli holo-vision sorozaton belül játszódik.

A történet Clank küldetését mutatja be, hogy bebizonyítsa Ratchet ártatlanságát, miután a Boltaire Múzeumból ellopta a Végtelen Szemét.

Eközben Ratchet egy börtönbolygóba zárják, ahol sok korábbi ellenfelével találkozik.

Az egyik fő kritika, amelyet Clank titkosügynöknek intézett, az, hogy milyen kevéssé próbálja beépíteni Clank egyedi képességeit; ehelyett úgy döntöttek, hogy a karakter egyszerűen örökli Ratchet lépéskészletének nagy részét.

Ratchet & Clank Future Quest for Booty

Ratchet & Clank Future: Quest for Booty

Megjelenés dátuma: 2008. augusztus 21

Platformok: PS3, Blu-ray Disc

Az Insomniac's Future trilógia második játéka, Quest Booty , sokkal rövidebb ügy, mint a korábbi kiruccanások, és elsősorban digitális letöltésként adták el a PlayStation Networkön keresztül PS3-on.

A Tools of Destruction eseményei után játszódó játékban Ratchet egy kutató-mentő küldetésben vesz részt Clankért, miután a Zoni elfoglalta.

Míg a minőség és az írás megegyezett a korábbi játékokéval, a Quest for Booty-t némileg elrontotta a kampány végtelen hossza, körülbelül három óra.

Néhány előny azonban a méretre vágással járt; a játék képes volt fenntartani a következetes, feszes ütemet, ami jól ment a szurkolók körében.

Ezenkívül a Tools of Destruction sok gyengébb fegyverét eltávolították, és Ratchet egy új kinetikus Omni Wrench-et kapott, amely lehetővé tette számára a tárgyak mozgatását és manipulálását.

Ratchet & Clank Future Repedés az időben

Ratchet & Clank Future: Repedés az időben

Megjelenés dátuma: 2009. október 27

Platformok: PS3, PS Now

A jövő trilógia lezárása, Repedés az időben sztori minőségét tekintve a sorozat legjobb bejegyzésének tartják.

Közvetlenül a Quest for Booty után játszódik, és Ratchet sokkal közelebb van ahhoz, hogy végre megmentse Clankot, akit most Dr. Nefarious tart fogva.

A játék nagy részében függetlenül dolgozva a duó végül újra egyesül, hogy megakadályozza Dr. Nefarioust abban, hogy a Nagy Órát használja az idő és a tér manipulálására.

Megnyugtató lezárása volt a trilógiának, amely a duó kapcsolatát és személyes történetét részletezte.

Ami a játékmenetet illeti, az A Crack In Time számos életminőség-javítást kapott, mint például a Ratchet hajójának használatának szabadsága, amikor csak akarja, és a fegyverek kibővített testreszabása.

Ratchet & Clank All 4 One

Ratchet & Clank: All 4 One

Megjelenés dátuma: 2011. október 18

Platformok: PS3

A sorozat következő bejegyzése Mind a 4 Egy , egy együttműködés-központú ügy, amelyben Ratchet, Clank, Qwark és Dr. Nefarious együtt dolgoznak egy új fenyegetés leküzdésén.

Ezt az Ephemeris nevű drónt úgy programozták, hogy megtalálja és elfogja a világegyetem legerősebb lényeit.

A játékosok kihasználhatják a drop-in drop-out 4 játékos együttműködését, ahol minden játékos átveszi a négy főszereplő valamelyikének irányítását.

Annak ellenére, hogy a melléktermékek közé sorolták, az All 4 One praktikus munka volt, nem más, mint az Insomniac Games.

Az induláskor vegyes vélemények születtek, egyesek csodálták a co-op hozzáadását, míg mások az Insomniac lusta megvalósítását vették célba.

Ratchet & Clank Full Frontal Assault

Ratchet & Clank: Full Frontal Assault

Megjelenés dátuma: 2012. november 27

Platformok: PS3, PS Vita

Vitathatatlanul a sorozat legalacsonyabb pontja, Teljes frontális támadás jó példa arra, hogy az Insomniac megpróbálja megjavítani azt, ami nem romlott el.

Kétségtelen, hogy az Insomniac az elágazás vágyától fűtve úgy döntött, hogy beépíti a toronyvédelmi mechanikát a következő Ratchet & Clankbe.

És csakúgy, mint az All 4 One esetében, a játékosok nem voltak elégedettek a végeredménnyel, és a toronyvédelmi rendszer ügyetlen kialakítását szemlélték. kiegyensúlyozatlan erőforrás-gazdaságosság és korlátozott térképválasztás.

Bár három játszható karaktert tartalmazott: Qwark, Ratchet és Clank, egyszerre csak kettőt lehetett kiválasztani.

Az a koncepció, hogy meg kell védeni és tartani egy pozíciót, egyszerűen nem esett összhangban a sorozat alapvető játékmenetével, így a Full Frontal Assault vegyes kritikákat kapott.

Ratchet & Clann Into the Nexus

Ratchet & Clank: Into the Nexus

Megjelenés dátuma: 2013. november 12

Platformok: PS3, PS Now

A Jövő trilógia epilógusaként szolgál, A Nexusba volt az Insomniac legutóbbi kísérlete a rajongók megnyugtatására a sorozat gyökereihez való visszatéréssel.

A történetben Ratchet és Clank egy kísérő küldetésre van beosztva, amely elkerülhetetlenül balul sül el, és egy veszélyes interdimenzionális lényfajt szabadul fel a galaxisba.

Emellett a narratíva középpontjában Ratchet is megbirkózik az A Crack in Time című filmben tett cselekedeteivel.

Az Into the Nexus egyik csúcspontja az új oldalsó görgető szakaszok hozzáadása, amelyeken látható, hogy Clank manipulálja a gravitációt, hogy elérje céljait.

Végső soron a játék nagyszerű ütés volt a PS3 konzol számára, és emlékezetes történetével sikerült megragadnia az eredeti trilógia hangulatát.

Ratchet & Clank a Nexus előtt

Ratchet & Clank: A Nexus előtt

Megjelenés dátuma: 2013. december 18

Platformok: iOS, Android

Az Into the Nexus körüli hírverés bevételére törekedett a Sony a Darkside Game Studios segítségével, hogy létrehozzon egy mobiljátékot.

Egy végtelen futóval tértek vissza, amelyet a népszerű Temple Run sorozat mintájára készítettek, amely lazán az Insomniac játékának eseményeire épült.

A Nexus előtt látja, hogy a játékosok irányítják Ratchet-et, amint elfoglalja a három sáv egyikét, amelyeket általában grind rail-ként mutatnak be.

Válthat a sávok között, hogy elkerülje az ellenséget, és gyűjtse össze az erőforrásokat, valamint időnként lelője az ellenséget.

Ezenkívül egy játékon belüli bolt lehetővé tette a játékosok számára, hogy különféle lőszereket, fegyvereket, kütyüket, páncélokat és fejlesztéseket vásároljanak.

Ratchet & Clank 2016

Ratchet & Clank

Megjelenés dátuma: 2016. április 12

Platformok: PS4

Ugyanaz a név, 2016 Ratchet & Clank A PS4 számára a sorozat első játékának újraindítása és újragondolása szolgál, frissített grafikával és új párbeszédpanelekkel.

A Ratchet & Clank filmen alapul, amely az eredeti, 2002-es játék eseményeit próbálta újra elmesélni.

A Qwark kapitány szemszögéből elmondott történetben Ratchet és Clank először találkoznak egymással.

Végül a duó összeáll a Galaktikus Rangerekkel, és együtt dolgoznak, hogy megakadályozzák Drek elnököt és Dr. Nefarioust abban, hogy bolygókat pusztítsanak el a galaxisban.

A játékot jól fogadták a kritikusok és a régi rajongók, sokan hivatkozva a tökéletes egyensúlyra a harci, platformozási és rejtvényszakaszok között.

Ratchet & Clank Rift Apart

Ratchet & Clank: Rift Apart

Megjelenés dátuma: 2021. június 11

Platformok: PS5

Ratchet & Clank: Rift Apart az újraindítás frissített grafikus stílusának folytatása, és a Sony PS5 konzoljának megnövelt lóerőit használja ki.

Ebben Dr. Nefarious sikertelen kísérlete a Ratchet and Clank Dimensionator használatára a különböző világokat összekötő portálok összeomlását és véletlenszerű nyitását és zárását okozza.

Ratchet és Clank saját világuk kereszttüzébe került, és egy küldetésre indul, hogy megmentsék a világokat az egymásba omlástól.

A Rift Apart megőrizte a korábbi bejegyzések sok játékmeneti elemét, miközben olyan új funkciókat vezet be, mint például a Rivet nevű játszható női Lombax.

Ezek a frissítések megértették a fáradságot, mivel a Rift Apart általában kedvező kritikákat kapott, dicsérve az animációs minőséget, a harci és részletes környezetet.

Ezek is tetszhetnek neked