Rondo of Swords Review

Rondo of Swords box art
Rendszer: DS Review Rating Legend
Dev: Siker 1,0 - 1,9 = Kerülje 4,0 - 4,4 = Nagyszerű
Kocsma: Atlus 2,0 - 2,4 = Gyenge 4,5 - 4,9 = Meg kell vásárolni
Megjelenés: 2008. április 15 2,5 - 2,9 = Átlagos 5.0 = A legjobb
Játékosok: 1 3,0 - 3,4 = korrekt
ESRB minősítés: Mindenki 10+ 3,5 - 3,9 = Jó
Ez a Rondo megérdemli
egy álló ováció

szerző: Joseph Catalanotto

Bármennyire is szeretem a stratégiai szerepjátékokat (SRPG-ket), van egy meglehetősen végzetes hiba a műfajban, ami megakadályoz abban, hogy sok ilyen játékot élvezzek: mindegyik nagyon hasonló. A Fire Emblem és a Final Fantasy Tactics az alap sablon lett, amelyből a legtöbb más SRPG készül. Természetesen vannak kivételek, de túl gyakran az SRPG -k, amelyeket megpróbálok élvezni, nem tartalmaznak szórakozást egyszerűen azért, mert úgy érzem, hogy már játszottam velük. De mindez megváltozik a Rondo of Swords megjelenésével.

Rondo of Swords - képernyőkép

Mindjárt elmondom: A Rondo of Swords nagyszerű játék, és minden SRPG rajongónak kötelező vásárolni. Mitől olyan jó ez a játék, és miért ajánlom ilyen szívből? A válasz egyszerű: mivel a Rondo of Swords megtöri a penészgombát, amelyet sok más SRPG követ, és helyette valami egészen újat, nagyon mást és nagyon szórakoztatót próbál ki. És szerencsére mindez elég jól működik, és végül mély, kielégítő stratégiai élményt tesz lehetővé a Nintendo DS -en.

A Rondo of Swords rengeteg új ötlettel egészíti ki az SRPG alapformuláját, de minden bizonnyal a legnagyobb újítás a mozgás és a támadás kezelési módja. A legtöbb SRPG -ben mozog, majd támad, tárgyak vagy bármi más használatával, amelyet az adott karakter meg tud tenni az adott körben. A Rondo of Swords -ban azonban ez megszűnt, és a mozgás és a támadás most egy akcióba egyesül. Vagyis mozog van támadó. A sorodban érintsd meg az egyik karakteredet, hogy kiválaszthasd őket, majd rajzolj nekik egy útvonalat a térképen a mozgásuknak megfelelően. A karakter ezután az általad megadott úton halad, és megtámad minden ellenséget, aki véletlenül ezen az úton van.

Biztos vagyok benne, hogy már most látja, milyen hihetetlen lehetőségeket rejt magában ez a játék néhány igazán stratégiai csatában. Egyrészt hihetetlenül fontossá válik az egységek elhelyezése a térképen való navigálás során. Az egységek elosztása sebezhetővé teszi őket, de feltartóztatja őket, és csökkenti a többi harcos veszélyét. Másrészt az egységek egymás közelében tartása lehetővé teszi számukra, hogy támogassák egymást a csatákban, és gyorsan elpusztítsák az ellenfeleket. Ugyanakkor azonban szem előtt kell tartania, hogy ha csapatai összezsúfolódnak, lehetséges, hogy az ellenség egyetlen körben megtámadja mindegyiket, potenciálisan pusztító károkat okozva. Az is fontos, hogy a mozgási pontjaival stratégiázzon - jobb -e két ellenséget megtámadni, és esetleg mindkettőt megölni, vagy csak támadni egyet, majd visszatérni egy könnyebben védhető helyzetbe?

Rondo of Swords - képernyőkép

Bár ez a lényege a Rondo of Swords játékrendszerének, a cím is sok új tartalommal egészíti ki a hagyományos SRPG képletet. Számos új funkció frissíti és szórakoztatja a játékot. Például a Momentum Counter MC pontokat oszt az ellenségek támadásáért és megöléséért. Ha két egység közül választhat, a számítógép szinte mindig magasabb MC értékkel támad. Ez azon a koncepción alapul, hogy „minél többet adsz, annál többet kapsz” - tehát ha az ellenséges katonák megverik az egyik karakteredet, csak vedd ki őket az akcióból, és hozz magaddal néhány friss, erősebb katonát. Ha bevonulnak a harcba, növelni fogják az MC -jüket, és inkább rájuk irányítják a figyelmet, mint a sebezhető egységre. Ott van az Errand rendszer is, amely lehetővé teszi, hogy karaktereket küldjön küldetésekhez vagy küldetésekhez, és ezáltal önállóan tapasztalatokat és szintemelkedést szerezzen.

Az ilyen apró újításokon kívül azonban a Rondo of Swords sok alapvető funkciót oszt meg olyan játékokkal, mint a Fire Emblem. Kiválasztod a katonáidat és elindulsz csatába (bár nincs térképkezelés, ami egy kis csalódás). Minden fejezetnek saját célja van, és a célok gyakran változnak a csata folyamán. Emellett érdemes megemlíteni, hogy a Rondo of Swords egyedülálló abban az értelemben, hogy a szinttervezés valóban nagyon jó, és a környezet, amelyben harcol, valóban diktálja a használni kívánt stratégiát. Például néhány térkép hatalmas, kiterjedt környezet, amely csak tele van ellenségekkel. Itt az ütés-ütés taktikát kell alkalmaznia; azonban egy kis térképen, amely számos fojtási pontot tartalmaz, jobb ötlet, ha frontálisan rohanunk. Bár a Rondo of Swordsból hiányoznak a Fire Emblem vagy a Final Fantasy Tactics mikromenedzsment szempontjai, ez mindenképpen kárpótol a nagyszerű játékmenet szempontjából.

Rondo of Swords - képernyőkép

Pillanatképek / Képek Rondo of Swords képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Rondo of Swords képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Rondo of Swords képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Rondo of Swords képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Rondo of Swords képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Rondo of Swords képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Rondo of Swords képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Rondo of Swords képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Rondo of Swords képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Rondo of Swords képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Rondo of Swords képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Diavetítés