Legfontosabb Szerencsejáték Samsung C27HG70 áttekintés

Samsung C27HG70 áttekintés

Itt van minden, amit tudnia kell a Samsung C27HG70 monitorról, amely 1440p felbontással, 144 Hz-es frissítési gyakorisággal, FreeSync 2-vel és még sok mással rendelkezik!

ÁltalSamuel Stewart 2020. augusztus 25 Samsung C27HG70 áttekintés

Bottom Line

A Samsung C27HG70 kiemelkedően jól tartja magát 2020-ban, és nagyszerű látványt és nagyszerű teljesítményt kínál, kiegészítve HDR-támogatással.

Ha túl tudsz nézni a rossz betekintési szögeken és a kiábrándító fekete egyformaságon, akkor biztosan nem fogja megbánni, hogy megvásárolta ezt a monitort, hiszen végső soron nagyon jó ár-érték arányt kínál.

4.6 Lásd Ár

Az előnyök:

  • Tiszta és éles 1440p kijelző
  • Kiváló kontraszt és jó színek
  • Nagy teljesítmény VA panelhez
  • HDR támogatás
  • AMD FreeSync 2
  • Erősen állítható állvány

Hátrányok:

  • Nagyon szűk betekintési szögek
  • Gyenge fekete egyenletesség, észrevehető homályossággal
  • Kisebb szellemkép-problémák
  • Terjedelmes állvány

Az ideális játékmonitor kiválasztásakor több tényezőt is mérlegelnie kell. Ott van az ár, majd ott van a monitor által kínált általános teljesítmény és vizuális hűség, amelyet elsősorban a használt panel típusa befolyásol.

Abban az esetben, ha a Samsung C27HG70 , mindhárom említett tényező többé-kevésbé egyenletesen kiegyensúlyozott, így ez egy kiváló monitor azok számára, akik nem akarnak jelentős áldozatot hozni sem a látványvilágban, sem az előadási részlegben anélkül, hogy bankra törnének.

Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk a Samsung C27HG70-et, és meglátjuk, hogy előnyei felülmúlják-e a hátrányokat.

TartalomjegyzékElőadás

A dizájn

Samsung C27hg70

Kívülről a monitor nem tűnik soknak. Egyszerű – ha kicsit túl egyszerű – szürke kerettel büszkélkedhet, így nem üvölti a játékot, és feltűnő kiegészítője lesz bármilyen környezetnek, legyen az hálószoba, nappali, dolgozószoba vagy iroda.

Az állvány azonban más történet. Nem arról van szó, hogy kifejezetten mutatós külsővel büszkélkedhet, hanem egy szokatlan, kétcsuklós kialakítást alkalmaz.

Ez a kialakítás nagymértékben állíthatóvá teszi a monitort – és bizony állítható dőlésszögben (-15° és 5° között), magasságban (5,7 hüvelyk/14,5 cm), elforgatható (-15° és 15° között) és elforgatható.

Ennek a kialakításnak a megszokása eltarthat egy kis ideig, mivel az egyik fő probléma az, hogy elég sok helyet foglal el a monitor mögött.

Emiatt valószínűleg nem jó ötlet egy falhoz közeli íróasztalra felállítani.

Samsung C27hg70 hátul

Mindenesetre, ha ki akarta cserélni az állományállványt másik vagy egyszerűen szerelje fel a falra, támogatja a szokásos 100×100-as VESA mintát, így nem lesz probléma a csere megtalálása.

Műszaki adatok

Kijelzo méret 27 hüvelyk
Képarány 16:9
Panel VA
Felbontás 2560×1440
Frissítési ráta 144 Hz
Válaszidő 4 ms
Fényerősség 350 cd/mkettő
Kontraszt 3000:1
VRR AMD FreeSync 2
Csatlakozók 2x HDMI 2.0
1x DisplayPort 1.4
2x USB 3.0
2x 3,5 mm-es jack
VESA támogatás 100×100

A kijelző

Samsung C27hg70 előlap

Most pedig térjünk rá a monitor fő értékesítési pontjára: a kijelzőre.

A Samsung C27HG70 egy ívelt, 27 hüvelykes szélesvásznú monitor, így a mérete pont megfelelő asztali használatra. Az 1800R görbe nem tesz sokat egy 16:9-es monitoron, és határozottan nem is olyan fontos, mint egy ultraszéles 21:9-es monitoron, de azért különbséget jelent.

Belül van egy masszív VA panelünk, amely azt teszi, amit a VA panelek a legjobban: fantasztikus kontrasztot kínál a feketével, amely csodálatosan mélyebb, mint amilyen. IPS vagy TN panelek kezelhetik.

Ha ehhez hozzáadjuk a kiváló színvisszaadást, amely szinte vetekszik néhány IPS-panelével, és az 1440p által kínált élességet, a legtöbb játékos nem fog kifogásolni valót a vizuális részlegen.

Továbbá meg kell jegyeznünk, hogy a C27HG70 egy HDR-kompatibilis monitor is, és ebből a szempontból is kellően jó munkát végez, kiváló kontrasztjával és megfelelő fényerejével.

Természetesen nem olyan fényes, mint egy minőségi HDR TV lenne, de asztali használatra elég jó.

Samsung C27hg70 oldal

Ennek ellenére sajnos egyetlen monitor sem hibátlan, és ez sem kivétel. A Samsung C27HG70 fő hiányosságai a kisebb betekintési szögek és a fekete egyenletesség problémái.

A betekintési szögek meglehetősen gyengék, és olyanok, amilyeneket egy TN-panelen látni lehet, nem a VA-n. Igaz, az állítható állvány és az a tény, hogy hajlított képernyővel van dolgunk, segít a dologban, így ez nem valószínű, hogy megszakítja az üzletet.

A gyenge fekete egyformaság azonban egészen más kérdés. Van néhány szembetűnő elhomályosodás – ez a probléma, amellyel a VA panelek általában találkoznak –, és ez potenciálisan megrázó lehet sötét jelenetekben, különösen, ha a monitort sötét vagy gyengén megvilágított helyiségben használja.

Samsung C27hg70 minőség

Végül el kell ismernünk a teljesítményt, amely a monitor másik erőssége.

A 144 Hz-es frissítési gyakorisággal nyilvánvaló, hogy a monitor gördülékeny és érzékeny játékmenetet kínál magas frissítési gyakoriság mellett, de válaszideje is elég jó az ilyen típusú panelekhez.

A VA panelek általában küszködnek a válaszidővel, de a C27HG70 kivételt képez, és minimális a mozgási elmosódás.

Mindazonáltal előfordulhat néhány észrevehető szellemkép, különösen a sötétebb jeleneteknél, de semmi komoly.

AMD FreeSync 2

Samsung C27hg70 Amd Radeon

Mivel a monitor HDR-támogatással érkezik, ezért csak elvárás, hogy legyen AMD FreeSync 2 , amely a FreeSync frissített HDR-kompatibilis verziója.

Ezen kívül a FreeSync 2 nem sokban különbözik a hagyományos FreeSync-től – még mindig olcsóbb a megvalósítása, mint a G-Sync, mivel az Nvidiával ellentétben az AMD nem követeli meg az OEM-eket, hogy licenszdíjat fizessenek, így kiváló választás a megfizethetőbbek számára. HDR monitorok.

A C27HG70 esetében a FreeSync a 48-144 Hz-es tartományban működik a DisplayPort 1.4 felett, ami nagyjából az, amit ebben az árkategóriában elvárhatunk egy ilyen típusú monitortól.

A tartomány azonban 48-100 Hz-re korlátozódik HDMI 2.0-n keresztül, tehát ha el akarja érni ezeket a magas képkockafrekvenciákat, akkor helyette DP-t kell használnia.

Következtetés

Samsung C27hg70 kijelző

A Samsung C27HG70 egy kiváló játékmonitor, amely nagyszerű ár-érték arányt kínál, ha túl tud nézni a hiányosságain.

Első pillantásra úgy tűnik, hogy minden megvan benne: ívelt képernyő, 1440p, 144 Hz, kiváló válaszidő a VA panelhez, megbízható színpontosság, nagy kontraszt, HDR-támogatás és rendkívül állítható állvány.

Ezek mind olyan kulcsfontosságú dolgok, amelyeket a játékosok hajlamosak előtérbe helyezni az ellenőrzőlistán, amikor új monitort vásárolnak, és jelenleg még nem is olyan drága.

Természetesen, mint azt már megállapítottuk, a rossz betekintési szögek és az elmaradott fekete egyenletesség miatt szenved, és ez utóbbi különösen sok ember számára jelenthet problémát.

Mégis, ez nem kezelhetetlen, és a felhőzet mértéke panelenként változó, így a szerencse is közrejátszik, jóban-rosszban.

Úgy érezzük, hogy a Samsung C27HG70 esetében a jó végeredményben felülmúlja a rosszat, részben ennek köszönhető, hogy továbbra is a termékünk része. 2022 legjobb monitorainak válogatása. Tehát abban az esetben, ha ez a modell nem tetszik, akkor valószínűleg talál valami mást.

Samsung CHG70 (C27HG70) áttekintés – Az első HDR játékmonitor A videót nem lehet betölteni, mert a JavaScript le van tiltva: Samsung CHG70 (C27HG70) ismertető – Az első HDR játékmonitor (https://www.youtube.com/watch?v=FcRNe9le0yY)

Ezek is tetszhetnek neked