Legfontosabb Csaláskódok Star Trek: Conquest Review

Star Trek: Conquest Review

Star Trek: Conquest box art
Rendszer: Wii, PS2 Review Rating Legend
Fejlesztő: 4JStúdió 1,0 - 1,9 = Kerülje 4,0 - 4,4 = Nagyszerű
Kocsma: Bethesda Softworks 2,0 - 2,4 = Gyenge 4,5 - 4,9 = Meg kell vásárolni
Megjelenés: 2007. november 20 2,5 - 2,9 = Átlagos 5.0 = A legjobb
Játékosok: 1 3,0 - 3,4 = korrekt
ESRB minősítés: Mindenki 3,5 - 3,9 = Jó
A középszerűség hiábavaló

írta: Nathan Meunier

Még a legkeményebb Trekkie sem fogja automatikusan inni a Kool-Aid mérget, csak mert Star Trek témájú Dixie csészében szolgálják fel. Hasonló módon a Next Generation korabeli vizuális képek és néhány újszerű hangeffektus véletlenszerű csapkodása a csupasz csontjáték motorjához nem lesz túl kellemes a Star Trek rajongók tömegei számára, akik alig várták, hogy elindítsák a Treket. A Conquest bizonyos fokú bűnös gyönyört talál. Sajnos a forrásanyag istenkáromló figyelmen kívül hagyása és a funkciók hiánya miatt rossz választás a sorozat rajongói számára.

Star Trek: Conquest képernyőkép

Az egyik legnagyobb hiányosság azonnal nyilvánvalóvá válik a játék kezdetétől. A nyitó képernyő biztosítja a Conquest papírvékony beállítását; több mint valószínű, hogy felbosszantja a über híveket. Egyetlen bekezdés gyakorlatilag az egyetlen smidgeon a történetben az egész játékban. Tovább ront a helyzeten, és#133 teljes szemét. A forgatókönyv háborús idők közepette nyílik meg a hat nagy fajjal - Föderáció, Klingon, Romulan, Cardassianus, Dominion és Breen -, akik hirtelen arra készülnek, hogy letöröljék egymást a galaxis arcáról. A diplomáciát és a határ menti megállapodásokat kiiktatták annak érdekében, hogy mindenki szabadon törekedjen minden terület legfelsőbb uralmára. Az egész koncepció nem illeszkedik a Star Trek történetének bonyolult jellegéhez, különösen a Föderáció esetében, akik úgy tűnik, teljesen felhagytak elsődleges irányelvükkel. A bűncselekmény talán megbocsáthatóbb lett volna, ha a fejlesztők egy valós cselekményt integrálnak a játék fő részébe.

Egy rendkívül nem megfelelő történet bénító hatású lehet a Star Trek címben, de a Conquest játékmenetével sikerül bizonyos mértékig enyhíteni a fájdalmat. A Kampány mód a hat verseny bármelyikét szembeállítja egymással egy stratégiai körökön alapuló csatában, amely az erőforrások összegyűjtése, a hadihajók előőrseinek és flottáinak felépítése, valamint a galaxis irányításának módszeres eltüntetése az ellenségektől rendszerről rendszerre. A játékosok kiválaszthatják az otthoni világversenyt, az ellenfelek számát és típusát, valamint módosíthatnak a játék egyéb részletein, mielőtt kampányba indulnak. Innentől kezdve a sárga, 2D galaktikus sík kis sarkába kerül, és saját eszközeire hagyja.

Star Trek: Conquest képernyőkép

Minden versenyen legfeljebb három admirális és az őket kísérő csillaghajó flotta lehet a táblán. Az admirálisok tapasztalatokat szerezhetnek harcok során, előléptetést szerezhetnek, és flottájuknak bónuszt biztosítanak akár támadásra, védelemre vagy mozgásra. Új hajókat lehet építeni a csillagbázisok bármelyikén, és az elesett admirálisokat újból toborozni lehet a hazai világ bázisán. Lényegében három lehetősége lesz arra, hogy milyen egységeket építhet fel: a gyenge, de gyors felderítő hajót, a közepes erősségű cirkálót és a lassú és romboló rettegést. Kezdetben, ha flottáját olcsóbb és közepes osztályú hajók keverékével tölti fel, akkor gyorsan elindulhat a galaxisban, és bepattanhat a rendszerekbe az erőforrások gyorsabb összegyűjtése érdekében. A rendszer irányításának megszerzése lehetővé teszi bányák építését az erőforrások felhalmozása érdekében, csillagbázisokat az egységek megvásárlásához, tudományos létesítményeket a szuperfegyverek kutatásához (a Genesis eszköz különösen jó), és védelmi tornyokat a befektetések védelme érdekében.

A galaxismezőn a különböző frakciók felváltva mozgatják admirálisukat, de a dolgok felforrósodnak, amikor egy ellenséges flottával vagy egy barangoló űrszolgáló zenekarral találkoznak (a Ferengi és a Borg rövid vendégszerepléseket tesznek véletlen találkozások formájában lakatlanoknál rendszerek). A Combat in Conquest néhány érdekes lehetőséget kínál a játékosoknak. Ha csak gyorsan akar véget vetni a csatának, dönthet úgy, hogy azonnal megoldja a problémát, vagy válassza a Sim módot, és nézze meg, hogy a 2D -s sprite felrobban egymásra, amíg az egyik oldal tizedes lesz. A harmadik lehetőség, az Arcade mód valós idejű csatát indít az ellenség ellen. Ebben a módban a játékosok közvetlenül irányíthatják az egyik hajójukat, míg a számítógép A.I. ellenőrzi flottájuk többi részét és az ellenséget. Manuálisan manőverezni fogod a hajódat, hogy kikerüld az ellenséges tüzet, vagy a legerősebb pajzsodat helyezed el, hogy elviselje a robbanások terhét, miközben phaser gerendákat és torpedókat küld. Ez a legjobb módja annak, hogy megtapasztalja a csatát Conquestben, de könnyű kihasználni ezt a módot is, hogy a legtöbb esetben győzelemhez jusson.

Star Trek: Conquest képernyőkép

Pillanatképek / Képek Star Trek: Conquest képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Star Trek: Conquest képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Star Trek: Conquest képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Star Trek: Conquest képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Star Trek: Conquest képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Star Trek: Conquest képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Star Trek: Conquest képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Star Trek: Conquest képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Star Trek: Conquest képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Star Trek: Conquest képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Star Trek: Conquest képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Diavetítés