A Nap leesik

Ez a küldetés azonnal követi az Into the Borderlands -t. Irány a Nappalota, és beszélj Avaddal és Erenddel. Amikor a beszélgetés véget ért, kövesse útvonalpontját a raktárhoz, ahol kivágó jelenet fog megjelenni. Vissza az irányítást, vizsgálja meg a bombát, majd menjen fel az emeletre. Vizsgálja meg és vizsgálja meg a nagyobb lángokat, majd balra van egy retesz. Vizsgálja meg, hogy kinyitja -e az ajtókat, majd vizsgálja meg a hordókat, hogy elindítson egy újabb jelenetet.

Amikor újra kézben tartja az irányítást, keresse meg a Focus segítségével a zeneszámokat. Emelje ki őket, és kövesse. Egy épület belsejébe vezetnek, és a földszintre, ahol hiányzik egy falrész. Menjen át a falon lévő lyukon, és menjen le a sziklaoldalon, hogy kivágjon egy újabb jelenetet. Amikor újra kézben tartja az irányítást, reménykedjen a mászható párkányon, majd balra a szikla oldalán a híd felé. Menjen át a hídon, és vegye ki a két őrt, akik ott maradtak.

Ha le vannak állítva, kövesse útvonalpontját a Szoláriumig, ahol a jelenet elindul. Vissza az irányítást, pusztítsa el a zajkeltő eszközt, majd irány Dervahl és emberei után. Lesz egy rövid jelenet, majd harcolni kell ellenük. Dervahl rendelkezik egy Tearblasterrel, amely kárt okoz és leüt, és két barátja felváltva közelharci és robbanó hevederes bombákat fog váltani. Használja a körkörös terepet előnyére, hogy feltörje őket, ha túlterheltek, és állítson csapdákat és robbantóhuzalokat maga mögé, hogy ha üldözik, büntetést kapjanak érte.

Amikor mindannyian leálltak, egy másik jelenetben Dervahl egy csomó Glinthawkot hív fel a tetejére, így azokat is meg kell ölnie. A Glinthawkshoz hasonlóan, vagy üsse le őket Tearblast nyilakkal a fagyasztózsákba, hogy lefagyja őket, és lehozza őket egy kritikus számára, vagy kötözze le őket, és így üsse le őket. Az egyik hasznos dolog az, ha leengedi a Ropecast -ot, és felülbírálja, hogy legalább egy másik Glinthawk ne zavarja a harcot.

Amikor az összes Glinthawk leállt, beszéljen újra Dervahl -nal, hogy elindítson egy újabb jelenetet, majd beszéljen újra Avaddal, Erenddel és Dervahllal (a Dervahl opcionális, de megéri), ​​hogy befejezze a küldetést, és ezt a különleges küldetésvonalat.