Legfontosabb Szerencsejáték Vegyek 4K monitort és megéri?

Vegyek 4K monitort és megéri?

Kíváncsi vagy, hogy érdemes-e ma beruházni egy 4K monitorba (Ultra HD monitor)? Itt megtaláltuk a választ – és ez meglepheti Önt.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 Megéri a 4K monitor

Válasz:

Ha érdekel jövőálló , nagyon jó ötlet most vásárolni egy 4K-s monitort, amennyiben olyan GPU-t is beszerezhetsz, amely legalább 2K-ban képes futtatni a játékokat.

Ha prioritást adsz teljesítmény , az 1080p-s monitor egyelőre még mindig jobb választás.

Ha prioritást akarsz adni teljesítmény és jövőálló , vegyél egy 1440p-s monitort.

Ez nem sok évvel ezelőtt volt 4K tévékészülékek elkezdett gurulni.

A 2013-ban megjelent elsők meglehetősen drágák voltak, és nem sok oka volt a fogyasztóknak arra, hogy pénzt költsenek rájuk.

A 4K tartalom gyakorlatilag ismeretlen volt, és a hardver közel sem tudta biztosítani azt a teljesítményszintet, amely akkoriban a játékok 4K felbontású futtatásához szükséges volt.

Nem sokkal ezután azonban az árak csökkenni kezdtek, és a 4K TV-k egyre közelebb kerültek a mainstream fogyasztókhoz. Ez egyben fontos változást is előrevetített a világban szerencsejáték — nagy felbontású ugrás küszöbön állt!

De természetesen számos előnye és hátránya is van ennek a lenyűgöző technológiának, és mindent megteszünk, hogy ezeket az útmutatóban ismertetjük.

TartalomjegyzékElőadás

Mennyiben más a 4k?

Íme egy kép, amely szemlélteti, mekkora a 4K felbontás:

Ultra hd monitor megéri

Amint látod, A 4K nagyjából négyszer annyi képpontot tartalmaz, mint egy Full HD kijelző , innen ered a neve. Gyakran nevezik Ultra HD (UHD) vagy 2160p-nek is. Nem sokkal a megjelenése után a Sony és a Microsoft tülekedett, hogy kiadják konzoljaik, a PlayStation 4 Pro és az Xbox One X 4K Ready verzióit.

Ha Ön PC-játékos, valószínűleg fontolóra vette a 4K-s monitor beszerzését valamikor. Ami azt illeti, ez egy jó alkalom egy ilyen vásárlásra, tekintve, hogy végre tisztességes árú, kiváló minőségű 4K játékmonitoraink vannak.

Vessünk egy pillantást a 4k előnyeire és hátrányaira, hogy segítsen dönteni.

Összefüggő: A legjobb 4K játékmonitorok (2022-es értékelések)

Előnyök

Nagyobb képernyők

4k vs 1440p

Amint azt bizonyára tudja, a 24 hüvelykes képátló a Full HD monitorok édes pontja. Ha bármi nagyobb, akkor biztosan elkezdi észrevenni az egyes képpontokat és néhány csúnya álnevet, így az ilyen monitorok nem alkalmasak közeli megtekintésre.

A 4K monitorok azonban rendkívül éles képeket tudnak készíteni sokkal nagyobb képernyőkön anélkül, hogy a képpontok szabad szemmel láthatóak lennének. Ezeknek a monitoroknak az édes pontja jelenleg kb 27 hüvelyk , mivel minden nagyobbat kényelmetlen lenne közelről nézni, nyilvánvaló okokból.

Ezekkel a nagyobb képernyőkkel és a 4K felbontással sokkal nagyobb munkafelületet kap, anélkül, hogy az élességben bármiféle veszteséget okozna. Valójában sokkal élesebb képet kap, mint egy 24 hüvelykes Full HD monitoron. Ami a játékot illeti, nagyban csökkenti az álneveket, és lehetővé teszi az apró részletek jobb megtekintését is .

Jobb játékon belüli látvány

Egyesek azt mondanák, hogy semmi értelme a 4K felbontásnak egy 27 hüvelykes monitoron, de ez egyszerűen rossz .

A 4K-val elképesztő mélységérzetet kap a képben, olyan mélységben, amely a 3D-s képhez határos, de olyan bosszantó mellékhatások nélkül, mint a fejfájás, hányinger vagy 3D-s szemüveg viselése.

Ha bepillantást szeretne kapni abba, amiről beszélünk, nézze meg a következő videót:

Az 1080p és a 2160p közötti különbség itt akkor is látható, ha 1080p-s kijelzőn nézi a videót. Ami azt illeti, még ha 4K-ban futsz is alacsonyabb beállításokon, jobban fog kinézni, mint 1080p-ben max.

Jövőbiztos?

A 4K-s kijelzők csak a közelmúltban jelentek meg. Mint olyan, egyhamar nem elavulnak . Ráadásul a kijelzőtechnológia valószínűleg nem fog jelentősen javulni az elkövetkező néhány évben, így nyugodtan fektethet be egy minőségi 4K-s játékmonitorba, ne féljen attól, hogy jövőre piszok olcsóbb lesz.

Az igazat megvallva néhány vállalat már 5K-s kijelzőket dob ​​piacra. Ennek ellenére ezek és a potenciálisan nagyobb felbontások kizárólag a szakembereket célozzák meg, tekintve, hogy alig van elég erős hardverünk a játékok 4K-ban való futtatásához.

Ha már itt tartunk…

Hátrányok

Erőteljes hardvert igényel

4k monitor megéri

Pillanatnyilag, az egyetlen grafikus kártya, amely képes futtatni a legújabb AAA játékokat 4K-ban, a GTX 1070 és a GTX 1080 , valamint azok Ti változatai. Természetesen az újabb verziók ajánlottak, mivel ezek frissebbek és kiváló műszaki jellemzőkkel rendelkeznek.

A GTX 1070 Ti-vel a legtöbb címet 30 FPS feletti sebességgel futtathatja, míg a GTX 1080 Ti az egyetlen olyan GPU, amely képes 4K-ban, 60 FPS-sel játékokat futtatni. Igaz, bízhat az SLI-ben vagy a CrossFireX-ben a jobb 4K képkockasebesség érdekében, de ez aligha költséghatékony megoldás, hacsak nem párosít egy új 2K-s játékkártyát a már birtokolt kártyával.

Kétes kompatibilitás

Nem minden játék vagy program támogatja a 4K felbontást . Ez különösen igaz lesz rá régebbi címek aminek lennie kellene felskálázva hogy megfelelően jelenjen meg 4K-ban. Végül egy felskálázott 1080p-s kép soha nem fog olyan jól kinézni, mint egy natív 2160p-s kép.

Drága

vegyek 4k monitort?

Természetesen a 4K monitorok drágák. És azok, amelyek játékra alkalmasak – még inkább.

Ne feledje, hogy nincs rá szüksége éppen 4K felbontás. Ezenkívül nagy frissítési gyakoriságra, alacsony válaszidőre és megfelelő technológiára, például NVIDIA-ra van szüksége G-Sync vagy AMD FreeSync , és több. Hogy az említett, ne számíts arra, hogy jó 4K-t találsz játék monitor 500 dollár alatt kivéve, ha használni kívánja őket, vagy ha véletlenül kedvezményesen elkapja őket.

Következtetés

Szóval, végre megéri egy 4K monitor? Egyértelműen. Teljesen új szintre emelik a játékon belüli látványt, ami 1080p-ben egyszerűen elérhetetlen. A fontosabb kérdés: vegyen egyet?

Nos, ez egy trükkös dolog. Minden az Ön igényeitől és helyzetétől függ. Szívből ajánljuk a 4K-s monitort, ha egy nagy teljesítményű játékberendezést állít össze, amely 2K-s felbontást céloz meg, vagy csak frissíti jelenlegi számítógépét erre a célra. . Ez azért van, mert:

  1. A 2K jól fog kinézni egy 4K-s monitoron.
  2. A felbontást akár 4K-ra is növelheti, ha akarja, és ragaszkodhat a 2K-hoz, ha teljesítményre van szüksége.
  3. Nem túl nagy az árkülönbség a jó 2K és 4K monitorok között.
  4. Ha 2K-s monitort vásárol, viszonylag hamar 4K-ra kell frissítenie, ami hosszú távon költséghatékonyabb megoldássá teszi a 4K-s monitor azonnali beszerzését.

fordítva, ha nem tervez egyhamar 4K/2K felbontásra alkalmas GPU beszerzését, és új monitort kell beszereznie, azt javasoljuk, maradjon az 1080p mellett. . Mind a monitorok, mind a grafikus kártyák megfizethetőbbé válnak az elkövetkező néhány évben, és ez jobb lehetőség lehet a frissítésre – különösen, ha szűkösebb a költségvetése.

Ezek is tetszhetnek neked