Legfontosabb Szerencsejáték Vezetékes vs vezeték nélküli játék egér – melyik a legjobb játékhoz?

Vezetékes vs vezeték nélküli játék egér – melyik a legjobb játékhoz?

Vezetékes vagy vezeték nélküli játék egeret vegyen? Alapjáig megvizsgáltuk ezt a témát, és megtaláltuk a tökéletes választ az Ön számára.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 Vezetékes vs vezeték nélküli játék egér

Válasz:

A vezetékes egér általában bölcsebb befektetés : érzékenyebbek és sokkal kiegyensúlyozottabb az ár-minőség arány. Csak akkor válasszon vezeték nélküli egeret, ha rugalmasságra van szüksége, vagy egyszerűen nem tudja kezelni a kábelrendet.

Úgy tűnik, mintha csak tegnap történt volna, amikor a hanyattegérrel rendelkező egerek voltak az egyetlen lehetséges választási lehetőség. De az egerek nem maradtak le, miközben a számítástechnikai világ többi része fejlődött és fejlődött.

Két kritikus szempontot kell figyelembe venni a játékhoz való egér kiválasztásakor:

  Lézeres vagy optikai Vezetékes vagy vezeték nélküli

Ebben az útmutatóban ez utóbbival fogunk foglalkozni. Megnézzük a mind a vezetékes, mind a vezeték nélküli egerek előnyei és hátrányai , valamint azt, hogy ezek közül melyik a legalkalmasabb játékra.

Minden további nélkül elmélyüljön benne.

TartalomjegyzékElőadás

Hogyan működnek?

Végső soron manapság háromféleképpen csatlakozhat az egér a számítógéphez:

  USB PS/2 Bluetooth

Az első kettő vezetékes, míg a harmadik vezeték nélküli.

USB és PS/2

vezetékes vs vezeték nélküli egér

Az USB messze a legnépszerűbb technológia , míg a most kelt A PS/2 szinte teljesen elavult . Kevés modern alaplap – ha van ilyen – épít be PS/2 portot a dizájnjába, miközben az adapterek az egyetlen módja annak, hogy a PS/2 technológia ma is megmaradjon.

Ami az USB-csatlakozást illeti, valószínűleg ismeri. Hiszen ma szinte minden periféria használja. Visszafelé kompatibilis, vagyis bármilyen egér csatlakoztatható bármely USB-porthoz.

Ezenkívül nem kell egeret csatlakoztatni az USB 3.0 porthoz, mivel az USB 2.0 által kínált sebesség több mint elegendő.

Bluetooth

vezeték nélküli vs vezetékes játék egér

A Bluetooth egy általános kis hatótávolságú vezeték nélküli technológia, amely mindenféle modern eszközben megtalálható, a számítógépektől az okostelefonokig.

Az USB-hez hasonlóan a Bluetooth is teljesen visszafelé kompatibilis . Ebben az esetben ez azt jelenti, hogy nem kell aggódnia amiatt, hogy az egér által használt Bluetooth verzió megegyezik-e a számítógépe által használt verzióval.

Egy fontosabb dolog azonban, amit szem előtt kell tartani, az hogy a számítógép rendelkezik-e beépített Bluetooth képességekkel . Szinte minden laptop igen, de csak a felső kategóriás alaplapok rendelkeznek integrált Bluetooth-vevővel.

Ha az alaplapja nem rendelkezik ezzel a funkcióval, egyszerűen beszerezhet bármilyen USB Bluetooth-kulcsot, amely ezt a célt szolgálja.

Vezetékes vs vezeték nélküli játék egerek – előnyei és hátrányai

Vezetékes

Az előnyök:

 • Stabil kapcsolat
 • Érzékenyebb
 • Olcsóbb

Hátrányok:

 • Kábelrendetlenség

Vezeték nélküli

Az előnyök:

 • Rugalmas mozgás
 • Jobban néz ki

Hátrányok:

 • Bemeneti késés
 • Az akkumulátorra támaszkodik az áramellátás
 • Általában drágább

Miért Go Wired?

Ha úgy gondolja, hogy több funkciójú játékos, a vezetékes játékegér jobb választás. Ők olcsóbb előállítani, az USB pedig sokat biztosít stabilabb és érzékenyebb csatlakozás minimális bemeneti késleltetéssel az optimális játékteljesítmény érdekében .

A vezetékes játékegér egyetlen hátránya: a vezetékek. Túl sok kábelrendetlenség ronthatja az esztétikai vonzerőt, és mindannyian tudjuk, milyen kényelmetlenséget okoz, ha ezek a perifériás kábelek összegabalyodnak egymással. Mégis, ez nem olyan, amit néhány intelligens kábelkezelés nem tud megoldani.

Miért válassz vezeték nélkülit?

A vezeték nélküli játékegér előnyei ugyanazok, mint a vezeték nélküli technológia általában: mozgásszabadság és könnyebb kezelés . A vezeték nélküli egérrel nem kell aggódnia az összegubancolódott vagy elakadt kábelek miatt, és szabadon elköltözhet az asztalától, ha ezt szeretné.

Másrészt a vezeték nélküli egér hátrányokkal is jár, amelyeken általában minden vezeték nélküli periférián osztoznak: bemeneti késés és akkumulátorra támaszkodik az áramellátásért . A legtöbb játékos számára a beviteli késleltetés nem jelent nagy problémát, hacsak nem távolodnak el nagyon távol a számítógépüktől, és valószínűleg csak a tapasztalt játékosok érzik a különbséget.

Az akkumulátor élettartamának nyomon követése inkább kisebb kellemetlenség, mint tényleges hátrány. Mindazonáltal mindannyian elfelejtettük feltölteni az egerünket, a billentyűzetünket vagy a kontrollerünket, hogy a játék során egy kritikus ponton ránk haljon.

Melyiket válasszuk?

Az összes fent említett tényezőt figyelembe véve mindig jobb, ha az Ön igényei alapján dönt. Végül az egyik jobb, mint a másik a felhasználó igényei alapján.

Ha egy vezeték nélküli játék egeret fontolgat a nagyobb kényelem, a rendezettebb asztal vagy a kanapén való játék érdekében, akkor vegyen egyet. Az enyhe bemeneti késés kicsinyes, hacsak nem vagy versenyképes játékos, akinek minden lehetséges előnyre szüksége van.

Ezzel szemben a vezetékes játékegér általában jobb választás azok számára, akik szűkös költségvetéssel rendelkeznek, vagy akik szívesebben vásárolnak jó egeret a pénzükért, ahelyett, hogy külön fizetnének a vezeték nélküli képességekért.

Nagy a kísértés, hogy ezt mondjuk A vezetékes egerek jobbak játékhoz mert a vezetékes kapcsolat stabilabb és érzékenyebb. Ennek ellenére, ahogy már említettük, a bemeneti késleltetés és az instabil jel csak a legszélsőségesebb esetekben okoz gondot a vezeték nélküli egereknél.

Ezek is tetszhetnek neked