World War Z Review

Most már több tucat órát játszottunk a World War Z-vel, és itt a teljes és őszinte áttekintésünk róla. Tudja meg, miről szól ez a játék, és miért érdemes megszerezni.

ÁltalJustin Fernandez 2020. október 13 World War Z Review

A mai zombis játékoknak elég nagy és véres cipői vannak, amiket meg kell tölteni, köszönhetően a hasonló játékoknak 4 halott maradt , az ikonikus élőhalott kooperatív lövöldözős játék, amely megadta az alaphangot ennek a szűk műfajnak.

És annak ellenére, hogy sok próbálkozást láttunk a Valve zombijátékainak sikerének megismétlésére, eddig egyiknek sem sikerült a közelébe kerülnie.

Z világháború Az azonos nevű filmen és regényen alapuló, harmadik személyű lövöldözős játék, amely nem tesz erőfeszítéseket, hogy elrejtse L4D -ihlette játékmenet.

Közelebbről megvizsgálva azonban kiderül néhány lényeges különbség WWZ elődeitől eltekintve. Tehát mi van a fejlesztővel Saber Interactive tettek azért, hogy helyet vágjanak maguknak a zombilövők panteonjában?

TartalomjegyzékElőadás

Bemutatás

World War Z játék

Először is, a játék olyan pompásnak tűnik, mint amilyennek egy jelenlegi generációs játéktól számítani lehet. A karakterek, a környezetek, a fegyverek és még a zombik is gondosan részletesek, és valósághűek. A jelenleg elérhető négy térkép különböző beállításokkal van beállítva, és soha nem érzi úgy, hogy az előző szakaszok eszközeit hasznosítanák újra.

Egy olyan játéknál, amelynek középpontjában a gyors iramú harc áll, WWZ küldetéskörnyezetét sok apró részlettel tölti meg, amelyekre a legtöbb játékos azonnal ráér. New York-i bennszülöttként különösen lenyűgözött a részletekre való odafigyelés, amelyet a Saber a város építészetének és tömegközlekedési rendszerének az első fejezetben történő újraalkotása során használt.

Ugyanezt a gondosságot alkalmazzák minden következő térképen a zombik által fertőzött Jeruzsálem, Moszkva és Tokió interpretációival, amelyek mindegyike megfelelő közelítésnek tűnik valós társaikhoz.

A játék a hangtervezéssel is remekül működik. Noha továbbra is tipikus zombi nyögéseket fog hallani a legtöbb ellenségtől, WWZ számos speciális ellenségtípust tartalmaz, amelyek egyedi hangjelzésekkel rendelkeznek.

Bár minden egyes különleges zombi másként viselkedik és néz ki, a legegyszerűbb módja annak, hogy megmondja, hogy a közelben van, ha odafigyel az általuk kiadott szokatlan hangokra.

Természetesen a játék megtalálja a módját, hogy ugyanezeket az elemeket felhasználja ellened. Jó példa erre, amikor azon kapod magad, hogy megvéded a pozíciót a beérkező zombihordák hullámaitól, akiknek lépteit már jóval azelőtt hallhatod, hogy gyorsan közelednek.

Emiatt a csapdák és védelem felállítása jobban szorongatja, mivel fogalma sincs, honnan jönnek a zombik, és hányan vannak.

Sztori

Világhírek háborúja

A játék mind a négy, fejezetként leírt térképe külön történetet követ, amely három epizódra oszlik, kivéve Tokiót, amelyben csak kettő van.

Ezek a küldetések mindig egy adott cél elérése körül forognak, általában egy területről való kimenekülés, valaki megmentése, egy hatalmas zombiraj elpusztítása vagy a három kombinációja.

A játék soha nem kényszerít arra, hogy nyomon kövesd, mi történik a történetben, a jelenetek csak néhány másodperccel az egyes küldetések kezdete előtt vannak korlátozva, ami szerintem a legjobb, tekintve, hogy ez egy online kooperatív játék, ahol a játékosok gyakran beszélnek hangcsevegésben.

A karakterek párbeszédet folytatnak, és az NPC-k rádión keresztül továbbítják az információkat. A játék azonban továbbra is kiválóan képes vizuálisan jelezni, hová kell mennie.

Ha azonban további tudásra vágysz, a játék főmenüjének „Gyűjtemény” részében még mindig van néhány dolog, amit érdemes megnézni. Itt minden játszható karakterhez találsz háttértörténeteket, amelyek egy kicsit bővebb kontextust biztosítanak ahhoz, hogy hogyan kerültek a jelenlegi helyzetükbe.

Mivel minden térkép egy 2013-as területre épül WWZ film, mindegyik tartalmaz finom utalásokat. Kedvenc példám az első jeruzsálemi küldetés, amely során elhaladsz a várost körülvevő nagy sorompó egy lebontott szakasza mellett.

Az elpusztult rész nagyon hasonlít ahhoz a filmhez, amely összeomlott, amikor egy hatalmas hordának sikerült átmásznia a város falain.

Játékmenet

Háború Z

A L4D - a befolyás leginkább abban mutatkozik meg WWZ játékmenete, amelynek során négyfős osztaggal újrajátszod a küldetéseket, és megpróbálod túlélni a zombihullámokat. Ugyanakkor egy pozíciót tartasz, vagy felfedezhetsz egy területet, hogy a küldetésspecifikus tárgyakat, például robbanóanyagokat vagy kulcsot találj a következő terület feloldásához.

Bár szeretném, ha a játék több kockázatot vállalna, és eltérne a tipikus kooperatív lövöldözős képlettől, megértem, hogy a Saber miért döntött úgy, hogy nem – ha nem romlott el, ne javítsa meg.

A biztonságos útvonal választása azonban alaposabb összehasonlításhoz vezet WWZ élőhalott társaihoz. Egyrészt nagyon hiányoztam a biztonságos szobák L4D , amely lehetővé tette a játékosoknak, hogy töltsenek fel lőszert, váltsanak fegyvert, és levegőt vegyenek a következő csata előtt.

WWZ nem tartalmazza ezeket egyik térképén sem, és bár általában csoportosítva találja meg a kellékeket, szinte mindig a szabadban vannak zombik közelében, ami azt jelenti, hogy továbbra is megtámadhatnak, miközben megpróbálja feltölteni és megszervezni a kirakást.

Különlegesebb zombitípusokat is szerettem volna látni, mivel jelenleg a játéknak csak négy különböző típusa van, és ezek többsége olyan támadási mintákkal rendelkezik, amelyek feltűnően hasonlítanak az L4D-re.

Például a „Bika” egy nagyobb zombi, amely rendőri lázadó felszerelést visel, és egyetlen játékost céloz meg, mielőtt teljes sebességgel leküzdi őket, hasonlóan a „The Charger”-hez. L4D2 . A Bikával ugyanolyan félelmetes találkozni, különösen, ha egyedül vagy, de a játéknak milyen csekély ellenséges változatossága van, a támadás eredetisége hamar elöregszik.

Még mindig, WWZ ’s harca nem más, mint esztelen, akciódús szórakozás, miközben a játék egy csomó fegyvert és lőszert dob ​​rád. Ezenkívül a játék szabadalmaztatott Swarm Engine-je lehetővé teszi, hogy zombik hatalmas hordái egyszerre jelenjenek meg a képernyőn.

Ezek a rajok óriási húsgolyókká csoportosulnak, miközben megpróbálnak felmászni a falakon és a kapukon, így rendkívül elégedetté válik, ha túlerős nehézfegyverekkel, robbanásveszélyes tárgyakkal, például c4-gyel és claymore-kkal, valamint géppuska-tornyokkal áthatolnak rajtuk.

A játék hat osztályt tartalmaz, amelyek szintre emelhetők, hogy több képességet fejlesszenek ki, és az időm nagy részét a „Hellraiser” játékkal töltöttem, amely az ellenségcsoportok robbanóanyagokkal való sebzésére összpontosít.

Kipróbáltam néhány más osztályt is, például a „Slasher”-t, ami inkább közelharc-központú, valamint a „Medic” játék verzióját; úgy tűnik azonban, hogy egyiknek sem volt jelentős hatása az alapvető játékélményre.

Bár szerettem volna több időt tölteni az egyes osztályok fejlesztésével, hogy jobban érezzék magukat, mégis hasznosnak találtam speciális képességeiket a csatában.

Furcsa módon a játék teljesen lemond az osztályairól a PVP mód miatt, amelyben te és csapatod egy másik osztag ellen néznek szembe több szabványos módban, mint például a Team Deathmatch és a King of the Hill, és zombihullámokban is elszórtan.

Az osztályok helyett különböző fegyverkitöltések vannak, amelyekhez olyan szerepek vannak hozzárendelve, mint a „Support” és „Assault”. Nem igazán élveztem a PVP módot, mivel túl kaotikusnak találtam, hogy egyszerre támadjanak meg emberi játékosok és zombik is. .

A végső ítélet

Game Informer vélemények

Ha van egy pont, amit ki szeretnék emelni, az az, hogy hozzá kell közelítenie WWZ tudva, hogy ez nem a tipikus „egy és kész” játék, és az élmény nagy része a már teljesített küldetések újrajátszásán alapul.

Egyetlen végigjátszás nem ad elég XP-t ahhoz, hogy maximalizálja a játék bármely osztályának képességfáját, vagy feloldja az összes mellékletet a sok fegyver közül.

Szerencsére a küldetéseket ennek figyelembevételével tervezték, és elég változatosságot kínálnak ahhoz, hogy ne érezze úgy, hogy újra és újra ugyanazt csinálja.

Ennek ellenére ez az a fajta játék, amely sokkal szórakoztatóbb, ha barátokkal játszol. Kommunikációra nincs szükség, és a játékot továbbra is teljesen egyedül, mesterséges intelligencia által vezérelt csapattársakkal játszhatod végig, de ha egy haver van veled, az kicsit elviselhetőbbé teszi a küldetések újrajátszását.

Ha egy élvezetes zombi lövöldözős játékot keres, amely nem túl igényes, akkor WWZ lehet neked való.

Az előnyök:

  • Remek látványvilág
  • Részletes karakter- és térképtervek
  • Hivatkozások a filmre és a könyvre
  • Kielégítő harc
  • A fegyverek változatossága
  • Karakterosztálybeli változatosság
  • Hatalmas zombi hordák

Hátrányok:

  • Nincs elég térkép a választáshoz
  • Biztonságos szobák hiánya
  • Ismétlődő ellenségek

Ezek is tetszhetnek neked