Legfontosabb Szerencsejáték Warcraft játékok sorrendben

Warcraft játékok sorrendben

Itt van az összes Warcraft játék teljes listája időrendi sorrendben, beleértve az egyes játékok rövid leírását, amelyeket szeretni fog.

ÁltalSamuel Stewart 2021. július 1 warcraft játékok sorrendben

Ha valaki megkér, hogy nevezzen meg egy ikonikus RTS-játékot, akkor jó eséllyel valamelyik Warcraft az elsők között lesz, ami eszedbe jut.

Valójában a három létező Warcraft RTS játék mind elismert, szeretett klasszikus, bár lehet, hogy beárnyékolja őket a sokkal sikeresebb MMORPG, amely 2004-ben követte őket, és amely jelenleg aligha szorul bemutatásra.

Ebben a cikkben felsoroljuk az összes eddig megjelent Warcraft játék és adj egy rövid áttekintést mindegyikről, így ha csak érdekel, milyen volt a régi Warcraft, vagy azon gondolkodsz, hogy először próbáld ki a sorozatot, valószínűleg hasznosnak találod majd!

TartalomjegyzékElőadás

Warcraft Orcs & Humans

Warcraft: Orcs & Humans

Megjelenés dátuma: 1994. november 23

Platformok: MS-DOS, Classic Mac OS

Először is megvan a játék, amitől az egész elindult – Warcraft: Orcs & Humans ! És bár a mai szabványok szerint túlságosan leegyszerűsítőnek tűnik, az első Warcraft játék igen nagy befolyást gyakorolt ​​a 90-es években, elsősorban azért, mert elősegítette a többjátékos népszerűsítését az RTS játékokban.

A történet szempontjából a sorozat első bejegyzése csak egy alapfeltevést fogalmazott meg, amelyet a jövőbeli játékok kibővítenek: az orkok, a Draenor világából származó egykor békés faj, megrongálódott és erőszakos lett. A Dark Portal segítségével megtámadják Azeroth emberi birodalmát, amelynek minden tőle telhetőt meg kell tennie, hogy elhárítsa a brutális betolakodókat.

Ennek ellenére a Warcraft: Orcs & Humans nem fektet akkora hangsúlyt a történetre, mint a népszerűbb folytatásai, de a cselekmény kezelésének módja több mint megfelelő volt az időhöz képest.

Ami a játékmenetet illeti, csak két frakció van benne – a cím szerinti orkok és az emberek. És csakúgy, mint a történetben, az első játék által kialakított alapvető mechanika tovább finomodik a későbbi részekben: csak két erőforrást kell összegyűjteni, az aranyat és a fát, és a játék a kis seregekre összpontosít, amelyeket óvatosan kell irányítani. .

Mondanom sem kell, hogy a Warcraft: Orcs & Humans mindenben megvolt, ami a Warcraft RTS játékokat nagyszerűvé tette, és a folytatások csak az általuk felállított alapokon bővültek és javítottak. Csak MS-DOS és Classic Mac OS operációs rendszerre adták ki.

Warcraft Ii Tides Of Darkness

Warcraft II: Tides of Darkness

Megjelenés dátuma: 1995. december 6

Platformok: MS-DOS, Classic Mac OS, Microsoft Windows, Sega Saturn, Sony PlayStation

A folytatás címe Warcraft II: Tides of Darkness alig több mint egy évvel az eredeti játék után jelent meg, és bár grafikailag vagy mechanikailag nem különbözött sokban, kibővítette és egyszerűsítette az általános élményt. Egyetlen bővítményt is kapott, melynek címe Warcraft II: Beyond the Dark Portal .

A játék Azeroth bukását követő eseményeket ábrázolja, a megmaradt túlélők Lordaeron északi emberi birodalmába menekülnek. Természetesen az orkok megtámadják Lordaeront az úgynevezett második háborúban, és nagyobb hangsúlyt kap a történet, bár a Warcraft II és a kiterjesztése során játszódó történetek és események nagy része később újragondolásra került.

A játékmenet szempontjából nem sokat változott az első játékhoz képest. Természetesen új egységekkel bővült a mix, az általános élményt újra kiegyensúlyozták és javították, a grafika pedig jobban néz ki, mint az első játékban, de az igazi változások csak a következő résznél következnek be.

A játék eredetileg MS-DOS-ra és Mac OS-re jelent meg, de 1997-ben a Sega Saturn-ra és a Sony PlayStationre is portolták. A Windows-os verzió azonban csak 1999-ben jelent meg a Blizzard’s Battle.net-en.

Warcraft II Reign Of Chaos

Warcraft III: Reign of Chaos

Megjelenés dátuma: 2002. július 3

Platformok: Microsoft Windows, Classic Mac OS, macOS

Hat évvel a második játék kibővítésének megjelenése után végre kiesett a teljes vérű folytatás – az elképesztő és felejthetetlen Warcraft III: Reign of Chaos . A harmadik játék teljesen behozta a franchise-t a 3D-s korszakba, és a grafika egészen megfelelt az adott kornak.

A játéknak összesen négy kampánya van, mivel két új frakciót vezet be a keverékbe: az Undead-et és a Night Elves-et.

A történet egy sor esemény körül forog, amelyek a démoni Burning Legion Azeroth világába érkezése előtt játszódnak: Lordaeron elesése az élőhalott csapás előtt és az orkok kivonulása Kalimdor ismeretlen földjére keleten, minden épületben. egészen a démoni hordák elleni csúcsos csatáig.

Az összesen négy frakcióval a Warcraft III sokkal érdekesebb és dinamikusabb, mint az előző részek, mivel sokkal többféle taktikát alkalmazhat a játékos az egyes frakciók egyedi erősségei mellett.

Ha ehhez hozzáadjuk a fejlettebb sztorit, az egyes karakterekre való nagyobb hangsúlyt, a 3D-s grafikát és a lenyűgöző CGI-filmeket, amelyek még ma is meglepően jól megállják a helyüket, és nem nehéz megérteni, hogy a Warcraft III miért volt akkora siker, amikor a polcokra került. .

A Warcraft II Reign Of Chaos megjelenési dátuma

Egy évvel később egy bővítés a címmel Warcraft III: The Frozen Throne kiadták, és ott folytatódott, ahol a történet az alapjátékban abbamaradt, három új kampányt tartalmazva: Night Elf, Blood Elf és Undead (a Blood Elves a Human Frakció finomított és újranyúzott változata, amely csak a játékban játszható kampány), mindeközben az orkok egy rövid, RPG-szerű bónuszkampányt kaptak.

Az új egyjátékos tartalom mellett a kiegészítők több többjátékos térképet, valamint válogatott új egységeket és különféle apróbb játékmeneti finomításokat adtak hozzá, és ugyanolyan jól fogadták, mint az alapjátékot.

A Warcraft III: Reigns of Chaos megjelent Windows-ra, valamint a Classic Mac OS-re és az új macOS-re (OS X), bár a Frozen Throne soha nem jelent meg a Classic Mac OS-en.

World of Warcraft

World of Warcraft

Megjelenés dátuma: 2004. november 23

Platformok: Microsoft Windows, macOS

A Warcraft III után a Blizzard más irányba vitte a Warcraftot. World of Warcraft Ez egy olyan játék, amelyet semmiképpen sem kell bemutatni, mivel ez az egyik legnépszerűbb MMORPG játék, amelyet valaha készítettek.

Igaz, a World of Warcraft nem volt az első MMORPG, de határozottan segített a műfajt a mainstream reflektorfénybe hozni, ami az MMO-címek lavinájához vezetett a 2000-es évek végén és a 2010-es évek elején.

A World of Warcraft lehetővé tette a játékos számára, hogy saját karaktereket alkosson az eredeti nyolc faj közül, amelyek a Szövetségre és a Hordára osztottak, mindegyik faj egyedi faji képességekkel és passzív bónuszokkal rendelkezik.

A játékos ezután szintre emeli a karakterét, és részt vehet különféle PvE és PvP tevékenységekben, mint például börtönökben, razziákban, párbajokban, csatatereken stb.

De természetesen a World of Warcraft rengeteg bővítést kapott az évek során, és bár az első kettő többnyire a vanília játék által meghatározott alapokon bővült és javított, a később érkező bővítések végül a játék finomítását és megváltoztatását eredményezték. elismerés.

Eddig nyolc kiegészítő jelent meg a World of Warcrafthoz:

  1. Az égő keresztes hadjárat
  2. A Lich King haragja
  3. Felfordulás
  4. Pandaria ködei
  5. Draenor hadurai
  6. Légió
  7. Azeroth-i csata
  8. Árnyékországok

Összességében, bár a World of Warcraft már közel sem olyan népszerű, mint TBC/WotLK fénykorában, még mindig több millió játékost hoz a világ minden tájáról, és a mai napig a legnépszerűbb MMO a világon.

Hearthstone Arena szintlista

Kandalló márványlapja

Megjelenés dátuma: 2014. március 11

Platformok: Microsoft Windows, macOS, iOS, Android

Eredeti címe Hearthstone: Heroes of Warcraft, Kandalló márványlapja egy digitális Warcraft kártyajáték, amelyet erősen a Magic: The Gathering ihletett, mint a legtöbb ilyen típusú kártyajáték, amelyet az elmúlt években adtak ki.

A Hearthstone-ban a játékos válasszon egyet a World of Warcraft alaposztályai közül, mindegyiket a Warcraft-tan egyik prominens alakja képviseli. Minden osztálynak egyedi ereje van, amellyel kiegészíthető a játékos paklija.

A játék természetesen egyjátékos és többjátékos módot is tartalmaz. Nincs kampány, így az egyjátékos tartalom a mesterséges intelligencia elleni meccseken múlik. Ami a többjátékost illeti, van egy alkalmi és egy rangsorolt ​​játékmód.

Ezen kívül számos más mód is egyedi pörgetést tesz a játékba, mint például az Aréna, ahol a játékosok véletlenszerűen kiválasztott paklikkal játszanak, vagy a tavern Brawls, amelyek egyedi pakliépítési korlátozásokkal rendelkeznek, többek között.

Összességében a Hearthstone egyszerre lehet megtévesztően egyszerű és megtévesztően bonyolult, de az biztos, hogy egy pörgős és rendkívül addiktív kártyajátékról van szó, amely nagy valószínűséggel tetszeni fog ennek a műfajnak a rajongóinak. Lejátszható Windows és macOS, valamint iOS és Android mobileszközökön.

World Of Warcraft Classic

World of Warcraft Classic

Megjelenés dátuma: 2019. augusztus 26

Platformok: Microsoft Windows, macOS

World of Warcraft Classic meglehetősen nemrégiben, 2019 augusztusában indult, és ez pont az, aminek hangzik: az eredeti, hamisítatlan vaníliás élmény, amely mentes minden kiegészítő tartalomtól.

A később bemutatott új fajok, osztályok, képességek és területek teljesen hiányoznak, és a játék jelenleg a hatodik és egyben utolsó fázisban van, a Naxxramas, amely az utolsó javítás volt a Burning Crusade elindítása előtt.

Ennek ellenére a World of Warcraft Classic csak egy vanília World of Warcraft, amelyet átdolgoztak, hogy megfelelően működjön az új hardveren. Mindenkinek tetszeni fog, aki nosztalgiázik a régi szép idők után, és lehetővé teszi, hogy azok is megtapasztalják először, akik soha nem játszottak az eredeti játékkal.

Sőt, ahogy az várható volt, a Blizzard 2021 júniusában elindította a The Burning Crusade Classic-ot is, ezzel életre keltve a szeretett kiegészítőt, bár nem kapott olyan fogadtatást, mint a vanília Classic, főként a benne végrehajtott változtatások miatt. a játék, a fizetett erősítések és az, ahogyan megosztotta a közösséget a két klasszikus között.

A World of Warcraft jelenlegi verziójához hasonlóan a Classic is játszható Windows és macOS rendszeren.

Warcraft II Reforged

Warcraft III: Reforged

Megjelenés dátuma: 2020. január 28

Platformok: Microsoft Windows, macOS

És végül megvan Warcraft III: Reforged , ami szintén pontosan annak hangzik, mint a Warcraft III: Reign of Chaos újramasterelt verziója.

Sajnos azonban, ami egy nagyon várt remake volt egy szeretett klasszikusról, az nagy, alul sült csalódásnak bizonyult. A játék hírhedten a Metacritic egyik legalacsonyabb felhasználói értékelésével rendelkezik, de miért voltak ennyire felháborodva a rajongók?

Nos, sokan hamar észrevették, hogy a végtermék nem pontosan azt hozta, amit ígért, sok funkció hiányzik , valamint a beígért remade filmesek, motoron belüliek és CGI-sek egyaránt.

Összességében sokan úgy vélték, hogy a Reforged inkább rosszabbá tette a Warcraft III-at, mint jobbá, különösen ami a többjátékost illeti, nem beszélve arról, hogy a játékot technikai problémák gyötörték az induláskor.

Végül, ahelyett, hogy egy időtlen RTS méltó remake-je lett volna, a Warcraft III: Reforged alig többnek tűnt, mint egy idő előtt kiadott, alacsony erőfeszítést igénylő készpénzkivétel a Blizzard részéről, és nem érdemelte ki a rajongók bizalmát.

Következtetés

Warcraft játékok

És ez lenne az összes eddig megjelent Warcraft játék! Érdemes időnként visszanézni, ha rajongója vagy a Warcraft játékoknak, mert ezt a listát folyamatosan frissítjük, amint új játékok (vagy a közelgő játékokkal kapcsolatos hírek) megjelennek.

Ezek is tetszhetnek neked