Legfontosabb Szerencsejáték XBOX One Controller áttekintése

XBOX One Controller áttekintése

Úgy döntöttünk, hogy felülvizsgáljuk ezt a népszerű vezeték nélküli vezérlőt, hogy megnézzük, megéri-e beszerezni, vagy érdemes-e más XBOX One vagy XBOX One S vezérlőt választani.

ÁltalSamuel Stewart 2021. szeptember 4. 2020. augusztus 26 XBOX One Controller áttekintése

Bottom Line

Az Xbox One kontroller jelenleg az egyik legjobb konzol- és PC-vezérlő.

Ergonómikus és minimalista kialakítása sokak számára vonzó, miközben a plug-and-play Windows-kompatibilitás rendkívül kényelmessé teszi a technológiában kevésbé jártas PC-felhasználók számára.

4.2 Lásd Ár

Az előnyök:

 • Nagyon szilárd felépítés
 • Az egyik legkényelmesebb vezérlő
 • Érzékeny triggerek integrált dübörgés funkcióval
 • Rendkívül ergonomikus hüvelykujj
 • Továbbfejlesztett és pontosabb D-pad

Hátrányok:

 • A D-pad egyesek számára túl tapintható és hangos lehet
 • A vállgombok méretük miatt nehézkesnek tűnhetnek, és hangos, éles kattanásokat eredményezhetnek

A Xbox 360 kontroller dicsérték, hogy milyen ergonómikus és kényelmes, bár nem volt mentes a hibáitól. A hírhedt D-pad és a Bluetooth-kompatibilitás hiánya a bevezetéskor volt néhány olyan szembetűnő bukás, amellyel az Xbox 360 kontrollertulajdonosoknak el kellett viselniük.

Az indulással azonban a Xbox egy , a vezérlő számos fejlesztésen ment keresztül, és a legtöbb felhasználó egyetért abban, hogy rendkívül hatékonyan épített az XBOX 360 által lefektetett alapokra.

Ebben a cikkben alaposan áttekintjük az Xbox One vezeték nélküli kontrollert, beleértve annak kialakítását, funkcionalitását, változatait, valamint néhány összehasonlítást az elődjével.

TartalomjegyzékElőadás

A dizájn

xbox one vezeték nélküli kontroller

Az Xbox One kontroller sokkal karcsúbb és minimális megközelítést alkalmaz idősebb testvéréhez képest. A vezérlő kerete észrevehetően karcsúbb, különösen oldalról nézve. Megszabadul a texturált külső műanyagtól is, amitől az eredeti 360-as vezérlők kissé olcsónak tűntek, és nagyon könnyen összegyűjtötték a szennyeződéseket.

Ezután észre fogja venni, hogy sokkal takarékosabban valósítja meg a részleteket és a színeket. A itthon A gomb most egy gyengéd ezüst árnyalatot vesz fel, ellentétben a régi figyelemfelkeltő zöld árnyalatokkal. Továbbá a Rajt és Vissza gombok helyére a Menü és Kilátás gombok, illetve mindkettő kisebb és feltűnőbb.

Egyedi vezérlők

Amellett, hogy a számos színséma variáció és speciális kiadás , a Microsoft azt is lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját egyéni vezérlőt tervezzenek a Xbox Design Lab.

A felhasználók a vezérlő szinte minden aspektusát testreszabhatják:

 • Az egyes részek színe.
 • Az anyag, amelyből a kioldók és a D-pad készül – műanyag vagy fém.
 • Adjon hozzá egy opcionális gumírozott markolatot az alsó részhez.
 • Adjon hozzá egy személyre szabott, legfeljebb 16 karakteres gravírozást.

A Vezérlők

xbox one kontroller áttekintése

Az analóg botok

Az aszimmetrikus botelhelyezés az Xbox kontrollerek jellegzetessége, így nem meglepő, hogy nem változtattak rajta. Magukat a botokat azonban továbbfejlesztették.

A legnagyobb és legszembetűnőbb változás a hüvelykujj fogantyúkban van, amelyek immár egy homorú középső részből és egy mikrotextúrájú gyűrűből állnak, amely megakadályozza a felhasználó hüvelykujjainak elcsúszását. Ráadásul a botok könnyebbnek és érzékenyebbnek tűnnek, mint a 360-as vezérlőké.

Az Arcgombok

A vezérlő elülső gombjairól a tervezési változáson kívül nem sok mindent lehet mondani. Az új minimál dizájn filozófiájának betartása érdekében az új gombok színhasználatukat tekintve szerényebbek, mint a régi kontrollerben. Ezúttal csak a betűk viselik a hagyományos Xbox gombszíneket.

A D-pad

A közösségben sok örömet okozott a vadonatúj, megújult D-pad. Míg a 360 D-pad jól bírta, amikor másodlagos játékon belüli műveletekre használták, például fegyverváltáshoz vagy tárgykiválasztáshoz, mozgás közben problémás lehet, mivel a kialakítás nem tette lehetővé az ujjak lecsúsztatását. irány a másik felé.

Az új D-pad kiemelkedés helyett homorú mélyedésbe van beállítva, és bármilyen környezetben könnyen használható, bár lehet, hogy néhányan túl tapinthatónak és hangosnak találják a kedvükért.

A váll gombok és kioldók

A 360-as kontroller vállgombjai és triggerei önmagukban is nagyon jók voltak, de az Xbox One kontroller ennek ellenére javítja őket.

A triggerek mostantól szélesebbek, könnyebben megfoghatók, és saját vibrációs motorjaik vannak, ami magával ragadóbb és pontosabb dübörgést biztosít egyes játékokban. Nagyobb a nyomásállóságuk is, mint a régi triggerek.

A vállgombok is nagyobbak, de semmi extra funkciót nem kapnak. Ettől függetlenül kényelmesebbek, de nagyon kattanósak is.

Az akkumulátorok

xbox vezeték nélküli kontroller

Az Xbox One kontrollerhez nem tartozik integrált akkumulátor. Inkább két külön AA elemet használ áramforrásként. Ezek általában körülbelül 40 órát is kibírnak, de ennek pontos becslése nincs a különböző akkumulátormárkák eltérő minősége miatt.

És bár a Microsoft nem javasolja újratölthető AA akkumulátorok használatát, a töltőkészlet részeként egy speciális újratölthető akkumulátort árulnak. Ha nem szeretne külön fizetni a hivatalos töltőkészletért, használhat más, harmadik féltől származó akkumulátorokat is.

Kapcsolódás

Xbox one kontroller áttekintése 2018

A vezérlő három külön porttal rendelkezik:

 • Micro USB – Töltésre vagy konzollal vagy számítógéppel való vezetékes kapcsolat létrehozására szolgál.
 • Bővítőport – Kiegészítőkhöz használható, mint például hangvezérlő panel, chat padok stb.
 • 5 mm-es jack – Az eredeti Xbox One kontrollerből hiányzó funkció, a 3,5 mm-es jack, később bekerült a későbbi, átdolgozott verziókban. Fejhallgatókhoz és fejhallgatókhoz használják.

A fentieken kívül az Xbox One kontroller vezeték nélküli csatlakozási lehetőségekkel is rendelkezik. Ezek közé tartozik mindkettő Bluetooth és Xbox vezeték nélküli . Míg a Bluetooth kizárólag számítógépes kapcsolatokra van fenntartva, a konzol valójában Xbox Wireless-t használ, és PC-n is használható, feltéve, hogy megvan a szükséges hardverkulcs.

Az Xbox Wireless nagyobb átviteli sebességgel rendelkezik, mint a Bluetooth, mivel magasabb frekvenciájú jelet használ, ami különösen akkor hasznos, ha négy vagy több vezérlőt kell csatlakoztatnia egy eszközhöz, vagy ha azt szeretné, hogy két vezérlő egyszerre tudja használni a sztereó headsetet. Egyetlen vezérlő esetén azonban az egyik nem feltétlenül jobb, mint a másik.

Kompatibilitás

xbox one vezérlő áttekintése

Az Xbox One kontroller természetesen teljesen kompatibilis az Xbox One, az Xbox One S és az Xbox One X konzolokkal. Sajnos nem működik az Xbox 360-al, így továbbra is szüksége lesz egy 360-as kontrollerre, ha valaha is szeretne adni. a régi konzolod újra.

Ráadásul a vezérlő natívan kompatibilis a Windows 10 rendszerrel is, így zökkenőmentesen használhatja számítógépével. Mint fentebb említettük, USB-kábellel, Bluetooth-on vagy Xbox vezeték nélküli kapcsolaton keresztül csatlakozhat a számítógéphez.

A végső ítélet

Mindent összevetve az Xbox One vezérlő mindent kínál a felhasználóknak, amit az Xbox 360 vezérlő tud, és néhányat. Fejlesztéseket vezetett be minden tekintetben – a funkcionalitás, az esztétikai és a kényelem terén.

Persze van még hova fejlődni, de ettől függetlenül ez az egyik legjobb jelenleg elérhető vezérlő. A Microsoft határozottan jó úton halad ezzel a kiadással, és izgatottan várjuk, hogy mit fognak még kínálni, ha megjelenik a következő konzolgeneráció.

Ezek is tetszhetnek neked