Legfontosabb Csaláskódok Xenosaga 3. rész: Zarathustra Review is beszélt

Xenosaga 3. rész: Zarathustra Review is beszélt

Xenosaga 3. rész: Zarathustra box art is beszélt
Rendszer: PS2 Review Rating Legend
Fejlesztő: Square Enix 1,0 - 1,9 = Kerülje 4,0 - 4,4 = Nagyszerű
Kocsma: Square Enix 2,0 - 2,4 = Gyenge 4,5 - 4,9 = Meg kell vásárolni
Megjelenés: 2006 aug 2,5 - 2,9 = Átlagos 5.0 = A legjobb
Játékosok: 1 3,0 - 3,4 = korrekt
Patrick véleménye 3,5 - 3,9 = Jó
Shion és a társaság visszatér a formába a Trilógia zárásaként.
írta: Patrick Evans

Amikor az eredeti Xenosaga 2003-ban megjelent, azonnal a tipikus RPG fölé emelkedett, és szinte túlságosan a vágott jelenetek bemutatására és párbeszédre összpontosított. A történet terjedelme határtalannak tűnt, olyan témákat vitatott meg, mint az élet értelme, az emberiség, az egy lelkének létezése stb. Sok rajongó csalódott volt a sorozat második részében hozott néhány döntés miatt, amely az ifjabb, Xeno és#146-as lakóinak és#147-es emberének csapdájába esett kicsi testében és#148-as cselekedeteit követte, ahelyett, hogy ragaszkodott volna Shionhoz és a KOS-MOS. Ennél rosszabbak voltak a megkérdőjelezhető tervezési döntések, mint például az adatbázis eltávolítása, a pénz teljes elhagyása és az alapvető szükségletek kereskedelme.

Xenosaga Episode 3: So Spoke Zarathustra - képernyőkép

A Xenosaga rajongói, ne féljenek. Bár az eposz három fejezetet rövidített meg, a saga utolsó fejezete mindenképpen megéri az utat. Ráadásul a játékmechanika a III -ban sokkal jobban átgondolt és kivitelezett, mint a II.

Mielőtt túlságosan elmerülnék a Xenosaga III leírásában, kedves olvasóim, meg kell bizonyosodnom arról, hogy ezt megérti. A Xenosaga sorozat nem mindenki számára elérhető. Azok a játékosok, akik szívesen játszanak egy játékot az elejétől a végéig, ahelyett, hogy a párbeszéddel terhelt vágójeleneteken ülnének, ezen fogják fordítani az orrukat. Természetesen bárki, akit egyébként is érdekel a Xenosaga III, jól tudja ezt, tehát biztosan érti, hogy mibe keveredik.

Szintén a Sprach Zarathustra, amely németből fordít “Ez így beszélt Zarathustra, és#148 körülbelül tizenkét hónappal a II. Shion elkezdett együttműködni a Scientia néven ismert “terrorista ” szervezettel, hogy kivizsgálja korábbi munkáltatóinak a történet eddigi eseményeit. Úgy tűnik, a sors visszadobja régi szövetséges körébe, amikor megbízást kapnak egy Rennes-le-Chateau nevű űrben lebegő szárazföld vizsgálatára. Ez persze csak a történet kezdete. Ha mindent elmondunk, akkor az I. és II. Epizód szinte minden kérdésére választ kapunk, és nehéz lenne jobb befejezést elképzelni egy ilyen rövidre zárt sorozatnak.

Xenosaga Episode 3: So Spoke Zarathustra - képernyőkép

Az előbbi két címhez hasonlóan a Also Sprach Zarathustra derékig ér a vallási és filozófiai utalásokban. Rennes-le-Chateau például a dél-franciaországi kastélyról kapta nevét, amely számos összeesküvés-elmélet középpontjában áll a katolikus egyház és a Mária Magdolna nemzetség körében. Az egyik karakter, akivel találkozni fog, és amely vallásra hivatkozik, Ábel, az Omega Res Novea gyermekpilóta. Vannak más referenciák is, például a T-elos, amelyet a hasonló kialakítású KOS-MOS frissítéseként terveztek. A Telosz az ókori görögben azt jelenti, hogy “cél, ” “ jelentése, ” vagy “ egy folyamat vége. ”

Ezeken a hivatkozásokon keresztül mutatják be a játék legokosabb és legizgalmasabb pillanatait. A konfliktus a KOS-MOS és a T-elos, vagy a “order ” és “purpose között csak egy példa arra, hogy a Monolift milyen értelmesen használ hivatkozásokat egy magasabb jelentés megjelenítésére. A Xenosaga III nagyon kevés videojátékban vagy anime-sorozatban érdekes és lenyűgöző, de felbukik, amikor megpróbálja kényszeríteni a filozófiát az ügyetlen párbeszéden keresztül. Bárki, aki látta a szinkronizált animét és elgondolkozott: “Miért ne vágja ki az egyszavas sorokat az érzelem erőltetése helyett, ”, akkor megérti, miről beszélek. Bár jó lett volna a történet elején egy kicsit több akciót is szerepeltetni a címben, az utolsó fél üteménél többet, mint pótolni. Amikor ragyog a történet, olyan fényes, mint a modern sci-fi más értelmes darabja. Végtére is, ha Friedrich Nietzsche híres filozófiai munkái után feliratolja a játékot, akkor valószínűleg készítsen biztonsági másolatot.

Xenosaga Episode 3: So Spoke Zarathustra - képernyőkép

A Xenosaga mindig egyedi vizuális stílust mutatott, és a III sem más. A karakter kialakítása közelebb áll a II reális kialakításához, de nem annyira “hiperrealisztikus ”, ha úgy tetszik. A játékmenet grafikája olyan szilárd, mint valaha, az egyetlen lassulás vagy grafikus csuklás a kivágott jelenetekből származik, amikor túl sok akció zajlik. Ezek a lassulási pillanatok azonban nem túl gyakran fordulnak elő, hogy kellemetlenné váljanak. Robbanások, mecha-harcok, csaj-robot csaj-robot melees, magával ragadja az ülő és figyelő játékost. Ez nem minden pillanatban gyönyörű, de néhány pillanat alatt megtalálható a “wow ”.

A Xenosaga III, amikor megbánja a II. A Shion könnyen észrevehető és legjobb változás a II. A legjobb az egészben, hogy az eredetiben bosszantóbb és jobbra átdolgozott (lásd: káosz) hangokat megtartották II. Az eredeti nagyszabású hangszerelt hangzása azonban még mindig hiányzik. Ehelyett a játék nagy része zeneileg nagyon visszafogottan hangzik. Nem szörnyű, de biztosan nem állja meg a helyét a Yasunori Mitsuda ’s eredeti pontszámával.

A fejlesztők hallották a kiáltásokat is az Adatbázis visszaadása miatt, és visszahozták III. A játékosok szó szerint végigolvashatják és felfedezhetnek mindent, amire szükségük van a cselekményről, a karakterekről, a fegyverekről vagy a játékfunkciókról az adatbázis böngészésével. A pénz és az üzletek is megtérülnek, bár az üzletek többé -kevésbé csak pontokat takarítanak meg, ahol vásárolhat dolgokat a tényleges üzletek helyett. Sok RPG rajongó számára azonban ez a játék egy kicsit túl könnyűnek tűnik. A mentési pontok újratöltik a párttagok HP -jét és EP -jét, és általában több mentési pont is van egy adott börtönben. Pártjának intelligens rotációja az ellenséges területen való előrehaladás során biztosítja, hogy soha ne kelljen támaszkodnia az egészségre vagy az éter újratöltésére, ami kissé kiábrándító.

Xenosaga Episode 3: So Spoke Zarathustra - képernyőkép

A Combat leegyszerűsödött az előző III -as játékhoz képest, és most valami hasonlít a hagyományos RPG -hez. Ahelyett, hogy a játékosok egyes támadásokhoz együtt nyomnák az arcgombokat, mindez menüalapú. A technikai támadások, amelyek korábban egy adott gomb elrendezésének következményei voltak, most a saját menüjükben vannak, az étervarázslatokkal és az elemválasztással együtt. A szüneteket most nem bontják az ellenség meghatározott régióira. Ehelyett minden támadás törésmérőt épít az ellenségre. Sok különböző technikai támadás, mint például az irodai kedvenc és a#147Chooke ” Ziggyvel, a szünetmérő felépítésére összpontosít, ahelyett, hogy csak a sérülésekre összpontosítana, ami lehetővé teszi a hosszú távú csatákban a stratégia szintjét. A csatatéren szereplő karakterek cserélhetők egy tartalékkal, ami kulcsfontosságú azokban a csatákban, ahol egy főnök érzékeny lehet egy bizonyos típusú támadásra. A karakterek tartaléka elég mély és sokrétű, így valamikor mindegyiküknek hasznát fogják találni.

Az összes harc egyszerűsítése azt jelenti, hogy a csaták sokkal kevesebb időt vesznek igénybe. Korábban a csaták két -öt percet is igénybe vehettek, attól függően, hogy milyen karakterekkel rendelkezel, és mivel állsz szemben. Most nehezen találja magát egy 90 másodpercnél hosszabb harcban, kivéve az alkalmi főnökcsatát. A cselekvés folyamatosan mozgásban van, és a játék sokkal jobb. A partitámadás -mérő minden ütés után töltődik. Ha egyig megtelik, a játékosok egy további körre növelhetnek, mielőtt az ellenség ütni tud. Ha megvárja, amíg két -három töltés következik be, akkor a “Special Attack ” segítségével még több sebzést szerezhet. Mi több, ha egy különleges támadással befejezi az ellenfelet, további tapasztalatokat és pénzt szerez a harcból. Az egyszerű mechanika, amely gyors csatákat eredményez, jelentős stratégiával, a legtöbb, amit kérhet.

Xenosaga Episode 3: So Spoke Zarathustra - képernyőkép

E.S. a harcokat is egyszerűsítették egy kicsit, de még izgalmasabbak, mint a gyalogos csaták. Itt hiányzik az eredeti testreszabási szint, ahol kiválaszthatta, hogy milyen típusú fegyvert hordjon a mech. Ehelyett minden E.S. különböző fegyvereket hordoz. Minden fegyver használata bizonyos mennyiségű energiába kerül, és a pilóták annyiszor támadhatnak, amennyire a generátor kimenete lehetővé teszi. Minden támadás magában hordozza a csapat támadásának esélyét, gyakorlatilag ingyen felhalmozva a sebzést. Gyakorlatilag azért mondom, mert általában kevesebb kárt okoznak, és a lánctámadások nem garantáltak. Az E.S. -eknek is vannak saját változatai a befejező lépésekről, ezért ezt is figyelembe kell venni. Ismét a harc elsőre egyszerűnek tűnik, de jelentős mennyiségű stratégiát tesz lehetővé.

Nagyjából ezt kapja a Xenosaga III; kiváló történet, amely kihívást jelent a játékosoknak, hogy megértsék az élet, a létezés és a vallás filozófiáját, szilárd, de talán túl könnyű játékmenet mellett. Ha választanom kellene egy túl kihívást jelentő vagy nem elég kihívást jelentő játék között, ehhez a címhez az utóbbit választanám. Ha végigjátssza ezt a játékot, nem a verés kedvéért veri, hanem az összes hivatkozást és azok jelentését keresi. Szintén Sprach Zarathustra nem győzött meg nem hívőket, de ez mindenképpen igaz a trilógia többi részére. És bár ez lehetett a Xenosaga eposz hivatalos zárója, nem lehet tudni, mi lesz Shionnal és társasággal, ha az őrjöngő rajongótábor elég hangosan beszél. Bizonyára történtek furcsa dolgok.

Jellemzők:

 • Több mint 8 órányi film, beleértve a hangos vágott jeleneteket-Az előre renderelt vágott jelenetek és valós idejű vágott jelenetek drámai módon továbbfejlesztett modellekkel, valamint a játékon belüli hangos vágott jelenetek anime stílusú 2D-s portrékkal, amelyek epikus történetet mutatnak be.
 • Izgalmas konklúzió egy epikus trilógiához - Az első két cím mélyen filozófiai és egzisztenciális történetére építve a sorozat befejező fejezete lezárja a nagyra értékelt történet többi rejtélyét.
 • Frissített harci rendszer - A csaták intuitívak és szórakoztatóak, ötvözik az első két játék csatáinak legjobb aspektusait, miközben bemutatják az új Break rendszert.
 • Testreszabhatja karaktereit - Az elágazó készségkészlet elősegíti a karakterek specializálódását és diverzifikálását. A stratégiai pártvezetés nagyobb jutalommal jár, és újabb mélységi szintet ad a játékstratégiához.
 • Pénz/boltok visszatértek! - Vásároljon, cseréljen és adjon el bármilyen tárgyat vagy felszerelést, lehetővé téve a karakterek és az E.S. gyakori frissítését.
 • A játékon belüli adatbázis a valódi 'Xeno Biblia'-Könnyen hozzáférhető adatbázis minden részletről: fontos eseményekről, emberekről, tételekről, kulcsszavakról, helyszínekről, fegyverekről, előzményekről, jelenségekről, városlakókról, egyesületekről és társaságokról.

  Által Patrick Evans
  CCC személyzeti író

  Értékelés 5 -ből Értékelés Leírás

  4.3

  Grafika
  A jelenlegi generáción kevés olyan cím található, amely ilyen jól bemutatja a sci-fi akciót. Magasabb lenne a pontszám, ha nem a lassulás apró részei.

  4.4

  Ellenőrzés
  Az egyszerűsített játékmenet és egy kicsit több stratégia párosítja azt, hogyan költheti el a növeléseit, és meglehetősen gyors iramú RPG-t biztosít, amely jól kezelhető.

  3.8

  Zene / Hang FX / Hangszínészkedés
  A filmzene közel sem olyan erős, mint az első Xenosaga, de a központi karakterek visszakapják eredeti és jobb hangjukat.

  4.0

  Játssz érték
  Azok a játékosok, akik rohannak, valószínűleg 30 óra alatt le tudják győzni ezt a játékot, de azok, akik élvezik a mini-játékot és a mellékfeladatokat, legalább 40-50-et kapnak belőle. Ez legalább egy dollár óránként!

  4.4

  Összesített értékelés - Nagy
  Nem átlagos. A végső pontszám lebontását lásd a fenti Értékelési legendában.


  A Xenosaga 3. rész lehet az utolsó a sorozatban. írta: Patrick Evans

  A híres Friedrich Nietzsche-regényről kapta a nevét, amely szintén a Zarathustra: Ein Buch für Alle und Keinen, Xenosaga III. Epizód: Szintén Sprach Zarathustra, három játékkal lezárva Namco tervezett hatjátékos eposzát. Miután néhány megkérdőjelezhető játékmódváltozással elveszítette rajongóinak egy részét, a MonoliftSoft úgy tűnik, hogy durván befejezi a franchise -t, és meggyőződik arról, hogy mindenki, aki eddig elakadt, elégedetten távozik.

  Xenosaga Episode 3: Also Spoke Zarathustra screenshot

  A Xenosaga történetének összefoglalása valóban félelmetes feladat lenne egy főiskolai dolgozat számára, nemhogy játék előzetes. Végtére is, amikor a játékát a filozófus regényeiről nevezi el, amely nihilizmust hozott nekünk, elég mélynek kell lennie ahhoz, hogy igazságot tegyen. A hosszú és rövid leírás a következő: Shion, a sorozat főszereplője megtudta, hogy a Vector Industries munkaadóit érintette a Gnosis néven ismert idegen fenyegetés. Ezek a lények kiegyenlítették a bolygókat, és több életet tettek tönkre. Miután megtanulták ezt az igazságot, Shion és a társaság összekapcsolódnak a Scientia-val, hogy mélyebben belemerüljenek a Vector-Gnosis kapcsolat mögötti igazságba. Ez természetesen csak egy utalás arra, hogy mi is történik valójában, és a sorozat rajongói otthon lesznek, miután nyomon követik a kezdetektől.

  A Scientia legújabb tagjainak minden bizonnyal a munkájukat kell elvégezniük, amikor ezt a vizsgálatot végzik. A Gnosis állandó fenyegetése mellett a Vector Industries számukra is tartogat egy kis meglepetést. A T-elos, a szuperfemmebot Kos-Mos frissített változata vadászik rájuk. Az eddig látott kivágott jelenetekben a T-elos túléli az ismétlődő bombázásokat, eltereli a mechát egy energiapajzzsal, és felkockáz egy másikat energiapengékkel. Mondanom sem kell, hogy minden bizonnyal kemény ügyfél lesz.

  A kivágott jelenetekkel, amelyek hosszában és terjedelmében vetekednek a Final Fantasy -val, a Xenosaga mögött húzódó történetvezetés középpontjában van és lesz. A történetben való haladás során azonban természetesen lesznek ellenségek, akiket le kell győzni, és itt a MonolithSoft tette a legtöbbet. A korábbi két cím bonyolult gombkombinációi helyett a Xenosaga III sokkal hagyományosabb harci motorral fog rendelkezni. Ezt szem előtt tartva, még mindig rengeteg olyan funkció van, amely megkülönbözteti ezt a címet. A karaktereknek alapvető támadásaik, technikai csapásaik, étermanővereik (Xeno-beszél a varázslatért) és három szintű speciális támadása lesz. Ezeket a speciális támadásokat akkor lehet használni, ha a párt erősítőmérőjét sikeres támadások és támadó varázslatok töltik meg. A törésmérő, amely megtelik, amikor az ellenséget sikeresen megütik, az ellenfelet lefagyaszthatja a csatában. De, mint a korábbi játékokban, ezek a trükkök nem kizárólag a jó srácokat érintik, és a játékosoknak tisztában kell lenniük azzal, hogy ők is fogékonyak.

  Xenosaga Episode 3: Also Spoke Zarathustra screenshot

  A harcban használt mecha új trükköket is kap. Az Anima-támadásnak nevezett különleges, feloldható támadások rombolhatják az ellenfeleket, miközben az Anima mérőórája megtelik, míg a játékosok gyakran lehetőséget kapnak arra, hogy csapattámadásokat indítsanak az ellenség megsemmisítésére. Sőt, ezek a gépek területi csapdákat is beállíthatnak, hogy állapothatásokkal letiltsák ellenfeleiket.

  Míg a harci rendszer átalakításra kerül a III számára, az első cím különböző kedvencei visszatérnek. A második játékból levágva az üzletek ismét használhatók frissítések és kellékek vásárlására. Ez nagyszerű jel azoknak a rajongóknak, akik nem egészen értették a MonolithSoft döntéseit, hogy kivágják a folytatásból. Egy másik csípő, amely visszatérést lát, az adatbázis-rendszer, amely a Xenosaga univerzumban minden olyan történetet biztosít, amire bárki vágyhat.

  Amikor a sorozat 2003 -ban elindult, a rajongók abban reménykedtek, hogy ez a sorozat teljesíti az ígért hat játékot. Ehelyett remélhetőleg olyan fináléval kell kedveskednünk, amely illik a két korábbi cím epikus történetéhez és vágott jeleneteihez. Keresse meg a történet végét, amikor a Also Sprach Zarathustra augusztus végén indul.

  Xenosaga Episode 3: Also Spoke Zarathustra screenshot

  Által Patrick Evans
  CCC személyzeti író

  Pillanatképek / Képek Diavetítés